שתף קטע נבחר

התאילנדית היקרה בארץ ועוד מקומות חדשים

מסעדה תאילנדית בהשראת ארמון המלוכה, הקאמבק של רשת ברגר קינג, חמארה יוונית בשוק הכרמל, בר בירה בשוק מחנה יהודה ועוד מקומות חדשים בארץ

Nithan Thai – התאילנדית היקרה והיוקרתית בארץ

 

 

לא זכור לנו מתי הייתה ציפייה כל כך גדולה לפתיחה של מסעדה חדשה, כמו שהייתה בחודשים האחרונים למסעדת Nithan Thai, התאילנדית החדשה שתיפתח השבוע ברחוב הארבעה בתל אביב. על המטבח תפקד שפית נינה, אחת השפיות מארמון המלוכה התאילנדי, המחזיקה קריירה קולינרית מרשימה בת 30 שנה.

 

המקום מעוצב בהשראת ארמון המלוכה התאילנדי, והחלל נחלק לשלושה חלקים – המסעדה, חדר vip ובר תחתון.

 (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
(צילום: עמית גירון)

 (צילום: שרון רביבו) (צילום: שרון רביבו)
(צילום: שרון רביבו)

המסעדה המפוארת שייכת לנעמי הורביץ (מי שמחזיקה גם בבעלות על הספא התאילנדי במלון הילטון), אשתו של חיים הורביץ, בנו של אלי הורוביץ, מי שהיה בעברו מנכ"ל ומייסד "טבע".

 

אז איך זה נראה מבפנים? צפו:

Burger King – הקאמבק הגדול

רשת ההמבורגרים האמריקאית, שפרשה לפני כחמש שנים משוק הפאסט פוד בישראל, תחזור בעוד כחודשיים עם סניף ראשון שייפתח בכיכר רבין בתל אביב, בדיוק במקום שבו לא הצליחו לשרוד שתי רשתות אמריקאיות אחרות – "דאנקן דונאטס" ו"מקדולנד'ס". הסניף אמור להיפתח בתחילת חודש פברואר.

 

בהמשך, כך מוסרים מהרשת, יפתחו שלושה סניפים נוספים בתל אביב – ברמת החייל, בקניון עזריאלי ובדיזינגוף סנטר, וסניף נוסף בבאר שבע.

 

קפיטן - חמארה יוונית בשוק הכרמל בתל אביב

המטבח היווני ממשיך להיות חביב הקהל ולבסס את מעמדו כאחד המטבחים השמחים והטעמים שיש. בשבוע שעבר נפתח בשוק הכרמל מקום בשם "קפיטן", המציע 14 סוגי מזטים שונים, לצד מנות מוכרות מהז'אנר כמו סופלאקי, גירוס ומוסקה. לצד כל אלה יש ב"קפיטן" גם מקבץ דגים כמו ברבוניות ומוסר, הכל בשיטת "כשנגמר אז נגמר", מה שאומר – כל יום מקבלים סחורה טרייה מהשוק.

 (צילום: גיא בר-לב) (צילום: גיא בר-לב)
(צילום: גיא בר-לב)

 (צילום: גיא בר-לב) (צילום: גיא בר-לב)
(צילום: גיא בר-לב)

השף הוא משה אלקיים (שעבד בעבר במסעדות כמו "טורקיז" ו"רפאל") והבעלים גיא בר לב, יועץ למסעדות (שעבד בעבר במלון בראון). את האווירה תחזק מוזיקה יוונית וזמר יווני אותנטי שהגיע מאתונה בשביל לעשות שמח לזוללים.

 

קפיטן, רמב"ם 3 שוק הכרמל, 03-5759579, שני־שבת 12:00־1:00

 

ג'ינוס – מסעדת שף כשרה בקריית ביאליק

מחוץ לקריון נפתחה מסעדת שף כשרה, השייכת ליהב ג'ינו (שעבד בעבר כשף במלון הנסיכה באילת), ומשלבת בתפריט שלה בין מנות מהמטבח המסורתי למנות מהמטבח המודרני.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין המנות בתפריט יש חזה מולארד על מחית ערמונים, אורז עם נתחי אנטרקוט, פילה בקר ופרגית עם פטריות ותרד וסיגרים מרוקאים. לצד תפריט השף מציעים במקום גם מנות אקספרס בפיתה – קבב פרגית וטלה עם טחינה, סינטה צרובה עם ביצת עין ומעורב עם חלקי פנים.

 

ג'ינוס, קריון קריית ביאליק, 04-8100700, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-15:30

 

בני הדייג – סניף כשר באשדוד

אחרי נתניה, ראשון לציון, הרצליה, חדרה ונמל תל אביב, פתח בני רבה – הידוע בכינויו "בני הדייג" – סניף שישי באשדוד. הסניף החדש הוא הסניף הכשר השני של הרשת, המתעתדת להתרחב בשנה הקרובה גם לבאר שבע ופתח תקווה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בתפריט מנות מוכרות משאר הסניפים לצד מנות ייחודיות לסניף הזה כמו סביצ'ה, קרפצ'יו וקובה ממולאת סביצ'ה. בתפריט גם מקבץ מנות המוגשות על נייר פרגמנט כמו סלמון בטחינה ודג עם גמבה.

 

בני הדייג, הגדוד העברי 5 מתחם גן העיר אשדוד, 08-6234040, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-15:30

 

קפה בייגה – סניף ראשון בבאר שבע

אחרי שרשת "קפה גרג" התפרשה מצפון לדרום, מתפנה יאיר מלכה הבעלים, לטפל בבייבי נוסף שלו – קפה בייגה, ופותח במתחם ביג סניף דגל כשר לפטיסרי-בולנז'רי שלו. הסניף כולל חדר פרטי לאירועים ומעדנייה לממכר לחם, עוגות ומאפים, כולל ליין של לחמים מחיטה מלאה אורגנית. כל הלחמים הנמכרים במקום הם לחמי מחמצת שאור.

 

התפריט מציע, בין היתר, גם ארוחות בוקר (מביצים אורגניות), מוצרים ללא גלוטן ומיצי ירקות ופירות.

 

קפה בייגה, דרך חברון 21 באר שבע, ראשון-חמישי 8:00-23:00, שישי 8:00-16:00, מוצ"ש-23:00

 

בלובלרי – גלידרייה חדשה בעין שמר

חמישה סניפים הספיקו לרשת הגלידריות "בלוברי" בשביל להבין שהם רוצים לגדול עוד: סניף חדש נפתח במרכז המסחרי אלונית בפרדס חנה כרכור, והוא מציע גלידות יוגורט, מיץ טבעי, שייקים, קרפים וופל בלגי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

סניפים נוספים של הרשת נמצאים בטבריה, בחיפה ושלושה בנהריה.

 

בלובלרי, מרכז מסחרי אלונית, עין שמר

 

Beer bazaar – חמארה בוטיק כשרה בשוק מחנה יהודה

לא פחות ממאה סוגי בירות בוטיק ישראליות מציעים בחמארה החדשה שנפתחה בלב השוק בירושלים, סניף שני ל- Beer bazaarבשוק הכרמל בתל-אביב. הבר צופה על סמטאות השוק, והאווירה לא פורמלית וקלילה.

 

התפריט מתבסס על חומרי גלם מהשוק ובו מות כמו כבד קצוץ עם ריבת דובדבנים, סלמון מעושן עם איולי חזרת, צלחת נקניקים ובשר ולחמניות עם פסטרמה.

 

Beer bazaar, עץ חיים 3 שוק מחנה יהודה, ראשון-חמישי 11:00-אחרון הלקוחות, שישי 11:00-16:00, מוצ"ש-אחרון הלקוחות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
זה לא המזנון של אייל שני, זה ג'ינוס בקריית ביאליק
צילום: יח"צ
מומלצים