שתף קטע נבחר

סצנת אוכל הרחוב הסוערת בנתניה

מ-5 ש"ח ועד 36 ש"ח: אם אתם אוהבים לנשנש אוכל רחוב אותנטי, פשוט וזול, אוכל "של פעם" שלא דורש להזמין מקום מראש או כל התארגנות מיוחדת, כדאי לכם לקפוץ לביקור בעיר נתניה, שם כל מה שאתם צריכים זה רק תיאבון גדול ואהבה עמוקה לחריף

לצד שכונות המגדלים החדשות שליד הים ואזורי התעשייה הסואנים, מתקיימת בנתניה תרבות אוכל רחוב עממי מהמעניינות בארץ. ברוב המקומות תפגשו אנשים לבביים שמוכרים את מרכולתם כבר כמה עשורים, ועם זאת עדיין מעניקים לכל לקוח חיוך רחב ושירות שהיינו מתים לקבל ברוב המסעדות בארץ. 

 

ד"ר פול שקשוקה

למה להסתפק רק בחומוס, אם אפשר לקבל חמשוקה? פה מגישים צלחת מלאה בחומוס במרקם חלק שבמרכזה שקשוקה. מעל כל זה מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה טרייה, בצד מניחים רוטב לימון כבוש ואיפשהו בפנים מחביאים רוטב חריף תוצרת בית.

 (צילום:  לין לוי) (צילום:  לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המנה לא מגיע לבדה, אלא בליווי סלסלה מלאה בלחם אחיד, פיתות וצלוחיות עם פלפל ירוק חריף, מלפפון ועגבניה טריים, חמוצים, בצל וטחינה, וכל זה ב-30 ש"ח. כשר.

 

  • איפה: שכטרמן 20 (אזה"ת הישן); סניף נוסף נמצא באזור התעשייה החדש
  • לפרטים: 09-8820029 

 

פלאפל מוסא

מנת הפלאפל של מוסא היא לא עוד מנת פלאפל רגילה, אלא הופעה של הקפצה, דחיפה, זליפה, דחיסה קטנה ותיבול, והתוצאה - פיתה מפלצתית עם כדורי פלאפל אווריריים, סלטים, צ'יפס, עוד פלאפל ועוד סלטים, חריף, ומעל כל הטוב הזה - טחינה וכמון.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מומלץ מאוד לנסות את המנה עם תוספת של ביצה ופול (חצי מנה - 12 ש"ח; מנה שלמה - 19 ש"ח). כשר.

 

  • איפה: ויצמן 12 (בכניסה לשוק)

 

סנדוויץ' סוסו

הסנדוויץ' הטוניסאי הזה הוא לא פחות מאשר ארוחת צהריים שלמה הכוללת תפוח אדמה, ביצה קשה, טונה, חמוצים וכמובן גם ממרחים כמו אריסה ולימון כבוש. כל זה נארז היטב בתוך לחמנייה לבנה עצומת מימדים, ויעלה לכם רק 23 ש"ח.

 

מדובר במקום עם היסטוריה ארוכה של למעלה מ-50 שנה, כאשר הסוד הוא באריסת הלימון החריפה שאת המתכון שלה פיתח יוסף (סוסו) טוויל שפתח את המקום בשנות ה-50. כשר.

 

  • איפה: היהלום 1 (שוק נתניה)

 

השניצל של כושי

נתניה ידועה בבאגטים המפוארים שלה, אבל רק אצל כושי תקבלו אותו עם השניצל הקריספי המושלם. יחד איתו יכנסו פנימה צ'ירשי חמצמץ, טחינה או חומוס, כוסברה טרייה וסלט כרוב טרי שנעשה במקום. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המנה נעטפת על ידי מחוך אדוק של נייר אריזה, ומוגשת על מגש בליווי צלוחית חמוצים וצ'יפס (29 ש"ח). כשר.

 

  • איפה: סמילנסקי 1

 

שקשוקה בבאגט של שמעון פוסט 

יש שיגידו ששמעון פוסט מפורסם בשל הסנדוויץ' הטוניסאי שהוא מכין, אבל בעינינו דווקא השקשוקה בבאגט שמוגשת במקום ראויה לציון גבוה יותר.

 

לא מדובר בסתם באגט, אלא בכזה שיש לו יכולת ספיגה מושלמת. גם לא מדובר בסתם שקשוקה, אלא במנה מושקעת במיוחד שרואים ומרגישים שנעשתה בהרבה אהבה. התוצאה - שילוב מושלם בין טעמים חמוצים, מתקתקים ופיקנטיים בדיוק במידה הנכונה (18 ש"ח). כשר.

 

  • איפה: פנקס 22 (אזור התעשייה)

 

הפלאפל של טובה

למה לבחור בין סביח לפלאפל אם אפשר ליהנות ממנת "תסביח" - סביח עם פלאפל ולא סתם פלאפל, אלא הפלאפל של טובה שצבר מעריצים מושבעים מכל רחבי הארץ.

 

מנת התסביח כוללת פיתה בשרנית עם רוטב טחינה קטיפתי, חציל מטוגן, תפוח אדמה, נגיעה של חריף ושלושה כדורים מופלאים של אחד מהפלאפלים הטובים בעיר (18 ש"ח). כשר.

 

  • איפה: שמואל הנציב 13

 

בונז'ור באגט

עמרם מכין את הפריקסה שלו בדיוק באותו אופן במשך 30 שנה: הוא לוקח את הלחמניה המטוגנת, שדומה במרקמה לסופגניה, ממקם אותה ברכות בתוך כף ידו ועם היד השנייה שולף בעזרת המלקחיים הקטנות את הכמות המדוייקת של כל אחד מהמילויים - סלט, ביצה, לימון בלאדי, תפוח אדמה, טונה וצלפים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מומלץ למעוך את הלחמניה בעדינות עם שתי האצבעות, כדי שהתוספות שבפנים יתמזגו ותיהנו משילוב טעמים מוצלח במיוחד (18 ש"ח). כשר.

 

  • איפה: שער העמק 1
  • לפרטים: 09-8616172

 

שווארמה נונה

בנונה יש גם שווארמה מעולה וגם מבחר בשרים על האש, אבל מנת הדגל פה היא דווקא הקבב שמורכב מתערובת של בקר ושומן כבש ומתערובת תבלינים סודית.

 (  ) (  )

הסלטים הצבעוניים שמסודרים על הויטרינה, הם מלווים ראויים למנת הקבב ומשדרגים את החגיגה שבפה (קבב בתוך לאפה - 36 ש"ח). כשר.

 

  • איפה: סמילנסקי 5  
  • לפרטים: 077-9616536

 

הטורקיה הקטנה

הטורקיה הקטנה הוא מוסד קולינרי המוכר לא רק לתושבי נתניה, אלא גם למעריצי הבורקס המושבעים מכל הארץ. אנחנו אמנם לא מבטיחים שתקבלו כאן שירות לבבי, אבל בטוח שתאכלו את אחד הבורקסים השווים שאכלתם בחייכם.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המבחר המוצע במקום כולל בורקס עם גבינה, עם תרד וגבינה, עם תפוח אדמה ועם מילוי פיצה. כולם מוגשים עם ביצה קשה וחמוצים (19 ש"ח). כשר.  

 

  • איפה: הרצל 44 
  • לפרטים: 09-8623453

 

Casa Mia

עזבו אתכם מבצק איטלקי, מטאבוני אבן ומרשימה של 50 תוספות בתפריט, ובואו להכיר את הפיצה שאין נתנייתי שלא גדל עליה: קוראים למקום Casa Mia, וממבט ראשון הוא יחזיר אתכם ל-1980, השנה בה נפתח לראשונה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לא תמצאו כאן את הפיצה האופנתית שאת סוד ההכנה שלה מישהו נסע ללמוד באיטליה, אלא פיצה של פעם עם בצק עבה ונהדר, קליל למרות העובי שלו, עם רוטב עגבניות במידה הראויה והר של גבינה שמכסה כל משולש בשמיכה צהובה. רשימת התוספות פשוטה וכוללת זיתים או פטריות (משולש ללא תוספת - 11 ש"ח; עם תוספת - 12 ש"ח). לא כשר.

 

  • איפה: הרצל 10
  • לפרטים: 09-8347228

 

הספינג' של ישראל

הדוכן של ישראל הוא אפילו לא דוכן, אלא שולחן ועליו סיר טיגון ענק. גם שלט אין, יש רק ריח חזק של שמן שמסגיר את המיקום שלו. מי שמכיר את המאכל הזה מהבית לא יכול יהיה לזוז מהדוכן לפני שיאכל לפחות שתי מנות ומי שלא, יגלה כי זהו הדונאט של המרוקאים או, אם תרצו, הסופגניה העממית עם החור.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אופן ההכנה פשוט למדי - ישראל זורק לתוך השמן את הבצק, מסדר אותו בצורה בייגלה שמנמן ותוך שתי דקות הוא הופך לספינג' ומקבל מנה גדושה של סוכר (5 ש"ח ליחידה).

 

  • איפה: שער הגיא 12 (מול קפיש טוסט נקניק)

 

ג'חנון פון

בג'חנון פון מכינים מרקים תימניים שמוגשים עם חילבה, סאלוף, לחוח וגם קובנה, אבל הכוכבים האמיתיים במקום הם הג'חנון והמלוואח שריקי חרז, תימניה אסלית נמרצת, מכינה על פי מתכון שעובר במשך דורות על גבי דורות במשפחתה. על המנה, שכוללת ביצה, רסק וחריף, תשלמו בין 15-35 ש"ח. כשר.  

 

  • איפה: אחד העם 3 (פינת הרצל) 
  • לפרטים: 09-8322010

 

שף על האש

כאן יגישו לכם בשר טעים ואת התוספות הנכונות שמיוצרות במקום ביניהם טחינה, חמוצים, צ'ירשי, פלפלים קלויים, סלק עם כוסברה ועוד. המלצה שלנו - לכו על פרוסות דקות ופריכות של חציל מטוגן, צ'יפס, חמוצים, רבע בצל ופלפל חריף - זה כל מה שצריך (25 ש"ח). גלאט כשר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

  • איפה: החלוצים 8 (אלון צבי)
  • לפרטים: 077-5509492

 

קפיש 

במקום שבעה סוגים של נקניקים ביניהם סלמי איטלקי, חזה אווז, פסטרמות ועוד כשבעה סוגי רטבים, אבל הטוויסט המיוחד באמת הוא בסוג הלחמניה שהופכת את הטוסט הזה ליחיד במינו (מנה רגילה - 22 ש"ח; מנה עם אקסטרה בשר - 31 ש"ח). כשר.

 (  ) (  )

  • איפה: שער הגיא 12 
  • לפרטים: 077-4324461

 

הבוריקה של פרדי

יש בנתניה עשרות בוריקיות שטעמן וההיסטוריה שלהן הפכו אותן למוקדי עלייה לרגל, אבל אם תשאלו את המקומיים - הבוריקה הכי טעימה היא זו של פרדי.

 

הדוכן נפתח בשעה 12:00 לכמה שעות בודדות, כי ברגע שהכול נגמר - המקום נסגר. במקום מציעים בוריקה עם תפוח אדמה או עם ביצה (8 ש"ח לבוריקה בלבד, ו-13 ש"ח לבוריקה בפיתה), או בוריקה שכוללת את שתי התוספות (14 ש"ח לבוריקה בלבד, ו-19 שקלים לבוריקה בתוך פיתה). אם תחליטו להזמין בוריקה בפיתה, תקבלו לצידה גם מגוןן תוספות טריות שפרדי מכין במקום כמו סלט חריף, סלט ירקות, סלט כרוב, חמוצים, טחינה, חומוס וכמון, צ'ירשי וחריף. כשר.

 

  • איפה: יוספטל 2

 

מול הים

בדוכן חסר השלט שבין חבצלת השרון לנתניה, תוכלו לנשנש בוריקה מעולה ממש מול הים. ניתן לאכול אותה בצלחת כפי שהיא (8 ש"ח), או בתוך פיתה יחד עם כרוב, סלט ירקות, בצל, חריף וצ'ירשי (15 ש"ח). כשר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

  • איפה: החוף 5

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
סצנה סוערת של אוכל רחוב זול וטעים בנתניה
צילום: לין לוי
מומלצים