שתף קטע נבחר

המשסף מאינטל יוצא לחופשי

ב-2003 ארב טל מוסקוביץ' לחברתו לעבודה בחיפה ודקר אותה. המניע שסיפק: "היא הייתה שמחה כל הזמן". למרות חוות דעת שלילית של רשות שיקום האסיר, הוא צפוי להשתחרר ביום שישי בעקבות ניכוי שליש

טל מוסקוביץ' ב-2003 (צילום: רוני שיצר) (צילום: רוני שיצר)
טל מוסקוביץ' ב-2003(צילום: רוני שיצר)

אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, אחרי 12.5 שנות מאסר ייצא ביום שישי לחופשי אסיר שביצע בחיפה את אחד ממעשי הפשע הקשים והבלתי מוסברים בעשור הקודם. בחודש יולי 2003 ניסה טל מוסקוביץ', כיום בן 36, לרצוח את עמיתתו לעבודה בחברת "אינטל". הוא דקר אותה כמה פעמים בגרונה ובבטנה, ופצע אותה גם בידיה בעת שהתגוננה מפניו.

 

במהלך החקירה והמשפט התברר כי דקר אותה ללא סיבה אמיתית, אלא משום שביקש להוכיח שהוא יכול להרוג אדם. כשנשאל מדוע בחר דווקא בקורבן זה הבהיר "כי כל הזמן היא הייתה שמחה... כאילו מרוצה מהחיים".

 

במהלך החקירה נמצא בביתו אוסף סכינים גדול, והתברר כי את הסכין בחר בקפידה – "היא מאוד חדה ומשומנת.... חזקה, מאיכות טובה ואין סכנה שתישבר". עוד התברר כי נהג לצפות בסרטי סנאף ובמחשבו התגלתה כמות גדולה של סרטונים המתעדים מעשי פשע אמיתיים, כמו רצח ואונס.

 

מוסקוביץ' ארב לצעירה בסמוך למסעדת מקסים בדרום חיפה. כשנכנסה למנהרה העוברת מתחת לפסי הרכבת התנפל עליה באכזריות. "הוא עמד מאחוריה ותפס בראשה כשהוא מכסה את פיה כדי שלא תצעק, שלף את הסכין ונעץ אותה בגרונה של המתלוננת", תואר באישום. "הנאשם שב ודקר את המתלוננת בגרונה, וכשניסתה להתגונן בעזרת ידיה חתך אותה גם באצבעותיה. בהמשך דקר את המתלוננת בבטנה". בשלב זה עזב מוסקוביץ' את המקום ואילו הצעירה הצליחה לגרור את עצמה לכביש הסמוך שם זכתה לעזרה – וחייה ניצלו.

צילום מתוך השחזור של התקיפה (צילום: משטרת ישראל) (צילום: משטרת ישראל)
צילום מתוך השחזור של התקיפה(צילום: משטרת ישראל)
 

בית המשפט המחוזי בחיפה, בהרכב בראשות הנשיא דאז, מיכה לינדנשטראוס, גזר על הנאשם 18 שנות מאסר בפועל וציין בפתיחת גזר הדין: "אין כל רחמים בלבנו על נאשם זה", ובהמשך מציינים את "הסתמיות הבלתי נסבלת של המעשה... לא מצאנו באף אחת מהאסמכתות מקרה של ניסיון רצח בלא מניע".

 

ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר החליטה ב-31 בדצמבר כי ניתן לשחרר את מוסקוביץ' מהכלא, לאחר שריצה שני שלישים ממאסרו – תקופת ריצוי העונש אמורה להסתיים ב-2021. הוועדה בחנה את הנתונים שהגיש שירות בתי הסוהר שקבע כי האסיר עבר את כל המסגרות הטיפוליות האפשריות, טיפולים פסיכיאטריים פרטיים וממסדיים, הוא יוצא לחופשות החל משנת 2007 ובשלוש השנים האחרונות הוא אף עובד מחוץ לכותלי הכלא בשעות היום.

"ידיעות אחרונות", 2003 (צילום: רוני שיצר) (צילום: רוני שיצר)
"ידיעות אחרונות", 2003(צילום: רוני שיצר)
 

עו"ד שלומי שרון (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
עו"ד שלומי שרון(צילום: אביהו שפירא)
 

עם זאת, במקביל, הוגשה חוות דעת של הרשות לשיקום האסיר, ובה נטען כי עדיין נשקפת מהנאשם רמת סיכון בינונית וכי הרשות אינה יכולה איפוא להכין תוכנית לשיקומו מחוץ לכותלי הכלא. לדברי המדינה, בחוות הדעת של הרשות לשיקום האסיר נטען כי מוסקוביץ' אינו בשל לשחרור ועליו להמשיך ולעבוד על הצדדים האלימים באישיותו. בחוות דעת נוספת – שלא הוגשה לוועדת השחרורים ולפיכך גם נאסר על המדינה להגישה בערעור - נקבע כי "ישנו פער בין תיאור העבירה לאפקט הרגשי השטוח של המשיב והוא לא הביע אמפתיה כנה כלפי הקורבן".

 

לוועדת השחרורים הגישו האסיר וסנגורו, עו"ד שלומי שרון, תוכנית שיקום שהוכנה על ידי חברה פרטית וכוללת העסקתו של האסיר במפעל שטראוס, ומעצר בית בשעות הלילה. בית המשפט המחוזי דחה את הערעור וקבע כי הוועדה לא חרגה מסמכותה בעת מתן ההחלטה, וכאמור לא אפשר להגיש מסמך חדש שנערך בעקבת החלטת השחרור ולא הוגש לוועדה. כעת, מבקשת המדינה לערער על ההחלטה של המחוזי לבית המשפט העליון – בקשה שלא התקבלה במקרים קודמים בעבר. אם לא תתקבל רשות ערעור, ישוחרר מוסקוביץ' מהכלא כבר ביום שישי הקרוב.

 

סנגורו, עו"ד שרון, אמר כי הוא מסופק מההחלטה: "זו החלטה נכונה, טל ניצל את כל תקופת מאסרו לחשבון נפש ושיקום. אני בטוח שלא קמה ממנו סכנה לאיש. למרות חומרת המעשה, צריך לזכור שבמשך כל שנותיו בכלא הוא היה תחת מעקב קפדני של מטפלים מומחים שהמליצו גם הם על שחרורו המוקדם מהכלא. אני בספק אם בית המשפט העליון יתערב בהחלטת השחרור, בוודאי לאחר שהרכב של שלושה שופטים דן בהרחבה בעניין זה ומצא שלא נפל פגם בהחלטת ועדת השחרורים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני שיצר
טל מוסקוביץ' ב-2003
צילום: רוני שיצר
מומלצים