שתף קטע נבחר

'השף הטוב בעולם שהתאבד: קורבן הונאת ענק'

בנואה ויולייה, ששם קץ לחייו בשבוע שעבר, היה לפי חשיפה של מגזין שוויצרי קורבן להונאת פונזי. הוא קנה בקבוקי יין בעשרות אלפי דולרים - אך הבקבוקים כבר נמכרו לאחרים ולא סופקו מעולם. הוא הפסיד ככל הנראה מיליונים

ההונאה וההתאבדות: "השף הטוב בעולם", שנמצא מת בביתו בשבוע שעבר, היה ככל הנראה קורבן של הונאת ענק. השף בנואה ויולייה, שמסעדת הגורמה "הוטל דה ויל" שניהל הוכתרה לפני כמה חודשים לטובה ביותר בעולם, לא השאיר מכתב התאבדות - אבל מגזין שוויצרי חושף כי היה בקשיים כלכליים אדירים, עקב הונאת פונזי.

 

מגזין הכלכלה השוויצרי "בילאן" גילה כי השף היה קורבן הונאה שנעשתה על חברת יין שוויצרית מסיון, "Private Finance Partners". ב-2015 החברה שסוחרת ביינות נדירים מכרה בקבוקי יין יקרים בעשרות אלפי דולרים לכמה מסעדות, ובהן לזו של ויולייה - אבל לא סיפקה את היין.

 

אותם בקבוקים, שנמכרו במחירים שנעים בין 20 אלף דולר ל-40 אלף דולר, נמכרו על פי החשד שלוש או ארבע פעמים לכמה קונים, שלא חשודים בדבר. חברת היין הוכרזה כפושטת רגל ב-30 בנובמבר אשתקד והמגזין ציין כי אחד הברוקרים נעצר באוקטובר.

שלושה כוכבי מישלן. בנואה ויולייה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שלושה כוכבי מישלן. בנואה ויולייה(צילום: EPA)

לפי העיתון, המסעדה בקריסייה שליד לוזאן ספגה עקב ההונאה אובדן כלכלי שמוערך ב-700 אלף דולר עד 1.4 מיליון דולר. עם זאת, בעל מניות במסעדתו של השף ששם קץ לחייו טען כי הוא לא נפל קורבן להונאה. "למסעדה לא היה שום קשר לחברה שמוזכרת בכתבה והיא לא הפסידה כסף", טען אנדרה קודלסקי, חברו של ויולייה. "המסעדה מלאה, המצב בשנה האחרונה היה טוב יותר מבכל שנה אחרת. למסעדה היה בסיס עסקי מוצק".

 

למסעדה של ויולייה בן ה-44 שלושה כוכבי מישלן והיא הגיעה למקום הראשון ברשימת "לה ליסט" של משרד החוץ הצרפתי, שמדרגת את אלף המסעדות הטובות ביותר ב-48 מדינות ברחבי העולם. "זה נהדר ובלתי צפוי. הדירוג הזה רק יעניק מוטיבציה לצוות שלנו", אמר אז ויולייה על ההישג. ויולייה ואשתו ברידג'יט החלו לנהל את המסעדה ב-2012, בעקבות פרישתו של פיליפ רושה, שנחשב למנטור של בנואה ומת בשנה שעברה אחרי שנפל כשרכב על אופניו.

 

ויולייה נולד למשפחה של ייננים בעיר לה רושל בצרפת. הוא החל לעבוד במסעדות ב-1996. ב-2013 הוכתר לשף השנה של מדריך המסעדות גו-מיו, ששני בחשיבותו רק למדריך מישלן. "הוא היה אדם מבריק ובעל יכולת עבודה מדהימה. הוא יצר את הרושם שהוא מושלם", ספד לו השף השוויצרי פרדי ג'יררדה. ביום מותו היה אמור ויולייה להגיע לפריז להשקת מדריך מישלן חדש. גם במדריך החדש ניתנו למסעדה שלושה כוכבי מישלן. 1,500 נכחו בטקס האשכבה שלו בלוזאן.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים