שתף קטע נבחר

מטורפים על לביבות? 2 מתכונים מנצחים

ב"ביסטרו וניה" בחיפה פגש ארז קומרובסקי קוסם: הטבח אנדריי קאופמן הצליח להפתיע עם שני מתכונים פשוטים ומנצחים עם תפוחי אדמה מטוגנים - לביבות מיוחדות וקרטושקה לפנים. שכחו כל מה שידעתם על לביבות חנוכה וצפו בקסם הזה

 

דריניקי, אנדריי קאופמן

המצרכים:

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה גסה

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה דקה

קורט פלפל לבן גרוס

קורט מלח דק

60 מ"ל רויון (או שמנת מתוקה)

2 כפות חמאה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את תפוחי האדמה בקערה גדולה יחד עם קורט פלפל לבן גרוס וקורט מלח דק.
  2. מוסיפים ריוויון או שמנת מתוקה, ומערבבים.
  3. על מחבת טפלון ממיסים חמאה ושמן קנולה, ומשטחים את הבלילה על המחבת הרוחשת. מטגנים על להבה לא גבוהה עד להשחמה.
  4. הופכים בזהירות ומזהיבים גם את הצד השני.
  5. מעבירים לנייר סופג לשניות ספורות, משם מעבירים לצלחת, ומגישים.  

 

את המנה אפשר להגיש עם:

חרדל תפוז סיני: חרדל צרפתי חלק, טחון מתפוזים סינים, מעט מיורן וחומץ

חלת דבש חריפה: קוביית חלת דבש מטובלת בשאטה יבשה, גרוסה בשמן

גבינת טולום טורקית עם בצל ירוק קצוץ

ארז קומרובסקי מבקר ב"ביסטרו וניה" בחיפה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ארז קומרובסקי מבקר ב"ביסטרו וניה" בחיפה(צילום: ירון ברנר)

ג'רנייה קרטושקה, אנדריי קאופמן

המצרכים:

5 תפוחי אדמה, חתוכים לגפרורים, שהוכנסו למקפיא לשלוש שעות

איירן -

400 גר' יוגורט

1 מלפפון ירוק, קלוף, קצוץ קטן, ללא הגרעינים

40 גר' שמיר, קצוץ

3 שיני שום, מעוכות

מעט מלח

לפטריות -

10 פטריות שמפניון

1/4 כוס יין לבן

מעט שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. איירן - בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר.
  2. פטריות - מכניסים את הפטריות לתבנית, מתבלים, מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך עשר דקות לחום גבוה.
  3. במחבת עמוקה ממיסים חמאה ושמן קנולה. מטגנים את גפרורי תפוחי האדמה, כחופן בכל פעם. מערבבים ומקפיצים עד שהגפרורים זהובים מכל הצדדים.
  4. הגשה - מניחים חופן גפרורי תפוח אדמה על הצלחת, מעט פטריות ליד ווכף גדושה של איירן, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ארז קומרובסקי מבשל עם טבחים צעירים
צילום: ירון ברנר
מומלצים