שתף קטע נבחר

ערפו הראש לטלגרם: אפליקציה חדשה לדאעש

אפליקציית המסרים טלגרם הפכה למועדפת בין פעילי הארגון. בשל סגירת השרתים החליטו בדאעש לפתח אפליקציה חדשה בשם "א-ראוי". בניגוד לאבטחה המשמעותית בטלגרם, מומחים טוענים: האפליקציה החדשה פרוצה

 

הטלגרמה האחרונה? בחודש נובמבר האחרון פורסם כי אנשי דאעש משתמשים באפליקציית הטלגרם. כעת מתברר כי בארגון פיתחו אפליקציה חדשה בשם א-ראווי שמיועדת לאנדרואיד, ותשמש את אנשי הארגון במקום הטלגרם.

 

על פי אנשי חברת אבטחת מידע שעוסקת בלחימה בטרור בשם Ghost Security Group מדובר ביישום מוצפן, אך הרבה פחות מאובטח מהטלגרם. "לא מדובר באפליקציה חזקה כמו זו שמפותחות בחברות, יש לה יכולות הצפנה מוגבלות, אבל זה מעיד שבדאעש עושים מאמצים להצפין את התקשורת שלהם", אומר דובר החברה.

 

דעאש עשה שימוש רב בטלגרם לצורכי תעמולה וגיוס אנשים לשורותיו, עד שבנובמבר 2015 החלו באפליקציה לבלום את אנשי הארגון ולסגור את השרתים שלהם. בנוסף לטלגרם, בדאעש משתמשים גם בפייסבוק ובטוויטר כדי להפיץ את האידיאולוגיה שלהם ולגייס אנשים חדשים.

 

בדאעש החלו להשתמש בשנה החולפת באפליקציה נוספת (אמאק אג'נסי), שמנוהלת על ידי אנשים הקשורים לארגון. באפליקציה זו השתמשו בארגון להעביר סרטי וידאו, חדשות ותעמולה, תמונות משדה הקרב ונאומים של אנשי הארגון. בשלב מסוים האפליקציה הזו הפסיקה לפעול, ואז החלה לפעול האפליקציה החדשה א-ראווי. בתחילה חשבו כי השימושים שלה דומים לאפליקציה הקודמת, אבל אז הבחינו אנשי חברת אבטחת המידע כי היא משמשת גם להעברת מסרים, כמו שנעשה לפני כן בטלגרם. לפי הערכת מומחים, אלראווי אינה בטוחה לשימוש כמו הטלגרם או וואטסאפ, אבל היתרון שלה הוא שהיא עצמאית.

 

אפליקציית הטלגרם הייתה כלי עבודה חשוב לג'יהאדיסטים ואנשי דאעש, ששימש אותם גם עבור תכנון והוצאה לפועל של הפלת המטוס הרוסי בסיני ומתקפת הטרור בפריז. "הטלגרם ניחנת בתכונות מסויימות שמבדילות אותה משאר ההאפליקציות. היא מאובטחת במידה רבה, אפשר לכתוב דברים שאפילו בעל האפליקציה לא יכול לקרוא, ואפשר לשלוח בה ולקבל קבצים מכל סוג", הסביר מומחה בתחום.

 

בשנה שעברה, בעקבות הידיעות כי נעשה שימוש בטלגרם לצורכי טרור, הודיעו מפתחי האפליקציה כי סגרו עשרות ערוצים של דאעש. לעומת זאת, במדינות ערב עדיין מתמודדים עם חופש הביטוי שמשתולל בחסות האפליקציה. חמאס, חיזבאללה ונשיא סוריה אסד הצטרפו גם הם למגמה, וכך גם כלי תקשורת הערבים שאימצו אותה. "הערוץ בא אל המשתמש, לאפליקציה תפוצה רחבה והיא קלה לשימוש", הסבירו באל ג'זירה הקטארית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רצויה בדאעש. אפליקציית טלגרם
מומלצים