שתף קטע נבחר

טעם של חורף: פילאף עוף ופתיתים

אחרי ששנת 2016 התחילה בסערה, החליטה מיכל וקסמן להעמיד סיר מהביל ומחמם, במקום להיכנס מתחת לשמיכה ולישון עד השנה הבאה. היא בחרה בסיר של פילאף עוף ופתיתים, מנה רכה, פשוטה וזולה. הלוואי שגם השנה הזאת תהיה בדיוק כמוהו

2016 התחילה בסערה פנימית וחיצונית. בכל החזיתות הסתמנה רתיחה שמאיימת לגלוש - גשם, רוחות ורעמים, הרבה יותר מדי שעות במטבח (יש דבר כזה לפעמים), חילוקי דעות משפחתיים, אמא שמתקשה לנשום, הפסקת חשמל שנמשכה חצי יום ופיגוע ירי מבהיל בתל אביב - כל אלה גרמו לי בעיקר לרצות להיכנס מתחת לשמיכה ולישון עד חלוף זעם.

 

רגע לפני שעשיתי בדיוק את זה, העמדתי סיר גדול ומהביל, כזה שיתבשל מעצמו ויבטיח שקט בגיזרת ארוחת הצהריים יחד עם חימום מקסימלי לבטן, מתיקות עדינה וכה נחוצה ופופולרית בקרב גדולים וקטנים.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

הנה הוא לפניכם: פילאף עוף בפתיתים. מי ייתן ו-2016 תהיה פשוטה, רכה, מלאת קונצזוס ונעימה ממש כמוהו. אמן.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

פילאף עוף ופתיתים

 

המצרכים:

750 גר' פרגיות, חתוכות לקוביות או לרצועות

1/4 כוס שמן זית

1 גזר

1/4 שורש סלרי

1/2 שורש פטרוזיליה

1/2 פקעת שומר

1 כרישה - לא חובה

1 בצל גדול

1 שן שום

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי

3 ס"מ שורש כורכום טרי - לא חובה, אבל מוסיף המון

קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז

6 עלי מרווה טריים (אפשר להחליף בעלים מ-3 ענפי טימין)

מיץ סחוט טרי מ-1/2 תפוז

1 כף סילאן

מלח ים ופלפל שחור - לפי הטעם

1 חבילה פתיתים

5 כוסות מים

 (צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון קוצצים בפולסים גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה, שום, בצל, כרישה, שומר, ג'ינג'ר, כורכום ועלי מרווה או טימין. אם אין מעבד מזון, אפשר לגרר את הגזר והשורשים בפומפייה גסה ואת השאר לקצוץ לקוביות קטנות מאוד.
  2. בסיר גדול שיכיל את התבשיל כולו מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הפרגיות החתוכות, ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהן מחליפות את צבען ומתחילות להשחים. מוציאים את הפרגיות מהסיר לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים, ומטגנים עד שהם מתחילים להתקרמל וצבעם הופך זרחני.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  4. בקערית מערבבים סילאן, מיץ תפוזים, מלח ופלפל עם כוס אחת של מים. מחזירים את הפרגיות לסיר ומערבבים עם הירקות.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  5. מוסיפים את תערובת המים, הסילאן והתפוזים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים 4 כוסות נוספות של מים ומערבבים. מכסים את הסיר, ומביאים את התבשיל לרתיחה. מבשלים מכוסה שעה עד שעה וחצי ברתיחה מתונה. כעבור שעה או שעה וחצי, תלוי בזמן ובסבלנות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מחזירים לרתיחה חזקה ומוסיפים פתיתים בלי לערבב. מוודאים שהפתיתים מכוסים לגמרי בנוזלי הבישול.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  7. מכסים ומבשלים ברתיחה מתונה 1/2 שעה נוספת. מורידים מהאש, ומניחים לסיר לעמוד מכוסה 15 דקות.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  8. אוכלים חם.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
אוכל מנחם. פילאף עוף ופתיתים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים