שתף קטע נבחר

"ערבים החוצה" בעפולה: "נפחד לצאת מהבית"

לאחר שהתברר כי כל 43 זוכי מכרז "בנה ביתך" ערבים, מחו עשרות תושבים וקראו לעבר ראש העיר "בוגד" ו"מחבל". הוא הוברח תחת אבטחה, והבטיח: "המכרז ייבדק". אם שבתה נרצחה בפיגוע: "לא יכולה לחיות לידם"

 

 

מפגינים מול בניין העירייה בעפולה (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
מפגינים מול בניין העירייה בעפולה(צילום: ג'ורג' גינסברג)
 

מחאה בעקבות מכרז "בנה ביתך" בעפולה: כ-200 תושבי העיר הפגינו הערב (א') נגד ראש העיר יצחק מירון במחאה על מכרז הבנייה בשכונת עפולה עילית שבו זכו מתמודדים ערבים בלבד. המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב בין היתר "ראש העיר רוצה לבנות מסגד", "ערבים החוצה" ו"באנו חושך לגרש". עוד עלתה הטענה כי חלק ממתמודדי המכרז שזכו הציעו מחירים זהים.

 

המחאה התעוררה בשבוע שעבר לאחר שהתברר שבמכרז שפרסמה רשות מקרקעי ישראל לבנייה בשיטת "בנה ביתך", כל 43 הזוכים הם ערבים.

  

במהלך ההפגנה הערב הגיע ראש העיר יצחק מירון ממשרדו כדי לשוחח עם המפגינים והרוחות התלהטו. הם צעקו לעברו "בוגד", "מחבל" וקראו לו להתפטר מתפקידו. המפגינים לא איפשרו לו לדבר וכשביקש לעזוב את המקום, על פי המלצת המשטרה, רדפו אחריו עד לכניסה לבניין העירייה ושוטרים נאלצו לחצוץ בינם לבינו. אחד המפגינים עוכב לחקירה.

 (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

מירון: "נבדוק את השתלשלות המכרז" (צילום: ערן יופי כהן "ידיעות אחרונות") (צילום: ערן יופי כהן
מירון: "נבדוק את השתלשלות המכרז"(צילום: ערן יופי כהן "ידיעות אחרונות")

יצחק מירון אמר לאחר ההפגנה כי יבקש לבדוק את השתלשלות המכרז, ויפעיל יועץ משפטי כדי לבדוק אם היה בו דבר מה לא חוקי. למרות זאת, מירון ציין כי כל אזרח זכאי לגשת ולהתמודד במכרז על פי החוק.

 

בין המפגינים היו הורים שכולים שילדיהם נהרגו בפיגועים בעיר. יעקב דדון, שבתו שלי נרצחה בפיגוע במגדל העמק לפני כשנה וחצי, אמר כי מבחינתו מדובר בפיגוע נוסף. "המחבל דקר את הבת שלי 17 פעם, ועכשיו דוקרים אותנו 50 פעמים נוספות. זה כמו פיגוע מתמשך", אמר.

 

אמילי מרדכי, אמה של ורד מרדכי שנרצחה בפיגוע ב-1994, אמרה כי אינה מוכנה שערבים יתגוררו בשכונתה. "יש להם פה עסקים והם באים לקניות, הם באים לבית החולים, אין לי בעיה עם זה, אבל אני לא יכולה לחיות לידם כל הזמן. אני אפחד לצאת מהבית, אני לא רוצה לפחד עוד".

 (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
(צילום: ג'ורג' גינסברג)
 

עו"ד אילן וקנין, שבדק בשם המתנגדים את ההליך, אמר כי רשות מקרקעי ישראל הייתה צריכה לעצור את המכרז. "זה ברור שיש משהו לא תקין כאשר חלק מהמתמודדים מגישים הצעה זהה ברמת השקל,

משהו לא תקין. למכרזים אלה אמורים לגשת אנשים באופן פרטי, ופה ברור שהייתה התארגנות".

 

וקנין הזכיר כי בית המשפט פסל בנסיבות דומות מכרזים אליהן ניגשו עמותות חרדיות ביישוב חריש.

 

עיריית עפולה ציינה כי המכרז הוא של רשות מקרקעי ישראל ולא הייתה להם השפעה על עריכתו או תוצאותיו.

 

מנהל המטה למאבק בגזענות עו"ד נדאל עותמאן התייחס למכרז ואמר: "אנו מברכים על צעדים מן הסוג הזה שמעניקים הזדמנות שווה לכל האוכלוסיות בחברה, כמו במכרז לשיווק קרקעות בעפולה עילית. הדבר מאפשר לאזרחים הערבים לחיות ביישובים המוגדרים כיישובים יהודיים, וזהו צעד חיובי ומבורך בכיוון חיזוק האפשרות לחיים משותפים בארץ. המשך ההפרדה והקריאות להסתגרות רק מחזקות את אווירת השנאה והאלימות ולבטח לא תורמות לאווירה הכללית הקשה בה אנו מצויים בימים אלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
הפגנה מחוץ לבניין העירייה בעפולה
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים