שתף קטע נבחר

פלסטיני נפצע בישראל. הפיצוי: 1.8 מיליון שקל

מסגר תושב הרשות נפצע בתאונת עבודה כשעסק בפירוק מתכת כבדה. בתחילה פסק לו ביהמ"ש המחוזי פיצוי מופחת, אבל שופטי העליון חשבו אחרת

מסגר פלסטיני שנפצע בתאונת עבודה בישראל בעשור הקודם יפוצה על ידי המעסיקה שלו במיליון ו-840 אלף שקל. בתחילה פסק לו בית המשפט המחוזי סכום קטן יותר על סעיף השתכרות עתידית, בהנחה שייתכן שבעתיד היה נשלל ממנו היתר העבודה בארץ, אולם ערעור לעליון שינה את התמונה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התובע, שעבד בחברת "נחום בסה אביב תעשיות", נפצע לפני כשש שנים כשעסק בפירוק מתכת כבדה בחצר המפעל של מחלבת "טרה". בית המשפט המחוזי בחיפה הטיל את האחריות על המעסיקה ועל חברת הביטוח שלה. לעניין הנזק אומצה חוות דעת מומחה בתחום הנפשי, ונקבע כי התאונה גרמה לעובד להתפרצות סכיזופרניה פראנואידית, והעמיד את נכותו הנפשית על 70%, בנוסף לנכות אורתופדית של 19%.

 

בית משפט קבע שהעובד סובל מאובדן כושר ההשתכרות מוחלט לצמיתות. השתכרותו הממוצעת הייתה 5,600 שקל לחודש, אולם לנוכח הספק בדבר יציבות מקום העבודה, בהתחשב בכך שהוא תושב הרשות, הפחית בית המשפט 25% מבסיס השכר והעמידו על 4,200 שקל לחודש – דבר שכמובן השפיע על חישוב אובדן הפסדי ההשתכרות והפנסיה שלו.

 

המחוזי פסק לו פיצוי של כ-1.5 מיליון שקל עבור הפסדי השתכרות ופנסיה, טיפולים רפואיים ונסיעות, עזרת צד שלישי וכן כאב וסבל. שני הצדדים לא הסכימו עם הפיצוי והגישו ערעורים לבית המשפט העליון: הפועל ביקש להגדיל את הפיצוי, ואילו המעסיקה טענה שהיה עליו להמשיך את ההתנהלות שלו מול הביטוח הלאומי.

 

שופטי העליון יצחק עמית, צבי זילברטל ונועם סולברג דחו את ערעור המעסיקה. הם הבהירו שמי שנפגע בתאונת עבודה אמנם חייב למצות בעצמו את הזכויות שלו בביטוח לאומי, "אולם הנטל על הנפגע אינו מוחלט". נקבע שהפועל פעל בכנות, הגיש תביעה לביטוח לאומי ואף פנה לוועדה הרפואית בתביעה להחמרה, אולם אחרי שנדחה - אין להרחיב את חובתו גם להגשת ערר.

 

מנגד, השופטים קיבלו את ערעורו של המשיב וסברו שלא היה מקום להפחית רבע משכרו על סמך הערכה שלפיה אולי בעתיד יימנע ממנו לעבוד בשטח ישראל.

 

"המשיב, מסגר במקצועו, היה בן 49 בעת התאונה. הוא עבד באופן רצוף בשנה שקדמה לתאונה ואין סיבה להניח כי היתר העבודה היה נשלל ממנו בעתיד, הן לאור גילו והן לאור עברו הפלילי-בטחוני הנקי", כתבו השופטים.

 

בהתאם הוחלט להגדיל את פיצוייו ב-354 אלף שקל. עוד נקבע כי המעסיקה תישא בשכר טרחת עו"ד בשיעור 20% מהפיצוי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערים: עו"ד גסאן אגברייה
  • ב"כ המשיבים: עו"ד עאהד אגבארייה
  • עו"ד אייל בן ישי עוסק בדיני נזיקין ותאונות עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים