שתף קטע נבחר

ללא קסדות ורתמות: צפו בהזנחת עובדי הבנייה

חברי ועדת העבודה והרווחה של הכנסת ערכו ביקור פתע באתר בנייה בפתח תקווה שבו נהרג פועל בניין לאחר שנפל מקומה הרביעית. מנהל העבודה: "אי אפשר לספק 100% בטיחות". צפו

עובדים שמסתובבים באתר בנייה ללא קסדות ובלי רתמות ומעקות בטיחות - זה המראה שנגלה הבוקר (ג') לעיני חברי ועדת העבודה והרווחה של הכנסת. הח"כים ערכו ביקור פתע באתר בנייה שבו נהרג בחודש שעבר פועל הבניין מוחמד איסמעיל ביראווי (29) לאחר שנפל ממרפסת בקומה הרביעית. צפו בביקור שנערך במקום:

 

 

התאונה הקטלנית התרחשה באתר הבנייה של "מגדלי יורו ברמת גנים" של חברת יורו ישראל בפתח תקווה. כפי שטענו עובדים באתר, המנוח נהרג לאחר שמעקה המרפסת בקומה שמעליו נתלש על ידי שרשרת מנוף, שהעלתה פלטות לריצוף והופעלה על ידי מנופאי שזה היה יומו הראשון באתר. המעקה פגע בביראווי והשליך אותו מהמרפסת לקרקע האתר.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

גם ביראווי נכלל בנתוני הסטטיסטיקה העגומה של ההרוגים בתאונות עבודה בענף, שהסתכמה השנה כבר בשישה הרוגים ועוד כ-20 פצועים. אשתקד נרשמו בענף 35 הרוגים - עליה של יותר מ-10% לעומת השנה שקדמה לה.

 

אנשים נהרגים - ואין אחראים

בסיור נכחו הח"כים אלי אלאלוף (כולנו), יו"ר הוועדה, אילן גילאון (מרצ), דב חנין (חד"ש), איל בן ראובן (המחנה הציוני) ועבד אל-חכים חאג' יחיא (הרשימה המשותפת). בנוסף השתתפו בו מפקחי משרד הכלכלה, ראש מינהל בטיחות תעסוקתית ומפקחת עבודה ראשית במשרד, ורדה אדוראדס, ומנהלת הקואליציה למאבק בתאונות בניין, הדס תגרי.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)


 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

המשלחת נכנסה לאתר מבלי שאף אחד שאר לפשר מעשי המבקרים במקום. הוועדה החלה לעקוב אחר סוגיית תאונות העבודה הרבות בענף וכבר ערכה מספר דיונים בנושא. זאת לא מעט בזכות פעילות הקואליציה למאבק בתאונות בניין, הפועלת בחודשים האחרונים לקידום המודעות והטיפול בבעיה. במהלך הסיור טען מנהל העבודה באתר, כי אין אפשרות "לספק לעובדים 100% בטיחות", בשל אופי העבודה באתרים.

 

תגרי טוענת כי הבעיות בתחום רבות, בהן מחסור משמעותי במפקחים, אי ביצוע הכשרות לעבודה בגובה, או אי פרסום נתונים שקופים וגלויים בנושא. "משרד הכלכלה לא מפרסם את התאונות, ההתרחשויות, מה בדיוק ארע, שמות הקבלנים ושמות ההרוגים", היא קובלת. "אנחנו מתחננים כבר חודש וחצי בפני מינהל הבטיחות שישחרר את הנתונים הללו, אבל המדינה לא משחררת את המידע. את כל המידע אנחנו אוספים באמצעות עבודת בילוש במסגרתה אנו מסתייעים בכתבי המשטרה, שמקבלים הודעות ממד"א". 

 

סוגיה בעייתית נוספת שעלתה במהלכו היא הבדיקות שנערכות לאחר תאונות, כאשר בקואליציה מבקרים את העובדה כי אתרים שארעו בהם תאונות קשות אינם נסגרים לרוב לעבודה. "כשמתרחשת תאונה באתר - יש לסגור אותו ולעשות בדיקה יסודית", אומרת תגרי. "נכון שיש מעט מפקחים והבדיקה לוקחת זמן, אבל אי אפשר לפתוח אתר כזה לעבודה כבר למחרת. היום האתרים שארעו בהם תאונות ממשיכים לעבוד בלי הפסקה, מתי מספיקים לבדוק?". אדוארדס ציינה בהקשר זה כי ההחלטה אם לאפשר את פתיחת האתרים מחדש לפעילות מתבססת על חוות דעת מקצועית ולאחר בדיקה שנערכת באתר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
מומלצים