שתף קטע נבחר

טחינה וחומוס כמו שאף פעם לא אכלתם

היא אולי נמצאת בצפון הרחוק, אבל נדמה שהיא בכלל בגן עדן: השף ארז קומרובסקי מבקר במסעדת "מגדלנה" של השף זוזו חנא ומכין עם חמודי הסו-שף תבשיל ערבי של חומוס וטחינה עם יוגורט, ויש גם מתכונים ללוקוס על מצע כרובית מבושלת ועוגת סולת בקלי קלות

  

תבשיל חומוס וטחינה עם יוגורט עזים

מתכון של חמודי עוקלה

 

המצרכים:

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס יוגורט עזים

1 כוס מים

קורט מלח

קורט כמון

קליפה מגורדת מלימון אחד

מיץ מלימון אחד טרי סחוט

1 כפית שמן זית

להגשה -

100 גר' חומוס מבושל

2 פיתות מטוגנות, חתוכות לקוביות

צנוברים

מעט שמן זית

בצל ירוק

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הטחינה, היוגורט והמים עד לקבלת תערובת אחידה על אש נמוכה עד לרתיחה. מתבלים במלח, לימון וכמון ומערבבים.
  2. מסדרים את קוביות הפיתה בצלחת הגשה, יוצקים מעל את תערובת הטחינה והיוגורט ומפזרים מעל את גרגירי החומוס המבושלים. מקשטים בשמן זית, צנוברים ובצל ירוק, ומגישים חם.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

לוקוס על מצע כרובית מבושלת בטחינה

מתכון של חמודי עוקלה

 

המצרכים:

לדג -

200 גר' דג לוקוס מפולט

שמן זית לטיגון

מלח, פלפל

לכרובית מבושלת בטחינה-

1 כרובית, מחולקת ל-5 פרחים

300 מ"ל שמן לטיגון

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס יוגורט עזים

1 כוס מים

קורט מלח

קורט כמון

קליפה מגורדת מלימון אחד

מיץ מלימון אחד טרי סחוט

1 כפית שמן זית

להגשה - 

עגבניות צלויות בתנור

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הכרובית - יוצקים שמן למחבת מחוממת, ומטגנים את פרחי הכרובית במשך כ-2 דקות.
  2. מכינים את תבשיל היוגורט והטחינה - מערבבים את הטחינה, היוגורט והמים עד לקבלת תערובת אחידה על אש נמוכה עד לרתיחה. מתבלים במלח, לימון וכמון ומערבבים. מוציאים את הכרובית, ומכניסים לסיר עם הטחינה והיוגורט.
  3. מכינים את הדג - מתבלים את הדג במלח ופלפל, יוצקים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך 9 דקות.
  4. הגשה - יוצקים את תבשיל הטחינה והכרובית לצלחת הגשה, מניחים מעל את הדג ומגישים לצד עגבניות צלויות.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

עוגת סולת

 

המצרכים:

3 ביצים

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מיץ תפוזים

1/2 1 כוס סולת

1 כוס קוקוס טחון

1 כפית אבקת אפייה  

1/2 כוס קמח לבן

1 כוס סוכר

קליפה מגורדת מתפוז אחד

2 כפות טחינה גולמית

למי סוכר -

3 כוסות סוכר

2 כוסות מים

1 פלח לימון

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר בעזרת גיטרה את הביצים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף במשך 6 דקות. מוסיפים בהדרגה את השמן ואת מיץ התפוזים, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה. מוסיפים פנימה את הקוקוס, אבקת האפייה, הקמח והסולת ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מורחים תבנית אינגליש קייק בטחינה גולמית, יוצקים פנימה את התערובת עד 3/4 מהגובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 1/2 שעה.
  3. מוציאים את העוגה, ויוצקים מעל את מי הסוכר לפי הטעם. ניתן לקשט בקוקוס טחון או בפירות יבשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
תבשיל חומוס עם טחינה ויוגורט
צילום: אביהו שפירא
מומלצים