שתף קטע נבחר

נתניהו לבג"ץ: מעוניינים לייצא גז טבעי לטורקיה

תצהיר יוצא דופן של נתניהו לבג"ץ בעניין מתווה הגז: "קיים צורך חיוני בחילוצו המהיר של משק הגז הטבעי בישראל מהקיפאון אליו נכנס בעקבות ביטול טיוטת הצו המוסכם עם בעלי הזכויות בתמר ולוויתן"

"קיים צורך חיוני בחילוצו המהיר של משק הגז הטבעי בישראל מהקיפאון אליו הוא נכנס בעקבות החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים לשעבר לחזור בו מטיוטת הצו המוסכם שגובש עם בעלי הזכויות בחזקות תמר ולוויתן", כך נטען מצידו של רה"מ בנימין נתניהו בתצהיר יוצא דופן שהוגש לבג"ץ היום בעניין מתווה הגז.

 

לצפייה בתצהיר המלא - לחצו כאן

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה :

המדינה לבג"ץ: העתירות נגד מתווה הגז ישאירו אותנו עם מונופול רב עוצמה

 

תשובת נתניהו מתייחסת לעתירות שהגישו לבג"ץ נגד מתווה הגז התנועה למען איכות השלטון, עמותת אדם טבע ודין, המרכז האקדמי למשפט ועסקים, כ"ח זהבה גלאון (מרצ) ומפלגת העבודה. "הקיפאון במשק הגז הטבעי היה מנציח מונופול בתחום לשנים רבות , מונע התפתחות של תחרות ומנציח את הריכוזיות הכלל משקית", הוסיף.

 

על פי תצהיר נתניהו, קיימות כוונות לשווק חלק מהגז הטבעי לשוק הטורקי. כך, חלק נכבד מפגישתו עם סגן הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן "עסק בהזדמנויות הגיאו-פוליטיות החדשות בעקבות פיתוח משק הגז בישראל בעיקר מול טורקיה".

 

נתניהו אף נפגש עם ראש ממשלת יוון וראש ממשלת קפריסין לגבי "הדרך שבה ניתן לרתום את משאבי הגז החדשים לטובת קשרים בין שלוש המדינות ובינן לבין מדינות אחרות באזור ובאירופה".

 

"מדינת ישראל מנהלת כל העת שיח מדיני מול ממשלת טורקיה ומצרים במטרה לייצא גז אליהן ודרכן למדינות אחרות".

 

המדינה: "העתירה לא תבטיח את קיומו של משק הגז"

לפני כשבועיים הגישה המדינה את תשובתה לעתירות, בה ביקשה לדחות אותן ולחייב את העותרים בהוצאותיה. בתגובת המדינה נטען, כי עמדת העותרים "לא תבטיח את קיומו של משק גז טבעי תחרותי בישראל, אלא שהיא אף עלולה להותיר את משק הגז הטבעי בישראל עם מאגר מפותח אחד בלבד, 'תמר', כמונופול רב-עוצמה".

 

בתגובת המדינה נטען, כי העותרים מעדיפים את אכיפתם של דיני ההגבלים העסקיים על בעלי החזקות בשדה לווייתן, מתוך אמונה שבכך יהיה כדי להבטיח את קיומו של משק גז טבעי תחרותי בישראל. זאת, בגישה של "ייקוב הדין את ההר" (אכיפת חוק קפדנית ללא גמישות), לשם פירוק מיידי של ההסדר הכובל בו מצויים בעלי החזרות בשדה לוויתן, לכלל מרכיביו.

 

עוד טענה מדינה כי "חלופת 'ייקוב הדין את ההר' תביא לסטגנציה של ענף הגז הטבעי בישראל, על מלוא חשיבותו לכלכלת ישראל, ובה בעת תגרום לפגיעה משמעותית ביחסי החוץ של המדינה ובביטחונה, הכולל את ביטחונה האנרגטי". המדינה הגישה שהבעיה ה"הגבלית" היא רק משתנה אחד ממכלול המשתנים שיש להביאם בחשבון בגיבוש הפתרון הכולל.

 

לטענת המדינה, השינוי הבני שקדם מתווה הגז עתיד לאפשר תחרות בין מאגרי הגז שמצויים במימיה הכלכליים של ישראל ויאפשר את כניסתם של שחקנים חדשים לשוק. בנוסף, הוא יקל, לשיטת המדינה, על צרכני הגז הטבעי במשק המקומי.

 

"המדינה תבקש לטעון שמתווה הגז שגיבשה הממשלה, בתום עבודת מטה בין-משרדית מקצועית בהובלת שר האנרגיה, יובל שטייניץ, ובהשתתפות בכירי המומחים של המדינה, הוא החלופה הריאלית הטובה ביותר שניתן להעמיד לטובת קידומו המהיר של משק הגז הטבעי בישראל", נטען בתשובת המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י
צילום: אלבטרוס, באדיבות נובל אנרג'י
מומלצים