שתף קטע נבחר

יחד ננצח את החרם

תנועת ה-BDS הולכת ומתחזקת, אך הקרב עדיין לא הוכרע. הנשיא ריבלין יפתח את הוועידה הבינלאומית שתתקיים בבנייני האומה ב-28 במרס ותעסוק בדרכי ההתמודדות עם החרם. האירוע יהיה פתוח לקהל – ואתם מוזמנים להירשם

תומכי BDS מפגינים בשבדיה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תומכי BDS מפגינים בשבדיה(צילום: shutterstock)
 

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, יפתח את ועידת "ידיעות אחרונות" ו-ynet למאבק בחרם על ישראל, שתתקיים בבנייני האומה בירושלים ב-28 במרס. האירוע יהיה פתוח לקהל הרחב, ובימים אלה מתחילה ההרשמה אליו באמצעות אתר מיוחד שהושק לצורך כך.

 

הוועידה הבינלאומית היא חלק מהמערכה שמוביל העיתון בשמונת החודשים האחרונים נגד תעשיית השקרים של תנועת ה-BDS. תחת הכותרת "נלחמים בחרם" פורסמה סדרת כתבות, הכוללת בין היתר ראיונות עם אישים הנמצאים בחזית המאבק בחרם וכאלה שנפגעו ממנו, סיקור חדשותי שוטף של התופעה על גילוייה השונים, תחקירים מעמיקים החושפים איך פועל מנגנון החרם על ישראל וכן מדריך שימושי לישראלים השוהים בחו"ל כיצד להתמודד עם הטענות שמעלים פעילי ה-BDS.

 


להרשמה לוועידה - הקליקו

  

מטרת הוועידה היא לדון במאבק בחרם ולתת לגורמים שעוסקים בו כלים להתמודדות עם התופעה על היבטיה השונים: המדיני, הכלכלי, התרבותי, המשפטי וההסברתי. בוועידה ישתתפו, לצד הנשיא ריבלין, גם שרים בכירים ושורה של מדינאים, מנהיגים פוליטיים ודמויות מפתח מתחומי הדיפלומטיה, האקדמיה, התרבות, הכלכלה והמשפט מהארץ ומהעולם וכן בכירי הכותבים והפרשנים של "ידיעות אחרונות".

 

סדר היום יכלול הרצאות, פאנלים וסדנאות בתחומים שונים הנוגעים כולם במאבק בחרם. הדוברים יציגו, כל אחד בתחום ניסיונו ומומחיותו, את הפעולות שיש לבצע כדי להתמודד עם החרם בזירות השונות - מרשתות השיווק באירופה ועד הקמפוסים של האוניברסיטאות היוקרתיות ביותר בארה"ב, ומאולמות המופעים שנותרים ריקים בגלל הלחץ המופעל על אמנים שלא להופיע בישראל ועד לאולם בית המשפט הבינלאומי בהאג.

 

אלה מהם שחוו על בשרם את החרם האקדמי, הכלכלי או התרבותי ידברו על ההשלכות החמורות של התופעה - הן ברמה האישית והן ברמה הלאומית. כמו כן יידונו סוגיות שנויות במחלוקת כמו השאלה היכן עובר הגבול בין ביקורת לגיטימית על מדיניותה של ישראל לבין קריאת תיגר על עצם זכותה להתקיים.

 

בעשור האחרון הולכת תנועת החרם וקונה לה אחיזה במדינות שונות ברחבי העולם המערבי ומסבה נזק כבד למדינת ישראל ולאזרחיה. הפגנות נגד ישראל הן מחזה נפוץ בקמפוסים של האוניברסיטאות המובילות במערב, ולא מן הנמנע שכמה מהסטודנטיות והסטודנטים שזועקים נגד "רצח העם" וה"אפרטהייד" שמבצעת ישראל לכאורה יתפסו בעתיד עמדות מפתח בפוליטיקה ובכלכלה העולמית.

נשיא המדינה ראובן ריבלין (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נשיא המדינה ראובן ריבלין(צילום: גיל יוחנן)
 

"החרם השקט" שעליו הכריזו שורה של ארגונים אקדמיים חשובים מאיים לנתק את ישראל מהעולם האקדמי ולעצור את שיתוף הפעולה בתחומי המדע והמחקר. סימון מוצרי ההתנחלויות באירופה הוא רק אחד הביטויים לחרם הכלכלי והמסחרי נגד ישראל, שהולך ומתהדק אף הוא. החרם התרבותי, שאחד ממוביליו הוא בסיסט להקת פינק פלויד לשעבר רוג'ר ווטרס, רק מגביר את תחושת החמיצות והתסכול נוכח התופעה.

  

גורמים העוסקים בנושא מזהירים כי אנחנו נמצאים בדקה ה-90, אך עדיין לא איחרנו את המועד. יש לקבל החלטה ברורה על יציאה למערכה כוללת נגד החרם, בכל הכלים העומדים לרשות המדינה והארגונים השונים. המאבק צריך להיות יזום, משולב זרועות וחובק עולם ולהתנהל בכל המישורים: דיפלומטיה שקטה וגלויה, רתימת המדינות שעימן יש לנו יחסים אסטרטגיים, יוזמות חקיקה במדינות השונות, מאמצי הסברה, גיוס העולם היהודי ועוד. אנו מקווים כי הוועידה תהיה יריית הפתיחה במערכה הזאת, שבה אין לנו ברירה אלא לנצח.

 

מספר המקומות באולם הוועידה מוגבל, ולכן ההשתתפות היא בתשלום ומותנית בהרשמה מראש באתר, שכתובתו stopbds.ynet.co.il . למנויי "ידיעות אחרונות" תוענק הנחה של 50% בדמי ההרשמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תומכי BDS מפגינים בשבדיה
צילום: shutterstock
מומלצים