שתף קטע נבחר

מסימני המצור של אסד: נותק זרם המים לחלב

"הצלב האדום" מסר כי בעקבות המתקפה העזה של כוחות הצבא הסורי על העיר חלב תלויים כעת תושביה במאה נקודות מים וסובלים ממחסור בדלק ומשיבושים באספקת החשמל. "יותר מ-50 אלף בני אדם נעקרו מבתיהם"

פליטים סורים בעיר הגבול הטורקית קיליס (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פליטים סורים בעיר הגבול הטורקית קיליס(צילום: gettyimages)

 

ארגון "הוועד הבינלאומי של הצלב האדום" (ICRC ) מסר היום (יום ד') שזרם המים לחלב שבסוריה נותק ושתושבי העיר הגדולה תלויים כעת במאה נקודות מים לצורכי שתייה. כל זאת בשעה שכוחותיו של בשאר אסד, בסיוע חיזבאללה, רוסיה ומשמרות המהפכה האיראניים, ממשיכים במתקפה קשה על העיר, שגם סובלת ממחסור בדלק ומשיבושים באספקת החשמל.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"הצלב האדום" מסר גם שיותר מ-50 אלף בני אדם, רובם מאזור חלב, נעקרו מבתיהם בעקבות הלחימה העזה בצפון סוריה ושהם זקוקים בדחיפות לסיוע מזון ושתייה. 

 

דוכני אוכל בחלב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דוכני אוכל בחלב(צילום: רויטרס)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

ארגון הסיוע מסר שהוא סיפק מזון לעשרת אלפים משפחות ומי שתייה לעשרת אלפים בני אדם, רובם מחלב. "סיוע נוסף, כולל תרופות, יסופק בימים הקרובים", נמסר.

 

טורקיה נגד האו"ם: נכשלתם בחלוקה בנטל הפליטים

המתקפה הסורית הגדולה על העיר חלב, שזוכה לחיפוי אווירי רוסי, גרמה לעשרות אלפי סורים לברוח לעבר הגבול עם טורקיה. הרשויות הטורקיות מסרו שקרוב ל-35 אלף סורים התאספו באזור הגבול ורוצים לחצות אותו, אולם אינם יכולים לעשות זאת משום שהגבול נותר סגור.

 

מנהיגי טורקיה מתחו מוקדם יותר היום ביקורת על האו"ם ועל מדינות בעולם, שלוחצים על המדינה המוסלמית לפתוח את שעריה בפני עוד אלפי פליטים סורים, והאשימו אותם בכישלון לחלוק בנטל או לעצור את ההפצצות הרוסיות בסוריה שגרמו לאקסודוס העצום.

 

מלחמת האזרחים בסוריה גבתה את חייהם של יותר מ-250 אלף בני אדם ואילצה מיליונים לברוח מבתיהם מאז פרצה הלחימה במרס 2011. טורקיה עצמה קלטה שלושה מיליון פליטים, בהם יותר מ-2.6 מיליון סורים, בשנים האחרונות והפכה למדינה עם מספר הפליטים הגבוה ביותר בעולם בשטחה. אף שאנקרה לא מאפשרת לכמה עשרות אלפי פליטים להיכנס כעת לשטחה, היא מספקת להם מזון וציוד במחנות שהוקמו עבורם בצד הסורי של הגבול.

 

"לא נסייע לטיהור האתני של הסורים". ראש ממשלת טורקיה דבוטאולו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"לא נסייע לטיהור האתני של הסורים". ראש ממשלת טורקיה דבוטאולו(צילום: רויטרס)

אמש קרא נציבות האו"ם לפליטים לטורקיה לקלוט "את כל האזרחים שברחו מסכנה ומבקשים מקלט בינלאומי". היום הגיעה התשובה מאנקרה כשראש ממשלת טורקיה אחמט דבוטאולו כינה את מועצת הביטחון של האו"ם ואת הקהילה הבינלאומית "דו-פרצופיות" בשל דרישתן מטורקיה לפתוח את גבולותיה בשעה שהן "לא נוקפות אצבע לפתור את המשבר הסורי או לעצור את ההפצצות הרוסיות".

 

דבוטאולו אמר שהמבצעים הצבאיים של סוריה ורוסיה נועדו להניס את האנשים שלא תומכים בנשיא הסורי בשאר אסד. לדבריו, אם טורקיה תקלוט את הפליטים שברחו מחלב אז למעשה היא תתרום באופן עקיף ל"טיהור האתני".

 

"עם כל פליט שנקלוט, נתרום למטרה של הטיהור האתני הזה", אמר דבוטאולו. "אם זו האסטרטגיה לשנות את הדמוגרפיה בסוריה אז כולנו צריכים להיזהר מפניה".

הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן אמר במקביל שהאו"ם שלח לטורקיה רק 455 מיליון דולר כדי לעזור לה עם מיליוני הפליטים שבשטחה, אלא שמאז 2011 היא הוציאה עשרה מיליארד דולר לטפל במשבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים