שתף קטע נבחר

אושר בו' הכספים: מס החברות יופחת ל-25%

בתום דיון סוער, אישרה הוועדה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת הממשלה להפחית את מס החברות ב-1.5%, כך שיעמוד על 25%. ח"כ לוי-אבקסיס: "שוב העודפים הולכים לביטחון או לעשירים"

מס החברות יופחת מהשבוע הבא, תחילת 2016, ב-1.5%, מ-26.5% ל-25%. ועדת הכספים אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת הממשלה לתקן את פקודת מס ההכנסה בהתאם. ההפחתה אושרה בתום דיון סוער תחת מחאת האופוזיציה ודרישתה לשלב בהורדת מס גם הפחתה מקבילה של מסים עדיפים לטובת השכבות החלשות או להסדיר לפחות הפחתה דיפרנציאלית של המס תוך מתן העדפה לחברות קטנות.

 

מנהל רשות המסים משה אשר ציין כי המס חוזר לשיעורו הקודם לפני שעלה על רקע המשבר התקציבי שהיה בשנים 2013/14. ההפחתה היא מהלך משלים של האוצר בעקבות הפחתת המע"מ ב-1% ל-17% לפני 3 חודשים. השיעור החדש-ישן מחזיר את המס לרמה המקבילה שבמדינות המפותחות, במטרה המוצהרת לעודד את הגברת הצמיחה, שירדה לשפל, ואת עליית ההשקעות במשק כשלדבריו "העלות היא אמנם 1.2 מיליארד שקל אבל זהו כסף שיחזיר את עצמו בהמרצת חברות להשקיע בישראל מה שעשוי להוביל גם לעליית הצמיחה".

 

ראש אגף התקציבים באוצר, אמיר לוי אמר כי עלות הפחתת המע"מ והפחתת מס החברות מסתכמות ב-6 מיליארד שקל כשמתוכם המהלך העיקרי של הפסד המע"מ יעלה לבדו כ-5 מיליארד שקל. הוא ציין כי הפחתת מס החברות תקרב אותנו חזרה לרמת המס ב-OECD, "אם אנחנו רוצים להיות מדינה תחרותית שתמריץ חברות זרות להגיע לכאן. בכל אירועי ה-OECD אנחנו מקבלים קומפלימנטים שמערכת המס שלנו טובה".

 

בדברי ההסבר לחוק נוסף גם הנימוק של עודף הגביה בסך 3.8 מיליארד שקל שצפוי להתקבל עד סוף 2015 והעודף בסך 3 מיליארד שקל הצפוי ב-2016 לעומת התחזית שהנחתה את הממשלה בגיבוש התקציב הדו-שנתי לשנים 2015/16.

 

הח"כים: לא סופרים את העסקים הקטנים

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הציע לאוצר לשנות מעט את מתווה הפחתת המס: "הפחתה של 1% לחברות בעלות של 800 מיליון שקל, והפחתה של 0.5% במדרגות מס הכנסה, בעלות של 400 מיליון, שתאפשר הקלה גם לשכבות החלשות".

 

ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו) אמרה, "שוב אנחנו רואים שהעודפים הולכים לביטחון או לעשירים. בסדרי העדיפויות המעוותים של הממשלה לא סופרים את מי שאין להם. אם יש עודפים למה היינו צריכים לפגוע בחיסכון הפנסיוני ולהגדיל את מספר הקשישים העניים ומבלי לספור את 60 אלף העסקים הקטנים שנסגרים כי אומרים להם להתמודד כמו הגדולים שיודעים איך לצאת ממערכת המיסוי".

 

ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני): "ההטבות ורמות האשראי של לעסקים הגדולים הם פי 2.5 מהקטנים שבעצם לא מקבלים כלום, ובפועל גם החברות הגדולות אפילו לא משלמות את המס של 25%". חבר סיעתו ח"כ מנואל טרכטנברג הוסיף, "הצעד הזה לא הולך בכיוון הנכון. אם רוצים הפחתת מסים יותר פרוגרסיבית צריך תכנית ארוכת טווח להעלות מסים ישירים ולהוריד את המסים העקיפים".

 

משה אשר: "אנחנו חושבים שהפרוגרסיביות נמצאת במיסוי הישיר". ח"כ מיקי לוי (יש עתיד): "מדהים איך שהסברתם קודם בדיוק את ההיפך ובשלושה שבועות הכל התהפך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
משה גפני יו"ר וועדת הכספים
צילום: עמית שאבי
מומלצים