שתף קטע נבחר

ערד ו-2,000 תושבים עתרו נגד שדה בריר

עיריית ערד הגישה לעליון עתירה של כ-2,000 תושבים לביטול החלטת המועצה הארצית לתכנון ובניה, שאישרה כריית הפוספטים בשדה בריר. "צל כבד ומסוכן על למעלה מ-50 אלף תושבים הגרים בעיר ערד ובסביבה"

עיריית ערד, באמצעות עו"ד אפי מיכאלי והיועץ המשפטי עו"ד חיים שימן, הגישה היום (א') לבית המשפט העליון עתירה של כ-2,000 תושבים לביטול החלטת המועצה הארצית לתכנון ובניה, שאישרה כריית הפוספטים בשדה בריר. העתירה הוגשה נגד המועצה הארצית לתכנון ולבניה, ממשלת ישראל, משרד הבריאות והגנת הסביבה וחברת רותם אמפרט.

 

תסקיר חדש מ"אפס" יוכן לתוכנית שדה בריר

שדה בריר - במה עוד צריך להתחשב?

 

"המועצה הארצית החליטה להטיל צל כבד ומסוכן על למעלה מ-50 אלף תושבים הגרים בעיר ערד ובסביבה. היא נעתרה ליוזמת תאגיד מסחרי לכרות פוספטים בשדה בריר, וזאת למרות שמשרד הבריאות והתושבים התריעו כי הכרייה במקום תוביל לפגיעה בחיים ובבריאות באופן החוצה חד משמעית את הקווים האדומים הנהוגים במדינות המערב".

 

את הגשת הבג"צ יזמה הנהלת העיר בראשותו של עו"ד ניסן בן חמו, כחלק מהמאבק נגד הכרייה המתוכננת סמוך לערד. אל העתירה של העירייה הצטרפה המועצה המקומית כסייפה וכן קרוב ל-2,000 תושבי ערד שהצטרפו כעותרים אישיים.

 

בכתב העתירה נטען כי המועצה הארצית שגתה בהעדפת כרייה בשדה בריר על פני מקומות אחרים בגלל ערכי שמירה על הסביבה, החי והצומח. זאת כאשר ברור כי ערך חיי אדם גובר על ערך הסביבה. לטענתם, פרשנות המועצה הארצית ל"חוק אויר נקי", אינה תואמת לכוונת המחוקק שמטרתו להגן על חיי בני אדם מפני זיהום צפוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טובה בן צבי מרק
הפגנה נגד כרייה שדה בריר
צילום: טובה בן צבי מרק
מומלצים