שתף קטע נבחר

"הרפורמה בבריאות הנפש פוגעת במטופלים"

מדוע החלו לשבות הפסיכולוגים והעובדים הסוציאליים בתחנות לבריאות הנפש? איך זה משפיע על המטפלים? צפו בראיון באולפן ynet עם יו"ר הסתדרות האקדמאים ועם מטופלת

שביתת הפסיכולוגים והעובדים הסוציאליים במרפאות הציבוריות ובתחנות לבריאות הנפש נכנסה היום (ב') ליומה השני, ו-54 המרפאות ברחבי הארץ נותרו סגורות בפני עשרות אלפי המטופלים.  יעל רון, יו"ר הסתדרות המח"ר (הסתדרות האקדמאים במדעי החברה והרוח), מספרת כי השביתה החלה במחאה על הרפורמה בבריאות הנפש - הפוגעת לדבריה במטפלים ובמטופלים. צפו בדיון שערכנו באולפן איתה ועם ע' - מטופלת בתחנות בריאות הנפש:

 

 

העובדים הכריזו אתמול על שביתה לזמן בלתי מוגבל בטענה להפרת הסכמות שהתקבלו מול הנהלת משרד הבריאות בנושא הרפורמה בבריאות הנפש שנכנסה לתוקף ביולי 2015. בין היתר נטען כי חלה פגיעה בהתמחויות של פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, קוצצו מלגות ההתמחות והוקפאו תקנים במרפאות הציבוריות, מה שהביא להקפאת קליטת עובדים.

 

לדברי רון, הרפורמה נועדה "לייבש" בפועל את שירותי בריאות הנפש הציבוריים. "אנחנו 5 חודשי לאחר כניסת הרפורמה בשירותי בריאות הנפש לתוקף ומסתבר שהיא פוגעת גם במטופלים וגם במטפלים", מספרת רון. "היום כדי לקבל טיפול, אתה חייב להגיע לרופא משפחה ולקבל טופס 17, אבל הקופות מעדיפות לא לשלוח את המטופלים אלינו. לפני הנתונים, במרפאות מסוימות יש לנו ירידה של 70%".

 

ע', מטופלת בתחנת בריאות הנפש, הופתעה לגלות לאחר כניסת הרפורמה לתוקף כי הפרטים לגבי הטיפולים הפסיכיאטריים שלה חשופים כיום לעיני רופא המשפחה. אך אם לא די בכך - מזה חודשים שהיא מחכה לטופס 17 שיפנה אותה למרפאה - ללא הועיל. "הלכתי לרופאת משפחה לבקש הפניה לפיזיותרפיה והופיע במחשב שאני בטיפול פסיכיאטרי, למה המידע הזה נמצא שם? הכל נחשף", היא אומרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים