שתף קטע נבחר

עם כיסוי ראש: האיראניות שמטפסות על צוקים

ברפובליקה האיסלאמית השמרנית, נשים כמו פרנז בת ה-27 קוראות תיגר על הנורמות ומטפסות על צוקים. שם למעלה, בהרים, הן רחוקות ממשמרת הצניעות - אבל עדיין נאלצות לעמוד בכללים קפדניים

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

בהרים בצפון-מערב איראן, פרנז איסמעילזאדה נאחזת בסלע התלול ומתעלמת מהגובה המסחרר ומהרוח המקפיאה, בעודה מחפשת את נקודת האחיזה הבאה.

 

פרנז, בת 27, מטפסת על צוקים מאז גיל 13 ומתבלטת בין המטפסים הבינלאומיים למרות המכשולים שאיתם היא מתמודדת כספורטאית אישה במדינה שמרנית כמו איראן. במכוני כושר ברפובליקה האיסלאמית, כולל המתקן שבו היא מתאמת בטיפס על קירות, יש שעות נפרדות ומוגבלות לנשים. מטפסות צוקים, כמו ספורטאיות אחרות, חייבות לעמוד בקוד הלבוש הקפדני של המדינה האסלאמית, ובמסגרתו עליהן לעטות בגדים ארוכים ורפויים ולכסות את שיערן.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"עבורי טיפוס על צוקים הוא חלק מהחיים – סמל לניצחון על מכשולי החיים", אומרת איסמעילזאדה. "מה שאני עושה הוא לשנות דברים שאנשים חושבים שהם נורמות. אני מרגישה שאין הבדל בין גברים לנשים".

 

כ-200 נשים איראניות מתחרות ברחבי המדינה בטיפוס על צוקים, ורבות אחרות מטפסות למטרות הנאה בלבד. למעלה בהרים, הרחק ממשטרת הצניעות, נשים וגברים אף מטפסים יחד. עם זאת, נשים אינן רשאיות לעבוד עם מאמנים גברים – עובדה שמונעת מהן גישה למאמנים הטובים ביותר בענף.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

למרות זאת, איסמעילזאדה התחרתה כבר בשתי תחרויות של גביע העולם שקיימה הפדרציה הבינלאומית לטיפוס תחרותי, ומדורגת במקום ה-21 בעולם בטיפוס מהיר לנשים. היא מעבירה שיעורי טיפוס לנשים אחרות כדי לחסוך כסף שיאפשר לה

להשתתף בתחרויות בינלאומיות, אבל מודאגת גם מהאפשרות שלא תוכל להרשות לעצמה להתמודד באליפות העולם של הפדרציה הבינלאומית שתיערך בפריז בספטמבר.

 

"אליפות העולם מתחילה בעוד שלושה חודשים בערך, והדאגה הגדולה ביותר שלי היא אם אוכל להרשות לעצמי להשתתף בכלל", היא אומרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים