שתף קטע נבחר

עיירה בגרמניה אסרה כניסת מהגרים לבריכה בעקבות תלונות נשים

נשים בבריכה בבורנהיים שמדרום לקלן התלוננו שהוטרדו בידי מהגרים שהגיעו ממקלט סמוך. הבריכה אסרה בתגובה כניסת מהגרים "עד שיבינו את המסר". מאות תלונות על תקיפות מיניות הצטברו במשטרת קלן בעקבות ליל הסילבסטר. אפליקציה חדשה למהגרים מסבירה על שוויון מגדרי. סקר: צניחה בתמיכה במרקל

 

שלט בבריכת שחייה אחרת במינכן מסביר על האסור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שלט בבריכת שחייה אחרת במינכן מסביר על האסור(צילום: AFP)

 

העיירה בורנהיים במערב גרמניה אוסרת על כניסת מהגרים לבריכת שחייה עקב תלונות שהתקבלו מנשים ומהצוות. במקביל התפרסם היום (ו') סקר בגרמניה שממנו עלה כי רוב הציבור מודאג מיכולתה של גרמניה לקלוט את מאסת המהגרים העצומה שהגיעה בשנה החולפת.   

 

ראש מחלקת הרווחה בבורנהיים, מרקוס שנפקה, אמר כי התקבלו תלונות על הטרדות מיניות של נשים בבריכה בידי גברים המתגוררים במקלט מהגרים סמוך. לדבריו, כאשר התלונות הגיעו לרף הפלילי, הסכימה הנהלת הבריכה לסגור את המקום עד שתקבל אישור מעובדי הרווחה של העירייה שהגברים הזרים "קיבלו את המסר".

 

הוא סיפר לסוכנות רויטרס כי "התקבלו תלונות על הטרדות מיניות וניסיונות שידול מיניים בבריכת השחייה על-ידי קבוצות של צעירים, וזה גרם לכמה נשים לעזוב את המקום". בורנהיים ממוקמת כ-20 קילומטרים דרומית לקלן שעומדת במוקד פרשת מהגרים שתקפו נשים בחגיגות ערב השנה החדשה.

כללי ההתנהגות בבריכה בשלט מאויר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כללי ההתנהגות בבריכה בשלט מאויר(צילום: AFP)

הבריכה בברונהיים שאליה נאסרה כניסת מהגרים  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הבריכה בברונהיים שאליה נאסרה כניסת מהגרים (צילום: EPA)
 

ברקע הדברים גוברים בגרמניה סימני השאלה בדבר היכולת לקלוט 1.1 מיליון מהגרים שהגיעו בשנה שעברה. בסקר שפורסם היום השיבו 66 אחוזים מהנשאלים שגרמניה אינה מסוגלת לטפל עוד בגל ההגירה. זה זינוק לעומת סקר דומה שנערך בחודש שעבר, אז השיבו 46 אחוזים מהנשאלים שגרמניה אינה מסוגלת לטפל בגל ההגירה. שיעור הגרמנים הסבורים שהפשע יעלה בעקבות מספר המהגרים עלה ל-70 אחוזים (לעומת 62 אחוזים לפני שלושה חודשים).

 

הסקר שערכה רשת ZDF הממלכתית שבו השתתפו 1,203 נשאלים גם הצביע על צניחה בתמיכה בקנצלרית מרקל בהקשר של הטיפול בבעיית ההגירה. רק 39 אחוזים מהגרמנים סבורים שהיא פועלת כראוי, לעומת 47 אחוזים בחודש שעבר. מרקל עצמה נאלצה לשנות כיוון ביחסה למהגרים. באחרונה פורסם כי מרקל, שנחשבה עד כה כסמן הסובלני של אירופה בכל הנוגע ליחס לפליטים, תתמוך בחקיקה שתגביר את הפיקוח על מהגרים במדינה. מפלגת השלטון בגרמניה, המפלגה הנוצרית-דמוקרטית בראשותה של מרקל, הסכימה לשורת צעדים להגברת הפיקוח על מבקשי מקלט שמעוניינים להיכנס למדינה וכאלה שכבר קיבלו אשרת כניסה.

  

נראה כי לערב האלים בקלן הייתה השפעה מכרעת בשינוי הגורף בדעת הקהל הגרמנית ביחס למהגרים. בסביבות חצות בליל הסילבסטר כאלף מהגרים פרצו לתחנת הרכבת הראשית של קלן והצטופפו סביב נשים שהגיעו למקום לחגוג. לאחר מכן הם התנפלו עליהן, הטרידו אותם וגיששו אותם, הפשיטו את בגדיהן ומחפציהן. 676 תלונות התקבלו ביחס לאותו הלילה, 347 מתוכן התייחסו לתקיפות מיניות, והתביעה בקלן אישרה שהיא מקבלת עוד תלונות. חלק מהנשים התלוננו על אונס. המשטרה אומרת שהתוקפים נטמעו באלף גברים שיכורים, ורובם היו "ערבים או צפון-אפריקנים", חלקם מבקשי מקלט.  

 

 

אפליקציה למהגרים מסבירה על שוויון מגדרי

בגרמניה הוצת ויכוח סוער בעקבות הפרשה, ובעקבות מה שנראה היה כניסיונות להשתיק את האירוע ואת התלונות. המשטרה המקומית דיווחה תחילה שלא נרשמו אירועים חריגים באותו הערב, התקשורת צנזרה את הפרשה במשך ארבעה ימים, ועד עתה לא ברור כמה מהחשודים נעצרו, אם בכלל. ארגוני נשים ופעילי ימין קיצוני קיימו הפגנות סוערות נגד הרשויות המקומיות סמוך לתחנת הרכבת הראשית של קלן, זירת התקיפות הראשית.ישנם רבים הסבורים כי הסיבה המרכזית לטיוח הרשויות והתקשורת של הפרשה הוא בגלל הרגישות הפוליטית שסביב זהות התוקפים - מהגרים.

 

מרקל משנה כיוון?  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מרקל משנה כיוון? (צילום: EPA)

מחאה מצד הימין הקיצוני (צילום: AP) (צילום: AP)
מחאה מצד הימין הקיצוני(צילום: AP)

ומצד ארגוני נשים (צילום: AP) (צילום: AP)
ומצד ארגוני נשים(צילום: AP)

קלן סוערת  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קלן סוערת (צילום: EPA)

גל מחאה  (צילום: MCT) (צילום: MCT)
גל מחאה (צילום: MCT)

האם היו ניסיונות להשתיק את הפרשה? (צילום: EPA) (צילום: EPA)
האם היו ניסיונות להשתיק את הפרשה?(צילום: EPA)

 

ממשלת גרמניה פיתחה אפליקציה חדשה שנועדה לעזור למהגרים שהגיעו לאירופה להתמודד עם סביבתם החדשה. יוצרי האפליקציה Ankommen ("הגעה" בגרמנית), מתייחסים אליה כאל "מדריך לשבועות הראשונים בגרמניה". היא נועדה לעזור למבקשי מקלט שהגיעו לגרמניה ללמוד את השפה, להבין את התרבות ואת המנהגים גרמנים, ולמצוא עבודה. אתר האינטרנט של האפליקציה מטיף למשתמשים "להצטרף ולהיות חלק מהחברה". האפליקציה החינמית שהושקה ביום רביעי זמינה בשפות אנגלית, ערבית, גרמנית, צרפתית ופרסית. היא אינה מכילה פרסומות, ופועלת ללא חיבור אינטרנט פעיל, לאחר שלב ההתקנה. היא זמינה כעת לאנדרואיד בלבד, והגרסה לאייפון בדרך.

 

האפליקציה פותחה על-ידי כמה גופים, בהם גם גופים ממשלתיים שאחראיים על עבודה והגירה. באפליקציה ניתן מידע על תהליך הקליטה במדינה, על הזדמנויות עבודה ואפילו על מנהגים תרבותיים מקומיים. על-פי העיתון Tagesspiegel, לאחר שהאפליקציה נוסתה במחנות הפליטים, הוספו פונקציות כמו מידע על חופש הדת במדינה, ולאחר מקרי התקיפה הרבים בעיר הגרמנית קלן התווסף מאמר בנושא שוויון מגדרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שלט בבריכת שחייה אחרת במינכן
צילום: AFP
מומלצים