שתף קטע נבחר

"שני פלסטינים נהרגו בפיגוע בירושלים": ישראל נגד CNN ו-CBS

שתי רשתות הטלוויזיה האמריקניות התייחסו למחבלים משער יפו כשניים מארבעת הקורבנות של האירוע. במכתבים ששלחה להן לשכת העיתונות הממשלתית נטען: "עיתונות שקרית, לא אתית, לעורך יש אג'נדה פוליטית"

 

 

ישראל דורשת הסברים מכלי תקשורת אמריקנים בעקבות הדיווח על פיגוע הדקירה הרצחני אתמול (ד') בשער יפו בירושלים. לשכת העיתונות הממשלתית פנתה באופן רשמי לרשתות CNN ו-CBS בטענה לסיקור מוטה שבמסגרתו הן דיווחו על הנרצחים והמחבלים מבלי להבחין ביניהם, אלא כארבעה קורבנות במסגרת אירוע טרור.

 

במכתב ששלח מנהל הלשכה ניצן חן ל-CNN נכתב: "מכיוון שזו לא הפעם הראשונה ולא השנייה שקורה דבר כזה, אין לי ברירה אלא לפנות אליכם בנוגע לדוגמה האחרונה הזו. אני שואל אתכם: איך אפשר להסביר את ההבדל בין דיווח החדשות הראשוני של כתב CNN בירושלים, אורן ליברמן, לבין הכותרת על המסך זמן קצר לאחר מכן? מיותר לציין שאנחנו מאמינים ששילוב שני הרוצחים יחד עם שני הקורבנות לכדי 'ארבעה הרוגים' – זו לא רק עיתונאות שקרית ולא אתית, אלא גם גובלת בהסתה שכן הצופה יכול בקלות לפרש זאת לא נכון".

 

לסיכום כתב חן כי ההתנהלות של הרשת "מביאה אותנו למסקנה שלאדם שכתב את הכותרת הייתה אג'נדה פוליטית ברורה. אנחנו מגנים בחריפות עיתונות כזאת".

 

המכתב ל-CNN:

המכתב ל-CBS:

הכותרת הראשונית ב-CBS הייתה "שני פלסטינים נהרגו לאחר פיגוע דקירה בירושלים". במכתב נפרד ששלח חן לרשת נכתב: "אנחנו לא יכולים לחשוב על דוגמה גרועה יותר של הטיה אנטי-ישראלית מאשר הכותרת המצערת שהופיעה באתר שלכם אתמול, אפילו אם זה היה רק לזמן קצר. איך אפשר להסביר את ההבדל בין הכותרת הזו – 'שני פלסטינים נהרגו לאחר פיגוע דקירה בירושלים' – לבין הכותרת שמופיעה כעת – 'שני ישראלים נהרגו בפיגוע דקירה בירושלים; שני תוקפים פלסטינים נהרגו'.

 

"הכותרת הראשונה בבירור הופכת את הרוצחים לקורבנות בדרך המרעישה ביותר. לא יכולה להיות כל הצדקה לכך. מעבר לסכנה המיידית שהעניין מציב לישראלים מפני פיגועי נקמה אפשריים, זו פשוט עיתונות שקרית ולא מוסרית. אנחנו רק יכולים להסיק שהאדם שכתב את הכותרת הזו הוא בעל אג'נדה פוליטית ברורה. אנחנו מגנים בתוקף עיתונאות שכזו ומחכים להבהרות המיידיות שלכם".

 

במקביל, הכותרת בעיתון ה"ניו יורק טיימס" הייתה: "שני תוקפים פלסטינים נהרגו, שני ישראלים מתו". ארגון המתקרא SSI (students supporting israel, סטודנטים התומכים בישראל), פרסם הודעה תחת הכותרת "עוד כותרת שלא תאמן של הניו יורק טיימס" וכתב: "פעם אחר פעם אנחנו המומים ועצובים על רקע הבחירה של התקשורת המערבית לכסות מעשי טרור נגד ישראלים באופן שונה מאירועים כלפי אנשים במקומות אחרים בעולם".

 

מאז החל גל הטרור בספטמבר מתמודדת ההסברה הישראלית - הרשמית והבלתי רשמית - מול סיקור שנוי במחלוקת של האירועים. בין השאר נמתחה ביקורת על כלי תקשורת באיטליה וגם על רשת החדשות BBC נאלצה לתקן כותרת שהעניקה לידיעה על רצח הרב נחמיה לביא ואהרן בנט בעיר העתיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים