שתף קטע נבחר

ח"כים נועדו עם קרובי מחבלים: "הם הקשיבו לכאבנו"

נציגי בל"ד ברשימה המשותפת - חנין זועבי, ג'מאל זחאלקה ובסאל גטאס - נועדו עם קרובי רוצחים בפיגועים יממה לפני שאבו מאזן נפגש איתם. הם ניסו להסתיר את דבר הפגישה. ליברמן: "נציגי ארגון טרור בכנסת". נתניהו: לבחון הפעלת צעדים נגדם

 

הם נפגשו עם משפחות מחבלים, ושמרו על דבר הפגישה בסוד: יממה לפני שהנשיא הפלסטיני אבו מאזן אירח בני משפחות מחבלים בלשכתו ברמאללה, נועדו גם שלושה חברי כנסת מהרשימה המשותפת עם קרובי מחבלים, ובהם כאלה שרצחו וביצעו פיגועים קשים ביותר במהלך גל הטרור הנוכחי.

 

השלושה - חברי בל"ד חנין זועבי, ג'מאל זחאלקה ובסאל גטאס, נועדו שלשום בין היתר עם אביו של בהא עליאן, המחבל מג'בל מוכבר במזרח ירושלים שביצע בחודש אוקטובר פיגוע ירי ודקירה בשכונת ארמון הנציב הסמוכה, ורצח עם מחבל נוסף, בילאל אבו גאנם, שלושה ישראלים - חיים חביב, אלון גובברג וריצ'רד לייקין. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בעקבות הפגישה כי "חברי כנסת שהולכים לנחם משפחות של מחבלים רוצחי ישראלים אינם ראויים לכהן בכנסת. פניתי ליו״ר הכנסת בכדי לבחון אילו צעדים ניתן להפעיל נגדם".

הח"כים עם משפחות המחבלים. צילום מתוך התקשורת הפלסטינית ()
הח"כים עם משפחות המחבלים. צילום מתוך התקשורת הפלסטינית

הגיעו לפגישה עם משפחות המחבלים. זועבי וזחאלקה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הגיעו לפגישה עם משפחות המחבלים. זועבי וזחאלקה(צילום: גיל יוחנן)

השלושה נפגשו עם עוד בני משפחות של "שהידים", לדבריהם. בסרטון סיפר אביו של עליאן על הפגישה ואמר כי הייתה "חמה ופרודוקטיבית". לדבריו, האחים הפלסטינים חברי הכנסת הקשיבו לסבלם ולכאבם של בני משפחות השהידים, שגופותיהם מוחזקות בישראל".

 

לדברי אביו של המחבל, "לבם של חברי הכנסת היה פתוח והם הקשיבו לכל מילה שאמרנו. הם הדגישו כי יעשו כל מאמץ להחזרת הגופות באמצעות הפעלת לחץ על הממשלה בכנסת וקיום מגעים עם הגורמים הביטחוניים והמדיינים בממשלת ישראל. סוכם להמשיך להיפגש לעקוב אחר העניין בעתיד הקרוב".

 

ועדת משפחות השהידים הזמינה את כל חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, ולמפגש בירושלים שארך כמה שעות הגיעו שלושת הח"כים של בל"ד. קרובי המחבלים ביקשו מהמדינה להחזיר את הגופות והח"כים הערבים הבטיחו כי ייפגשו עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן בניסיון להשבת הגופות. כמה מבני המשפחות אף אמרו כי יסכימו לקבור את בניהם בשטח הרשות הפלסטינית ולא בירושלים - ורק שהגופות יוחזרו.

 

מחברי בל"ד ברשימה המשותפת נמסר "הח"כים נפגשו עם המשפחות שביקשו לשחרר לקבורה את גופות בניהם. הבקשה הועברה לשר לביטחון פנים והוא מטפל בה".

אבו מאזן עם משפחות המחבלים אתמול ()
אבו מאזן עם משפחות המחבלים אתמול

השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, אמר בעקבות הפגישה: "אני קורא ליועץ המשפטי לממשלה לבחון האם פגישת הח"כים עם משפחות המחבלים אינה מהווה עבירה של תמיכה במעשי רצח וטרור. גופות המחבלים לא ישוחררו עד ‏שמשפחותיהם יעמדו בדרישות המשטרה, שנועדו להבטיח שההלוויה לא תהפוך למפגן של הסתה ותמיכה בטרור. במקום לפעול לכך, חברי הכנסת הערבים עשו בדיוק ההיפך".

 

יו"ר "ישראל ביתנו", ח"כ אביגדור ליברמן, התייחס לאותה פגישה ואמר כי "אין עוד צורך בשום הוכחה לכך שחברי הכנסת של הרשימה המשותפת בכלל וסיעת בל"ד בפרט הם נציגי ארגוני הטרור בכנסת. פגישתם של חברי הכנסת של בל"ד עם משפחות המחבלים שרצחו יהודים היא רק תזכורת למי שעוד צריך, בממשלה ובמערכת אכיפת החוק, שיש לסלק כמה שיותר מהר את המחבלים הללו מכנסת ישראל ורצוי גם ממדינת ישראל".

 

גם שר החינוך נפתלי בנט התייחס למפגש בין הח"כים הערבים למשפחות המחבלים: "זה כתם שחור שיירשם בדברי הימים של המדינה", אמר בנט בנאום בפני סטודנטים באוניברסיטת בר-אילן. "אני קורא לציבור הערבי: אתם יותר טובים מזה. הוקיעו את האנשים האלה. אנחנו צריכים להיות מדינה מאוחדת ואין אחדות אם חברי כנסת הולכים ופוגשים את אויבנו ומרצחינו".

 

ועדת הכנסת בראשות ח"כ דוד ביטן תקיים בתחילת השבוע הקרוב דיון על פגישת חברי הכנסת הערבים עם משפחות המחבלים. ביטן הודיע כי הוועדה בראשותו תגיש תלונה נגדם לוועדת האתיקה של הכנסת, ובמקביל תקיים הליך מול היועץ המשפטי לממשלה לבחינת הסרת חסינותם. "מדובר בחברי כנסת קיצוניים שמובילים את הרשימה המשותפת למקומות קיצוניים שאי אפשר לסבול יותר. הם מקבלים כנראה הוראות ישירות מקטאר ואנחנו נעשה לזה סוף", אמר ביטן.

  

בנט, היום בבר אילן: "הוקיעו את האנשים האלה" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בנט, היום בבר אילן: "הוקיעו את האנשים האלה"(צילום: מוטי קמחי)

הפגישה אתמול בין בני משפחות מחבלים לאבו מאזן נערכה שעות בודדות לאחר הפיגוע בשער שכם בירושלים, שבו נרצחה שוטרת מג"ב הדר כהן. מלבד משפחתו של עליאן, בפגישה נכחו גם קרוביו של עלא אבו ג'מל, גם הוא מג'בל מוכבר, שביצע פיגוע דריסה בירושלים בחודש אוקטובר אשתקד ואחר כך יצא עם סכין קצבים ותקף את קורבנות הדריסה. בפיגוע זה נרצח הרב ישעיהו קרישבסקי. אבו ג'מל הוא גם בן משפחתם של רסאן ועודאי אבו ג'מל, שביצעו את הטבח בבית כנסת בשכונת הר נוף בירושלים, שבו נרצחו חמישה ישראלים.

 

במהלך הפגישה דרשו בני המשפחות של המחבלים מאבו מאזן שיפעל להשבת גופותיהם. אבו מאזן מצדו אמר כי ההנהגה הפלסטינית עושה מאמצים גדולים לשחרור הגופות כדי להקל את הפגיעה במשפחותיהם. הנשיא הפלסטיני הדגיש בשיחה כי זכותן של המשפחות לקבור את בניהן, שאותם כינה שהידים, והוסיף כי הוא מתנגד לתנאים המתישים, לדבריו, שמציבה ישראל כדי לשבש את מסירת הגופות לקבורה.

 

העיתונאי הפלסטיני ששובת רעב כבר לא עציר מנהלי

בתוך כך, עורך דינו של העיתונאי הפלסטיני מוחמד אל-קיק, ששובת רעב זה 72 ימים, אמר כי בית המשפט העליון השהה את המעצר המנהלי של אל-קיק בשל מצבו הרפואי.

 

אל-קיק, המקורב לחמאס, מאושפז בשל מצבו הבריאותי בבית החולים העמק שבעפולה. האיש נעצר ב-21 בנובמבר בשנה שעברה בביתו שברמאללה על ידי כוחות צה"ל. מאז הוא הוגדר כעציר מנהלי ולפיכך לא הוגש נגדו כתב אישום והוא לא הועמד לדין. אשתו של אל-קיק מסרה כי בתחילה הוא הואשם בהסתה עיתונאית ולאחר שסירב להודות במיוחס לו הוא עבר לטענתה סדרה של עינויים שכללה מניעת שינה, קשירה למשך שעות ממושכות לכיסא קטן ואיומים במעצר ממושך ומניעת מפגש עם ילדיו.

 

בשל החלטת העליון, קרובי משפחתו של אל-קיק יוכלו לבקר אותו, אך הוא לא יכול לעזוב את שטח בית החולים בעפולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נכחה בפגישה. ח"כ חנין זועבי
צילום: רויטרס
מומלצים