שתף קטע נבחר

לשרוד את סדר פסח עם ילדים ב-7 צעדים פשוטים

ארוחת החג עם ילדים יכולה להיות כיף, אם תתכננו הכול מראש: החל מסידורי ישיבה, מתי מקריאים מההגדה, מתי אוכלים ומתי מחפשים את האפיקומן. כך תעשו לעצמכם סדר בארוחת הסדר

בשיתוף אסם

חג הפסח קרב ובא ועוד מעט רובנו נשב סביב שולחן החג. כמעט ואין משפחה בארץ שלא שקועה ברגעים אלה ממש בהכנות האחרונות לקראת החג בדרך זו או אחרת.

 

אנחנו מנקים ומסדרים את הבית, ממיינים את הבגדים, את המשחקים ואת כל שאר הדברים, עושים קניות, מבשלים את המטעמים. בערב עצמו אנחנו או מתארחים או מארחים. מתלבשים יפה, מסדרים שולחן לתפארת או מביאים מאכל טעים לבית שמארח אותנו.

 

עוד ב-"שולחן משפחתי":

מכינים סידור פרחים לשולחן החג יחד עם ילדים

4 טעויות שהורים עושים כשהם עם ילדים

מהו הזמן הרצוי המינימלי לבילוי משפחתי?

 

הכל מוכן! אפשר להתחיל?

 

אבל יש דבר אחד שבדרך כלל אנחנו לא עושים, אך הוא חשוב לא פחות מסידור שולחן או לבוש חגיגי. אנחנו לא משוחחים עם ילדינו לקראת ערב חג, לא מסבירים להם מה מצפה להם בערב יוצא דופן זה ומה אנחנו המבוגרים מצפים מהם ומהתנהגותם. על מנת שהערב יצליח ונסיים אותו עם המשפט "היה כיף, נעים וטעים" אני ממליצה לכנס את כל המשפחה לשיחה משפחתית חשובה. וזה לא משנה אם הילד שלכם הוא בן שנתיים או בן שתיים עשרה. הכנה מראש מורידה את סף הלחץ והחרדה, מונעת הפתעות לא נעימות ומבהירה ציפיות.

 

סדר פסח - להחזיק מעמד או להתחיל ליהנות? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סדר פסח - להחזיק מעמד או להתחיל ליהנות?(צילום: shutterstock)

 

כך תכינו את הילדים (ואת עצמכם) לארוחת החג

1. קודם כל חשוב לשאול את הילדים מה הציפיות שלהם מערב חגיגי זה. איך הם מדמיינים אותו, מה היו רוצים שיקרה בו. כך נוכל לדעת בדיוק מה השאלות שמעסיקות אותם, מה מטריד אותם.

 

2. חשוב להגיד לילדים מראש איפה אתם מתכננים לבלות בערב חג. אם אתם מתארחים, אז לספר להם אצל מי. אם אתם מארחים, להגיד להם מי יגיע, כמה אנשים יהיו ולאיזו שעה הם הוזמנו.

 

3. עם ילדים צעירים כדאי לדבר על מקומות ישיבה. לעיתים קורה שילד רוצה לשבת ליד מישהו מסוים וסביב זה יכול להתפתח דיון או ויכוח. עדיף שהדיון הזה יקרה לפני ולא תוך כדי הערב , כדי למנוע ויכוחים, מריבות וכעסים. הילד יגיע לשולחן החג כאשר הוא יודע איפה הוא יושב וליד מי.

 

4. שתפו את הילדים בהכנות לקראת החג. תאפשרו להם לעזור במידת האפשר, לסדר ולערוך את השולחן, או כל דבר אחר שיתרום לתחושת המועילות של הילד. ילד שמרגיש שהוא תרם להצלחת הערב, תחושת הערך שלו תעלה, דבר שמגביר את תחושת השייכות ומקטין משמעותית את השימוש בהתנהגות לא חיובית כדי למשוך תשומת לב.

 

5. חשוב שילדים ידעו מה מצפה להם במהלך הערב. מתי מקריאים את האגדה, מתי מחפשים את האפיקומן, מתי אוכלים ומתי אפשר לקום מהשולחן ולשחק. ילדים, במיוחד הילדים הצעירים, מתרגשים מאוד לקראת הערב. הם שואלים המון שאלות וכדאי שיקבלו את התשובות לפני.

 

6. סדר פסח הוא ארוך ונמשך הרבה זמן. הילדים בדרך כלל מאבדים סבלנות, מתחילים לזוז בכיסא, לדבר ביניהם, להרעיש. סכמו איתם מראש על סימן שהם יכולים לתת לכם, ברגע שקשה להם לשבת. תנו להם אפשרות לצאת לכמה רגעים, להתאוורר, להימתח ולחזור לשולחן רגועים יותר.

 

7. והכי חשוב: תתחילו את הערב הזה כשיש לכם מטרה אחת ברורה – ליהנות! תהנו מהמשפחתיות , מהחגיגיות , מהביחד. ההנאה שלכם תדביק גם את הילדים וביחד תוכלו לייצר אווירה נעימה, רגועה וחגיגית!

 

הכותבת היא יועצת חינוכית, מדריכת הורים ומנחת קבוצות מוסמכת בגישת אדלר



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
הכנה מראש מורידה את החרדה
shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים