שתף קטע נבחר

נכנסה להיריון מיריב עסקי – ופוטרה מעבודתה

עובדת הרה בסוכנות ביטוח פוטרה בטענה לתפקוד לקוי. היא פנתה לבית הדין לעבודה בטענה שהסיבה האמיתית היא יחסיה עם יריב של הבוסית

בית הדין הארצי לעבודה ביטל לאחרונה את פיטוריה של עובדת הרה בסוכנות ביטוח: נקבע שלא היה מקום להתערב בהחלטת הממונה על עבודת נשים, שלפיה מה שהוביל להפסקת העבודה היה כניסתה להיריון מיריב עסקי של הבוסית שלה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התובעת החלה לעבוד לפני כחמש שנים כפקידה בחברת הביטוח. לאחר כשנתיים הועברו משרדי החברה מביתה הפרטי של המעסיקה למשרדים שכורים בירושלים. לאחר המעבר פיתחה העובדת קשר רומנטי עם בעל הנכס ונכנסה ממנו להיריון. מיד כשהדבר נודע לה, היא הודיעה על כך למעסיקה שלה.

 

כעבור כמה חודשים הוציאה המעסיקה את העובדת לחופשה בתשלום, ופנתה לממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה בבקשה להתיר את פיטוריה, בטענה שהם לא קשורים להיריון אלא נוגעים לחוסר תפקוד מצד העובדת, שמאז החל הרומן החסירה ימי עבודה רבים.

 

מנגד התעקשה העובדת שפיטוריה קשורים באופן מובהק להיריון. היא סיפרה לממונה שהמעסיקה שלה מצויה בסכסוך משפטי קשה עם בעל הנכס בקשר לשימוש במשרדים, כך שככל הנראה מדובר בנקמה.

 

הממונה על חוק עבודת נשים, שהתרשמה שההיריון הוא הסיבה לפיטורים, החליטה לדחות את בקשת המעסיקה, וזו הגישה ערעור לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, שהחליט דווקא לאשר את פיטורי העובדת. בית הדין נימק את החלטתו בכך שהממונה התעלמה מהיעדרויותיה הרבות של העובדת – שלא קשורות להיריון – והגיע למסקנה שהפיטורים נבעו ממערכת היחסים הקשה בין המעסיקה לבן זוגה של העובדת.

 

העובדת ערערה על ההחלטה לבית הדין הארצי לעבודה בטענה שבית הדין האזורי קיבל את החלטתו על בסיס עובדות "משופצות" שלא הובאו בפני הממונה. במסגרת הערעור טענה הממונה על עבודת נשים שגם אם מערכת היחסים בין העובדת לבן זוגה תרמה לפיטורים, לא ניתן להתעלם מכך שהודעת העובדת על ההיריון הייתה "שיאו של המשבר".

 

סגנית הנשיא, השופטת ורדה וירט-ליבנה, קיבלה את טענת העובדת והסבירה שבית הדין האזורי פסק בערעור על החלטה מנהלית של הממונה על חוק עבודת נשים, ולכן היה כפוף לבחינת ההחלטה בלבד ולא היה מוסמך לבחון ראיות נוספות מעבר לאלה שהוגשו.

 

השופטת וירט-ליבנה קבעה שמדובר היה בהחלטה סבירה של הממונה, שניתנה לאחר שקילה ובדיקה ראויה של כל חומר הראיות, ולא היה מלכתחילה כל מקום להתערב לה.

 

השופטים אילן איטח ונטע רות הצטרפו לדברי השופטת וירט-ליבנה, ולפיכך הוחלט לבטל את היתר הפיטורים – כך שהמערערת רשאית לחזור לעבודה. המעסיקה חויבה לשלם לה שכר טרחת עו"ד בסך 7,500 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערת: עו"ד יגאל מלמד
  • ב"כ המשיבה: עו"ד יעל דולב, עו"ד הילה הרביץ-קוסיאק
  • ב"כ המדינה: עו"ד הדס ערן
  • עו"ד הילל בבייב עוסק בדיני עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים