שתף קטע נבחר

מזכ"ל ה-OECD: ישראל צריכה להביט בעצמה במראה

בראיון מיוחד עם מזכ"ל ארגון המדינות המפותחות, אנחל גורייה, לרגל פרסום הדו"ח של הארגון שסקר את כלכלת ישראל, הוא מציע פתרונות למשבר הדיור ומתייחס לסוגיית השתייכות ישראל לארגון. ומה יש לו לומר על פתרון שתי המדינות? צפו

"הפתרון למשבר הדיור בישראל טמון בייעוד שטחים לפיתוח בצורה מהירה יותר ובייעול הביורוקרטיה". כך אמר בראיון מיוחד ל-ynet מזכ"ל ה-OECD, אנחל גורייה, בעקבות פרסום הדו"ח של הארגון שהראה כי מחירי הדירות בישראל מופרזים גם בהשוואה לארה"ב. גורייה הוסיף: "יש לבנות יחידות דיור מחוץ למרכזי אוכלוסיה כדי להוזיל את המחירים. לשם כך צריך תשתיות ותחבורה". הוא גם הוא קרא לישראלים להביט לעצמם במראה ושאל: "אתם רוצים לשפר את המצב שלכם?" צפו 

  

 

בדו"ח הארגון אמנם החמיאו לישראל על מדיניותה: "הודות למדיניות מוניטרית, פיננסית ופיסקלית שקולה, הצמיחה עלתה על זו של מרבית מדינות ה-OECD במשך יותר מעשור", נכתב בדו"ח, "שיעור התעסוקה עולה, האינפלציה נמוכה וכספי הציבור נמצאים במצב יחסית טוב". אך הבהירו כי "למרות שההכנסה לנפש מתקרבת לזו שבמדינות המתקדמות ביותר, זה לא בא לידי ביטוי בתוצאות דומות של פריון. מחסור משמעותי ברגולציה של שוק המוצרים ובתחרותיות, בעיקר בתחום ענף המזון, הבנקים ושוק החשמל - מחליש את הפריון ומצמצם את ההכנסה הפנויה".

 

תעודת עניות לכלכלת ישראל מצטיירת בדו"ח בדמות שיעור העוני הגדול - השנייה מבין מדינות ה-OECD אחרי מקסיקו עם כ-18% שיעור עוני, הפערים בחברה ומחירי הדיור הבלתי אפשריים. "ישנם פערים גדולים, בממדים חומריים ולא חומריים של רווחה", נכתב בדו"ח, "שיעור העוני הוא גבוה במיוחד בקרב קשישים, בחלקו בשל פנסיה בסיסית נמוכה. שיעור התעסוקה בקרב גברים חרדים ונשים ערביות-ישראליות נותר נמוך. מחירי הדיור הגואים מציבים עול נוסף, באופן הולך וגובר אפילו בקרב מעמד הביניים".

 

היעדר תחרותיות במשק הישראלי מעלה את יוקר המחייה בישראל, נכתב בדו"ח: "רמת מחירים גבוהה יחסית בשל תחרותיות חלשה, בעיקר בענף המזון, כופה על הישראלים עלות מחייה גבוהה יותר, בעיקר לקבוצות סוציו-אקונומיות חלשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
אנחל גורייה מזכ"ל ה-OECD
צילום: עמית שאבי
מומלצים