שתף קטע נבחר

נגד ישראל: איראן החלה לקבל טילי S-300

דיווח: רוסיה החלה ביישום החוזה שלה עם איראן והחלה לספק לה את המערכות להגנה האווירית שאותן מגדירים בישראל כנשק שובר שוויון באזור

טילי S-300 רוסיים (ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טילי S-300 רוסיים (ארכיון)(צילום: רויטרס)

 

רוסיה החלה לספק לאיראן סוללות טילי S-300. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית "טאס" מפי יועצו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, לסחר בנשק. היועץ ולדימיר קוזחין סיפר שהחל יישום החוזה שנחתם בין מוסקבה לבין טהרן ב-9 בנובמבר ושאספקת מערכת ההגנה האווירית לאיראן החלה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בשנת 2010 הקפיאה רוסיה את ייצוא מערכת טילי ההגנה S-300 לאיראן ונימקה את הצעד בהחלטה של האו"ם להטיל סנקציות על הרפובליקה האיסלאמית. בתחילת השנה הסיר הנשיא הרוסי פוטין את ההקפאה על עסקת הטילים בעקבות הסכם הגרעין שנחתם בין איראן לבין שש המעצמות בווינה בחודש יולי וההסכמה הבינלאומית להסיר את הסנקציות.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

עושים עסקים. פוטין עם נשיא איראן רוחאני בביקורו האחרון בטהרן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עושים עסקים. פוטין עם נשיא איראן רוחאני בביקורו האחרון בטהרן(צילום: AFP)

פוטין בפגישה עם המנהיג הרוחני העליון של איראן חמינאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פוטין בפגישה עם המנהיג הרוחני העליון של איראן חמינאי(צילום: רויטרס)

יתר על כן, בחודש שעבר ביקר פוטין באיראן לראשונה מאז 2007 ונפגש עם הנשיא חסן רוחאני ועם המנהיג העליון עלי חמינאי לשיחות שהתמקדו במאמצי הסיוע של שתי המדינות לאסד במלחמת האזרחים בסוריה ובעסקת הטילים בין המדינות.

 

מערכת טילי ה-S-300 מדאיגה את ישראל ומדינות נוספות באזור זה תקופה ארוכה, שטוענות כי העברת הטילים לאיראן תערער את יציבות האזור. בישראל חוששים שמדובר בנשק שמוגדר כשובר שוויון וטוענים שהאיראנים יוכלו להעביר אותו ללבנון ולסוריה ולפגוע בחופש הפעולה של חיל האוויר באזורים אלה.

 

מוקדם יותר דיווח העיתון הכווייתי "א-ראי" מפי גורמים שסוריה קיבלה לידיה שורה של טילי המערכה הרוסית המשוכללת S-300, וש"הטילים מוכנים לשימוש" נגד מטרות אויב ומטוסים בלתי מזוהים שיחוגו בשמי המדינה הערבית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"משנה משחק" (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים