שתף קטע נבחר

בנק ישראל זכה בפרס על שקיפות

בנק ישראל זכה בפרס השקיפות שמעניק מגזין Central Banking העולמי. במגזין נימקו את הבחירה "בזכות מאמציה של נגידת בנק ישראל קרנית פלוג לבנות דו-שיח מעמיק יותר עם הציבור עובדים". בפרס הבנק המרכזי של השנה זכה הבנק המרכזי של אירלנד

בנק ישראל זכה בפרס השקיפות מבין הבנקים המרכזיים בעולם במסגרת הפרסים השנתיים שמעניק מגזין Central Banking העולמי. במגזין נימקו את הבחירה "בזכות מאמציה של נגידת בנק ישראל קרנית פלוג לבנות דו-שיח מעמיק יותר עם הציבור עובדים".

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

"הבנק שיפר את התקשורת החזקה שלו ממילא בתקופה שנסקרה", נכתב בנימוקים לפרס, "קיים מסיבות עיתונאים לאחר הכרזות של מדיניות מוניטרית, פרסם שלל פרסומים חדשים בתחומי היציבות הפיננסית והציג לראשונה הכוונה עתידית של המדיניות המוניטרית הצפויה".

 

 (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
(צילום: עטא עוויסאת)

למרות הבלגן של מסיבת העיתונאים הראשונה ביוני 2015, נכתב, "מאמציה של נגידת בנק ישראל קרנית פלוג לבנות דו-שיח מעמיק יותר עם הציבור עובדים". הבנק, לפי ועדת הפרס, לא נח על זרי הדפנה של תוצאותיו ומביט לעבר הגדלת והעמקת האינטראקציה שלו עם הציבור בשנים הקרובות.

ביוני 2015 פלוג קיימה את מסיבת העיתונאים הראשונה אי פעם של הבנק בעקבות הודעת ריבית.

 

ארבעה חודשים קודם לכן הבנק הוריד את הריבית לשפל היסטורי של 0.1% והאינפלציה היתה עדיין שלילית. "לכן, כשפלוג אמרה במסיבת העיתונאים שפחתה ההסתברות שהבנק יידרש לכלים בלתי קונבנציונליים בתקופה הקרובה, השווקים הגיבו", נכתב, "ערכו של המטבע הישראלי, השקל, עלה וסיים את היום בעלייה של 1.3% אל מול הדולר האמריקני. יומיים לאחר מכן, הוא הגיע לרמתו הגבוהה ביותר בשנה. אם יש ספק, זה בהחלט היה בלתי נשכח".

 

עוד בתכנית: השקת בלוג

מסיבות העיתונאים השגרתיות בנוגע להחלטות שקשורות במדיניות במוניטרית נערכות אחת לרבעון וההחלטה לקיימן התקבלה מתוך חזון לשפר את הדיאלוג בין בנק ישראל והציבור. במגזין ציטטו את פלוג במסיבת העיתונאים ההיא: "סביבת הריבית הנמוכה מאוד והעובדה שבנקים מרכזיים נקטו ונוקטים בכלי מדיניות לא שגרתיים, מעצימה את הצורך בכך (בתקשורת), וגם הופכת את התקשורת למאתגרת ומורכבת יותר".

 

במגזין כתבו שבכירים מצאו שככל שמערבים יותר את הציבור, כך מגיעים לפתרון ובונים הבנה מול הציבור. "בנק ישראל עשה צעדים נועזים בכיוון הזה" נכתב, "ואימץ את ההתנהלות הטובה ביותר בכמה חזיתות, למרות שזה לא נעשה ללא חבלי לידה".

 

דובר הבנק, יואב סופר, אמר למגזין כי תמיד כשמתחילים בצעד חדש לקראת שקיפות, הציבור מוצף כתוצאה מהמידע, וככל שהזמן עובר, התקשורת והשווקים מתרגלים יותר להתנהלות ויכולים לעכל את המידע החדש שיוצא. במהלך השנתיים האחרונות התמודד בנק ישראל עם האתגר הזה במספר חזיתות תוך המשך החתירה לשקיפות, נכתב במגזין. ביולי 2014 בנק ישראל השיק את דו"ח היציבות הפיננסית ולפני כן הוציא פרסום שנתי על "מבחני הלחץ" ודו"ח חצי שנתי על פיקוח.

 

השלב הבא של תוכנית השקיפות של הבנק עשוי לערב השקת בלוג. הבנק המרכזי של צ'כיה, שזכה בפרס השקיפות בשנה שעברה, השיק גם הוא בלוג והפך לבנק המרכזי הראשון בעולם שפרסם מאמרים מאת העובדים הבכירים ביותר שלו. הפדרל ריזרב של ניו יורק והבנק המרכזי של אנגליה השיקו בלוגים בהם חברי צוות יכולים להעלות רעיונות חדשים.

 

פלוג הגיבה לקבלת הפרס במגזין: "תקשורת של מדיניות מוניטרית היא אתגר שצובר תאוצה, במיוחד כאשר המדיניות המוניטרית בוחנת גבולות חדשים. במבט קדימה, הבנק המרכזי מכוון להגדלת האינטראקציה של הצוות עם הציבור בשנים הקרובות, אבל כמה רחוק אפשר ללכת עם זה, נותרה שאלה פתוחה. לבנק ישראל, שהוא גם אחראי על פיקוח על הבנקים ועל ייעוץ כלכלי לממשלה, סוגיית גבולות השקיפות היא דילמה מתמשכת".

 

מגזין Central Banking מסקר ובוחן את פעילותם של הבנקים המרכזיים ברחבי העולם. אחת לשנה מזה שלוש שנים הוא מעניק פרסים בקטגוריות שונות. בפרס הבנק המרכזי של השנה זכה הבנק המרכזי של אירלנד, לאחר שעבר אבן דרך חשובה ב-2015 לקראת זכייתו מחדש בעמדתו כחבר מכובד בקהילת הבנקים המרכזיים בעולם. ועדת הפרס נימקה את זכייתו של הבנק המרכזי של אירלנד במאמציו המתמשכים לטהר את המערכת הפיננסית האירית, בהישען על צוות מומחים מכל העולם, שסייע בצמצום משמעותי נוסף של היקף המאזנים שהתנפחו בתקופה שלאחר המשבר הכלכלי של 2008-9.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג
צילום: גיל יוחנן
מומלצים