שתף קטע נבחר

יקר, אך חסכוני: כדאי לעבור למייבש כביסה על גז?

הוא אמנם יקר בהרבה ממייבשי הכביסה הרגילים, אך הוא חסכוני ומהיר. מהם היתרונות והחסרונות של מייבש כביסה הפועל על גז

בשיתוף המקצוענים

 

מייבש הפועל על גז נמצא בשוק הישראלי כבר 20 שנה, אבל רק בשנים האחרונות הוא מתחיל לתפוס תאוצה עם העלאת המודעות למוצרים ידידותיים לסביבה, ועם הרצון המובן לחסוך בחשמל. ישראל היא מדינה חמה, כך שלאורך מרבית ימות השנה ניתן להשתמש בחום השמש לייבוש הכביסה. ועדיין, יש את אלו שלא אוהבים לתלות ולהוריד כביסה, שמגיעים הביתה מאוחר מדי או שלא רוצים לשכוח את הבגדים על החבל. בשביל כל אלו, שגם ככה משתמשים במייבש, כדאי לדעת שקיימת אופציה שאולי עולה הרבה יותר בשלב הרכישה וההתקנה, אבל לטווח הארוך תחסוך הרבה מאוד כסף על חשמל ותשאיר את הכביסה במצב הרבה יותר טוב מאשר מייבש חשמלי הפוגע בסיבים.

 

עוד בנושא:

איך שומרים על המייבש לשנים ארוכות

מחירון תיקון מייבשי כביסה

מכונת כביסה - מדריך לשימוש חכם

 

יתרונות

"למוצר הזה יתרונות רבים ואני מאוד בעדו", אומר חיים אפרים מחיים אפרים טכנאי גז. "הדבר הכי חשוב הוא האמינות של המכשיר עצמו. זה מכשיר שמחזיק מעמד שנים ארוכות. לי באופן אישי יש את המוצר הזה כבר עשר שנים, הוא עובד ללא הפסקה ומחזיק מעמד. הדבר השני הוא מהירות הייבוש. מייבש הפועל על גז מייבש את הבגדים בשליש מהזמן שלוקח למייבש כביסה חשמלי. הדבר השלישי קשור למצב הבגדים. הוא יותר שומר על הבגדים מפני שהוא לא מוציא סיבים מהבגדים ושומר על לחות הבגד כך שהסיבים לא נשברים.

 הוא יותר מזכיר חימום בית בגז בהשוואה לחימום במזגנים. החימום לא מייבש, אלא פועל בצורה שהרבה יותר טובה לבגד. בנוסף, למכשיר יש חיישנים שגורמים למייבש להפסיק לעבוד ברגע שהבגד מגיע לאחוז לחות מסוים, וזה שומר גם על המכשיר וגם על הבגד".

 

"אני לא מייצג את חברות הגז ולא את היבואנים של המוצר הזה, אבל ביצעתי כמה התקנות למכשיר הזה ואנשים התקשרו להודות לי אחרי זה ושיבחו את המוצר", אומר ניסים קמחי מהמומחה לעבודות גז. "הכביסה יוצאת לחה ונעימה הרבה יותר מאשר כביסה ששוכחים בשמש, או כביסה שיוצאת יבשה מדי אחרי ייבוש במייבש חשמלי. ישראל היא אמנם מדינה חמה ולכן השימוש במייבש כביסה פחות נפוץ כאן, אך מי שממילא נוהג להשתמש במייבש יכול לחסוך הרבה זמן וכסף עם מכשיר כזה".

 

מה משך הייבוש? סיני: "ניתן לייבש תוך 40-30 דקות כ-6 ק"ג כביסה. קיימים חיישני לחות במכשיר שמזהים את מצב הלחות בבגדים ובמידה שהכביסה התייבשה קודם לכן, הם יעצרו את עבודת המייבש".

 

ומה לגבי הבטיחות? הרי בכל זאת מדובר במוצר הפועל על גז. אפרים: "זהו מוצר בטיחותי ואמין. חשוב מאוד להקפיד שההתקנה שלו תתבצע על-ידי טכנאי גז מוסמך, מפני שבכל זאת מדובר בהכנת תשתית המחייבת הסמכה לעבודה עם גז. מבחינת תחזוקה, אין צורך בתחזוקה נפרדת מזו של יתר המוצרים הפועלים על גז בבית. כלומר, אם חברות הגז אמורות לספק בדיקה של תקינות מערכת הגז בבית אחת לכמה שנים, ניתן לנצל את הבדיקה גם לבדיקת תקינות מייבש הגז. זה חלק משירות שגם ככה ניתן לצרכן, ולכן זה לא מייקר מבחינת תחזוקה ומבטיח שמירה על כללי בטיחות".

 

ארכיון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ארכיון(צילום: shutterstock)

 

היכן מומלץ למקם אותו? אפרים: "לרוב הוא מותקן במרפסת או במסתור כביסה. חשוב שבמקום תהיה אפשרות להתקין ארובה שיוצאת אל מחוץ לבית או לדירה ופולטת את כל החום שיוצא ממנו החוצה". סיני: "אין שום בעיה למקם את המייבש הפועל על גז ישירות על מכונת כביסה חשמלית. הוא מגיע רק עם פתח קדמי, כשקיימים כיום בשוק 2 סוגי מכשירים מייבש של עד 6 ק"ג, ומייבש של עד 10 ק"ג. כדאי להתאים את סוג מכונת הכביסה לסוג המייבש מבחינת כמות הקילוגרמים שניתן לכבס או לייבש. אין צורך בשקע חשמלי נפרד עבורו. אמנם הוא מוצר שפועל גם על גז וגם על חשמל, אבל תצרוכת החשמל שלו היא אפסית

 (מפעילה רק את סיבוב התוף המונע על-ידי מנוע חשמלי), ולכן ניתן לחבר אותו לאותו השקע של מכונת הכביסה. המוצר עצמו מגיע גם עם מגן ברקים, שמגן על הכרטיס האלקטרוני במקרה של נפילות מתח בחשמל".

 

כיצד ניתן לרכוש מכשיר זה? "ניתן לרכוש אותו באופן עצמאי מספקים שונים ברחבי הארץ, כשישנם שני סוגים בשוק", אומר ניסן סיני מחברת אלקטריק דיפו. "ישנו סוג שחברת פזגז היא היבואנית הבלעדית שלו, והיא מציעה אותו במחיר מסובסד ללקוחותיה, תוך התחייבות לרכוש גז ממנה. וישנם ספקים שמוכרים לצרכנים של כל חברות הגז".

 

חסרונות

לאחר שיחות עם אנשי מקצוע בתחום, גילינו שהחיסרון של המוצר הוא מחירו. זו אולי גם הסיבה לכך שהוא עדיין אינו מספיק פופולארי בקרב הישראלים. ייתכן שעם חדירה של חברות נוספות לשוק ועם עלייה בביקוש בקרב צרכנים, מוצר זה יימכר במחיר נמוך יותר במשך הזמן.

 

אפרים: "עלות הרכישה של מייבש כביסה הפועל על גז, יכולה להגיע לפי 2 ממייבש חשמלי המקביל לו באיכותו. בנוסף, נדרשת הכנת תשתית גז שעלותה כמה מאות שקלים, בהתאם למורכבות ההתקנה ומיקום התשתית הקיימת. לעתים ניתן להתחבר לקו קיים, ולפעמים נדרשת התקנה נוספת של בלוני גז".

 

כמה זה עולה? עלות של מייבש כביסה הפועל על גז היא 3,500-3,000 שקל עבור מייבש בעל קיבולת של עד 6 ק"ג. התקנה והכנת תשתית תעלה במרבית המקרים כמה מאות שקלים, ובמקרים שבהם מדובר בהתקנה מורכבת במיוחד עלות ההתקנה יכולה להגיע ל-2,000 שקל.

 

לכן, מוצר זה יתאים למי שמתכוון להפעיל לעתים קרובות את מייבש הכביסה, שכן בחישוב כולל לאורך זמן תוחזר ההשקעה בצורת חיסכון משמעותי בחשבון החשמל. קמחי: "תצרוכת החשמל של מייבש הפועל על גז נמוכה משמעותית ממייבש כביסה חשמלי. ישנו מבער קטן שמחמם את התוף שתפקידו לסובב את הכביסה, וגם תצרוכת הגז שלו ממש מועטה".

 

מדוע המוצר עדיין לא תפס מספיק בשוק הישראלי? קמחי: "רק בשנים האחרונות גז מתחיל לתפוס, ומתחילים להפיץ אותו יותר ולפרסם אותו בטלוויזיה. זו מגמה שלדעתי רק תלך ותתחזק. זהו מוצר ירוק יותר, וחסכוני יותר אז אין סיבה שהוא לא יהיה פופולארי".

 

סיני: "הישראלים עדיין לא מספיק עם מודעות ירוקה. עיקר הקונים בישראל הם

 עולים מארצות-הברית. שם, מרבית האנשים משתמשים במייבש הפועל על גז, ולכן כשהם עולים ארצה הם מודעים למוצר הזה וממשיכים להשתמש בו גם כאן".

 

ומילה אחרונה על שימוש נכון. סיני: "אמנם המוצר מושך מעט מאוד סיבים מהבגדים, ועדיין אחת לתקופה מסוימת חשוב לנקות את הפילטר מסיבים שהצטברו בו, שכן אם הפילטר נסתם זה גורם לזמן ייבוש הרבה יותר ארוך".

 

המייבש לא מייבש? לרשימת הטכנאים המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מייבש כביסה. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים