שתף קטע נבחר

היסטוריה בקנדה: שופט טרנסג'נדר ראשון

קאאל מקנזי הפך בסוף השבוע האחרון לשופט הטרנסג'נדר הראשון במדינה השנייה בגודלה בעולם. מקנזי: "המינוי שלי עוזר להשקיט פחדים של הורים לילדים טרנסג'נדרים". העמיתים בירכו: "סיבה למסיבה"

בסוף השבוע האחרון נכנס קאאל מקנזי רשמית לתפקידו כשופט במחוז מניטובה שבקנדה, ובכך הפך לשופט הטרנסג'נדר הראשון במדינה.

 

לעוד חדשות מעניינות בעולם היכנסו לדף הפייסבוק של דסק חוץ

 

עוד כתבות מהעולם:

אויבות הניאו-נאצים: נשים שמציעות חיבוק

אחרי 30 שנה: הנעדר נזכר בשמו וחוזר הביתה

ממשלה עם סמיילי: מונתה שרת אושר

6 מטוסים מול העולם: מי מפחד מדאעש?

 

המינוי נקבע כבר בדצמבר האחרון, אך טקס הכניסה לתפקיד נערך ביום שישי לקול מחיאות כפיים נלהבות מהקהל שהגיע לתמוך ולחזק. "קאאל הוא השופט הטרנסג'נדר הראשון בקנדה, וזוהי סיבה למסיבה", אמר אחד השופטים שנכחו במקום. "המינוי יחזק את ביטחון הציבור במערכת המשפט של מחוז זה".

 

בהתרגשות הודה מקנזי לאמון שניתן בו ולתמיכה הרחבה שקיבל, לדבריו, ממשפחתו, מחבריו ואף מזרים ברחבי המדינה. הוא סיפר כי הוריו של ילד טרנסג'נדר העידו בפניו עד כמה מהותי מינויו בחיזוק הזהות המגדרית של ילדם. "הם חששו לעתידו של הילד", אמר מקנזי, "איכשהו המינוי שלי עזר להשקיט את הפחדים שלהם. הם קיבלו את ההודעה על המינוי עם תקווה מחודשת שלילדם יהיה עתיד בהיר ומשגשג, בלי כל קשר לזהותו המגדרית".

  

ממשלה שוויונית מתמיד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ממשלה שוויונית מתמיד(צילום: AFP)

מקנזי, ששימש בעברו כתובע במערכת המשפט הקנדית, נשוי לאישה ואב לשני בנים. במהלך הטקס הוא הודה למשפחתו, ואמר: "יש לי שני בנים מדהימים, הם מרכז היקום שלי. אני שמח שהם הסכימו להפסיד בית ספר היום".

  

מאז תחילת כהונתו של ראש הממשלה ג'סטין טרודו בסוף 2015 נרשמו כמה מהלכים שמסמלים שיפור בכל הנוגע לשוויון המגדרי במדינה. כך למשל, בחודש שעבר עלתה הצעת חוק שקראה לשנות את מילות ההמנון הקנדי כך שיכלול את כל המגדרים. גם ממשלת קנדה עצמה הפכה שוויונית מתמיד כשהורכבה לראשונה ממספר זהה של נשים וגברים והביאה לייצוג של מהגרים, אבורג'ינים ובני מיעוטים דתיים.

 

"זה עונג יוצא מגדר הרגיל להיות כאן לפניכם ולהציג את הממשלה החדשה של קנדה, שבאמת נראית כמו קנדה", אמר טרודו לאחר השבעתו. כשנשאל מדוע היה לו חשוב להשוות בין מספר השרות לשרים השיב: "כי 2015".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
דגל הקהילה הגאה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים