שתף קטע נבחר

הילדים בחרו באבא – המזונות הזמניים פחתו

הסכום החודשי שישלם גבר לבת זוגו לשעבר קוצץ ב-1,000 שקל מאחר שילדיהם שוהים אצלו רוב ימות השבוע. האם ניסתה לערער, אך נדחתה

בית המשפט המחוזי בחיפה אישר לאחרונה החלטה להפחית מזונות זמניים שהוטלו על גבר הנמצא בהליכי גירושים, בנימוק ששני הילדים בוחרים לשהות אצלו רוב ימות השבוע. בית המשפט דחה בכך בקשה לערעור שהגישה האם, וקבע שהמזנות הזמניים יופחתו ב-1,000 שקל בחודש.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו ב-1992 ומאז נולדו להם שני ילדים. בשלב מסוים עלו הנישואים על שרטון, ובנובמבר 2012 עזבה האם את הבית ועברה לגור בשכירות. בין השניים מתנהלת תביעת גירושים בבית הדין הכנסייתי, ותביעת מזונות אישה וילדים בבית המשפט לענייני משפחה בקריות.

 

בסוף 2012 פסק בית המשפט מזונות זמניים לטובת הילדים החל מפברואר 2012, וכמה חודשים לאחר מכן הגדיל את הסכום ל-3,500 שקל. אולם ההורים עדיין לא היו מרוצים: האב ביקש להקטין את הסכום ואילו האם להגדילו. בינואר 2014 הם הגיעו להסכמות שלפיהן בינתיים יועמדו המזונות הזמניים על 2,500 שקל.

 

עברה כשנה והאב הגיש בקשה נוספת לבית המשפט למשפחה להקטנת המזונות הזמניים ל-1,500 שקל. בספטמבר 2015 קיבלה השופטת מרינה לוי את הבקשה, ונימקה אותה בכך שלבן מלאו 18, והקטינה נמצאת עם האב ארבעה וחצי ימים בשבוע.

 

כחודש לאחר מכן הגישה האם בקשה לערעור על ההחלטה בבית המשפט המחוזי בחיפה, וטענה שפסיקת מזונות זמניים נועדה לשמור על המצב הכלכלי שהיה לפני הסכסוך, אך הקטנת הסכום מותירה את האב ברמת חיים גבוהה, בעוד שהיא חיה ברמה נמוכה. היא הוסיפה שאין זה מוצדק להפחית את מזונות הבן, שאמנם מלאו לו 18, אך הוא עדיין לא סיים את כיתה י"ב, והוא מתגורר איתה באופן קבוע.

 

האב טען מנגד שסכום המזונות שהוסכם ביניהם נקבע מתוך הנחה שהבן נשאר אצל האם, בזמן שהבת במשמורת משותפת. אלא ששתי ההנחות הללו השתנו: הבן שוהה רוב החודש אצלו והוא דואג לכל צרכיו, ובפועל גם הבת נמצאת אצלו רוב ימי השבוע. יתרה מכך, האם מצאה בינתיים עבודה, כך שיש לה פרנסה.

 

השופט חננאל שרעבי דחה את בקשת האם והסביר שבית המשפט למשפחה פעל נכון כשהתחשב בשינוי הנסיבות, שלפיהן הילדים שוהים אצל האב ברוב ימי השבוע. הוא הוסיף שבניגוד לטענת האם, החלטתה של השופטת לוי מנומקת, מה גם שמדובר בהחלטת ביניים, שדיון לעומקה עוד קבוע בפני בית המשפט.

 

בקשת רשות הערעור נדחתה כאמור ונפסק כי האם תשלם לאב הוצאות משפט בסך 2,000 שקל.

 

החלטה זו מהווה נדבך נוסף בשינוי האיטי שמנסים גברים לחולל בגישת בית המשפט לא לחייב אוטומטית את האבות בסכומי המזונות המקובלים, אלא לקחת בחשבון את זמני שהיית הילדים אצלם.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה
  • עו"ד נורית פיש עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים