שתף קטע נבחר

האב עדיין גר עם הילדים – אבל ישלם מזונות

בני זוג הנמצאים בהליכי גירושים המשיכו לגור יחדיו, אבל בית המשפט קבע שבינתיים ישלם הגבר 2,900 שקל בחודש. גם ערעור למחוזי לא עזר לו

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה בקשה של אב בהליכי גירושים לבטל את המזונות הזמניים שחויב לשלם לילדיו, אף שהוא עדיין מתגורר איתם (ועם אמם) באותו בית. איך זה קרה?

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לאחר שנישואים בני חמש שנים התפרקו, תבעה האישה בבית המשפט לענייני משפחה לקבל את המשמורת על שני ילדיהם הקטינים ולחייב את בן זוגה לשלם להם מזונות. בינתיים, עד להכרעה הסופית, היא גם הגישה בקשה למזונות זמניים והסבירה אותה ב"סנקציה כלכלית" שהטיל עליה בעלה, שלדבריה "לא העביר ולו שקל" להוצאות הקטינים.

 

בתגובה טען הבעל שאשתו היא זו שעשתה צעד חד-צדדי שנועד למנוע התנהלות תקינה של התא המשפחתי, בכך שהפסיקה להפקיד את משכורתה בחשבון המשותף.

 

מכיוון שבני הזוג עדיין מתגוררים תחת קורת גג אחת, מחק בית המשפט את תביעת המשמורת, אך החליט להיענות לבקשת האישה בנוגע למזונות וחייב את הגבר במזונות זמניים בסך 2,900 שקל לחודש. כמו כן נקבע שכל עוד בני הזוג גרים יחד, ובהתחשב בכך שהם משתכרים באופן זהה (14 אלף שקל בחודש), יהיה עליהם להתחלק באופן שווה בתשלום המשכנתה על דירתם, ובהוצאות הלימוד של הקטינים.

 

הגבר סירב להשלים עם ההחלטה, והגיש למחוזי בקשת רשות ערעור. הוא טען שההחלטה יצרה מציאות לא צודקת שבה הוא נאלץ להפריש 2,900 ממשכורתו עבור מזונות, חרף העובדה שהוא ממילא המפרנס העיקרי של ילדיו, ואילו האישה מוציאה עליהם סכומים פעוטים בלבד.

 

לדבריו, בית המשפט למשפחה טעה בהחלטתו, וגם כלל לא התייחס לעובדה שהוא והאישה עדיין גרים יחד.

 

ואולם, שופט המחוזי שאול שוחט החליט לדחות את הבקשה – אף מבלי לקבל את תשובת האישה – תוך שהסתמך על ממצאי בית המשפט למשפחה. לדבריו, בעוד שהמבקש ניסה טען שהוא מספק את כל צורכי הקטינים בפועל, הרי שבהליך הקודם הוא הודה בעצמו בכך שהוא והאישה מתחלקים בהוצאות.

 

בנוסף, הבהיר השופט כי מדובר במזונות זמניים, כך שלמעשה לבית המשפט למשפחה עדיין ישנה אפשרות לשנות אותם לפני מתן פסק דין סופי בהליך המזונות, בהתאם לראיות ועובדות שיוצגו בפניו.

 

"אם אכן יתברר כי הכספים ששילם המבקש לידי המשיבה לא שימשו לכיסוי צורכיהם הבסיסיים של הקטינים (כדוגמת מזון, ביגוד והנעלה) תיתן המשיבה את הדין על כך", הדגיש השופט שוחט בסוף החלטתו.

 

  • לקריאת ההחלטה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקש: עו"ד שי שמחיוב, עו"ד אסי סגל
  • ב"כ המשיבה: עו"ד שי סיוון, עו"ד זהר פשה אלון
  • עו"ד הילה גורן עוסקת בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים