שתף קטע נבחר

בדרך: חופשת לידה משותפת לאמהות ולאבות

השרים אישרו לקריאה טרומית הצעת חוק חוצת מפלגות, הקובעת חופשת לידה של שמונה ימים לאבות מיד לאחר הלידה, במקביל לחופשת הלידה של האם. אבל יש גם מבקרים: "ספק אם נכון להטיל על כתפי המעסיקים את העלות בגין ההיעדרויות של העובד"

ועדת שרים לחקיקה אישרה היום (א') הצעת חוק חוצת מפלגות הקובעת חופשת לידה של שמונה ימים לאבות לאחר הלידה, במקביל לחופשת הלידה של האם. ההצעה אושרה לקריאה טרומית בלבד ותתקדם בהתאם להסכמות עם משרדי האוצר והמשרד לשוויון חברתי.

 

 

הצעת החוק נועדה לשנות את המצב הקיים היום בו שני בני הזוג אינם יכולים לקחת את חופשת הלידה יחדיו. לפי ההצעה, חופשת האבהות תתקיים מיד לאחר הלידה ותורכב משלושה ימי חופשה בתשלום וחמישה ימי מחלה על חשבון המעסיק. ההצעה הוגשה על ידי ח"כ תמר זנדברג (מרצ), בשיתוף חברי הכנסת דוד ביטן (ליכוד), שולי מועלם (הבית היהודי), רועי פולקמן (כולנו) ועוד.

  

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נכון להיום, אב רשאי לקחת חופשת לידה תחת מספר תנאים, בהם הצהרה בכתב של בת הזוג כי היא מסכימה לוותר על חלק מחופשת הלידה המגיעה לה וחזרתה לעבודה. האב רשאי לקחת חופשת לידה רק בחלוף לפחות שישה שבועות מיום הלידה ולמשך 21 ימים רצופים לפחות.

 

הצעת החוק הועלתה לראשונה לפני כשלוש שנים על ידי אורי אריאל, המכהן כיום כשר החקלאות, בהיותו ח"כ באופוזיציה. היא עברה ועדת שרים לענייני חקיקה בכנסת הקודמת, אך לא התקדמה עקב הקדמת הבחירות. בניסוחה הנוכחי חתמו עליה חברי וחברות כנסת מכלל הסיעות.

 

ח"כ זנדברג מסרה כי "אני שמחה שהממשלה בחרה היום לתמוך במשפחות הצעירות, הצעת החוק תייצר מציאות חדשה עבור עשרות אלפי הורים חדשים. חוק חופשת אבהות יאפשר לאבות לקחת חלק בימים הראשונים לאחר הלידה, הימים הקשים והשמחים ביותר בחייה של משפחה". 

 

השר אריאל מסר, כי "מדובר בחוק חשוב שיסייע לאלפי זוגות ויחזק את התא המשפחתי במדינת ישראל", מסר. "גם לאבות מגיע להיות עם התינוקות שרק נולדו וגם לנשים מגיע שהאב יוכל להיות לצדן באותם רגעים רגישים וחשובים של הרחבת המשפחה".

 

לצד זאת, עו"ד גלית גולן, שותפה במשרד עו"ד תמר גולן ושות', ציינה כי קיימת בעייתיות בהצעה לאור השתת העלויות על המעסיקים. "הצעת החוק לחופשת לידה לאב הינה הצעה ראויה אשר תאפשר לאבות לשהות לצד בנות הזוג בשלבים ראשוניים של הולדת הילד", מסרה. "יתרה מכך, ספק אם נכון להטיל על כתפי המעסיקים את העלות בגין ההיעדרויות של העובד ולא על המדינה, כפי שקבוע לגבי חופשת לידה של האם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים