שתף קטע נבחר

מלאים בעצמם: מתכוני קנלוני

במזווה של רותי קינן תמיד מתחבאים צינורות קנלוני רחבים, שמתחננים להתמלא בבשר, בעוף או בתרד וגבינות. אז אם בא לכם לגוון את ארוחת הערב המשפחתית או שאתם זקוקים למתכון לאירוח, קבלו שני מתכוני קנלוני ממולאים שיסגרו לכם את הפינה: קנלוני במילוי תרד, ריקוטה ומוצרלה, קנלוני במלית בשר וגם רוטב עגבניות בסיסי שישתלב נהדר עם המנה

מבין סוגי הפסטה הממולאים, הקנלוני הם אולי הקלים ביותר להכנה, על אף שצורת המאכל המוגמר, המוגש בגאון אל השולחן, כלל וכלל לא מסגירה זאת. תוסיפו לכך את המגוון הכמעט אינסופי של אפשרויות מילוי ואת הקונצנזוס הרחב בעניין הטעם, הכולל גם את הילדים, וקיבלתם את המתכון האולטימטיבי הן לאירוח והן לארוחה משפחתית.

 

זוהי הסיבה שבין חבילות הפסטה שהמזווה שלי גדוש בהן תמצאו תמיד גם קנלוני, מוכנים ומזומנים למילוי מכל הבא ליד. אני ממלאה את הצינורות הרחבים האלה בשאריות של בשר או עוף או מכינה מלית במיוחד בשבילם, והם בהחלט מצדיקים את המאמץ הפעוט הזה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אחרי שמכינים את המלית (תערובת של גבינות, ירקות, בשר או מה שתרצו) אפשר למלא בה את הצינורות על ידי דחיסה באצבעות אבל הדרך הקלה ביותר, כך גיליתי, היא באמצעות שקית זילוף.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אני ממליצה גם למי שאינם מיומנים בשימוש באביזר החיוני הזה, להתגבר על המחסום הפסיכולוגי. לא צריך צנתר - מספיק להכניס את המלית לשקית, ולגזור את הקצה בגובה סנטימטר או שניים. ואם אין לכם שקית זילוף - גם שקית פלסטיק עבה תתאים (העדיפו את אלה עם הרוכסן, למשל, על פני שקית ניילון לסנדוויצ'ים).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ובאשר ליתר - אם בא לי להשקיע, אני מכינה רוטב, ואפילו שניים, כדי להטביע בהם את הצינורות הממולאים. אם לא - אני מסתפקת בפתיחת צנצנת של רוטב עגבניות משובח מוכן (תאמינו לי, ראיתי לא מעט מאמות איטלקיות עושות בדיוק אותו הדבר).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

נחמד לכסות את הרוטב בפרוסות מוצרלה או בתערובת של מוצרלה ופרמזן מגוררות, ולשלוח לתנור עד שכל התכולה מתאחדת לתבשיל מבעבע, תחת מעטה זהוב של גבינה מותכת.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

וכשהכול מוכן, אפשר להגיש את הקנלוני כמנה ראשונה בארוחה דשנה או כמנה עיקרית בארוחה קלה יותר. הנה שניים מהמתכונים שכיכבו אצלנו לאחרונה.

 

קנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה

מנה ססגונית וטעימה שכולם אוהבים.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1 חבילה (250 גר') פסטה קנלוני

2 כוסות רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן)

200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסה 

למלית-

400 גר' תרד טרי (או 300 גר' תרד קפוא)

1 כף שמן זית

250 גר' ריקוטה (או פטה רכה, מפוררת)

2 כפות (כ-15 גר') גבינת פרמזן מגוררת

1 ביצה

1 כף קמח

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

מלח, פלפל

מעט אגוז מוסקט טחון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית - מכניסים את התרד הטרי לסיר, מוסיפים את השמן ומאדים עד שהתרד מתרכך במשך 10-5 דקות. מעבירים לקערה ומצננים. סוחטים היטב את העלים ונפטרים מהמים (תרד קפוא די להפשיר במסננת). קוצצים דק את העלים, ומחזירים לקערה.
  2. מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט בשמן זית תבנית פיירקס מלבנית או כלי חסין אש אחר, ושוטחים על הבסיס 3-2 כפות מרוטב העגבניות.
  3. מכניסים את תערובת המלית לשקיק זילוף, וממלאים את גלילי הפסטה. מצופפים אותם בתבנית בשכבה אחת, ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות שנותר. מפזרים למעלה את המוצרלה ומכניסים לתנור.
  4. אופים כ-30 דקות או עד שהגבינה מבעבעת, וקצות הפסטה שמבצבצים מתחילים להשחים.

 

קנלוני במלית בשר

הגרסה הבשרית כוללת גם שני סוגי רטבים - רוטב עגבניות אדום ורוטב ולוטה לבן. לממהרים, מותר בהחלט להכפיל את כמות הרוטב האדום ולוותר על הלבן. יוצא טעים גם ככה.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1 חבילה (250 גר') פסטה קנלוני

1 כוס רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן) 

לרוטב ולוטה-

50 גר' מרגרינה

2 כפות גדושות קמח

2 כוסות ציר עוף

מלח, פלפל

למלית-

1 בצל קטן קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

500 גר' בשר טחון

2 כפות רוטב ולוטה (ראו לעיל)

2 כפות רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן)

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

1 כף קמח

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את רוטב הולוטה - ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שמבעבע. מוסיפים את הציר בהדרגה, ותוך כדי בחישה נמרצת, כדי שלא ייווצרו גושים. ממשיכים לבחוש עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
  2. מכינים את המלית - מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, ובוחשים כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים תוך בחישה ופירור הבשר בעזרת מזלג עד שהבשר משחים. מוסיפים את הרטבים, הפטרוזיליה, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד על להבה נמוכה, בסיר מכוסה חלקית, כ-15 דקות. מפזרים את הקמח על פני תערובת הבשר, מערבבים נמרצות עד שהתערובת מסמיכה ומסירים מהאש. מצננים מעט.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכניסים את המלית לשקית זילוף, וממלאים את גלילי הפסטה. מכסים את בסיס התבנית בשכבה דקה מהרוטב הלבן. יוצקים עליו שכבה מרוטב העגבניות ומניחים את הגלילים הממולאים בצפיפות, זה לצד זה.
  4. יוצקים למעלה את שארית רוטב העגבניות ומעליו את הרוטב הלבן. אופים כ-30 דקות, או עד שהרוטב הלבן מתחיל להזהיב.

 

רוטב עגבניות  

המצרכים (לכ-2 כוסות):

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף בזיליקום קצוץ

1 קופסה (400 גר') עגבניות מרוסקות

100 גר' רסק עגבניות

מלח, פלפל

קורט סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והריחן, בוחשים היטב ומטגנים יחד כדקה.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות ו-1 כוס מים. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה למחצה כ-15 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פשוט וקל. קנלוני
צילום: ירון ברנר
מומלצים