שתף קטע נבחר

"פתאום צריך להסביר לילדים שאין כסף"

מעולם לא שמעתם את דני דנקנר מדבר ככה: דנקנר, שנכנס לפני כשבוע לכלא בפעם השנייה, סיפר ל"ממון" על המצוקה הכלכלית שאליה נקלע, התנאים המזעזעים במעצר והאכזבה הקשה מהמדינה ומבית המשפט. הראיון המלא - בסוף השבוע ב"ממון שישי"

"אני עושה קניות לבד כבר שבע שנים, אז אני מכיר כל מחיר בסופר. אם אני קונה עגבניות שרי, למשל, שהן יקרות – אני מוותר על משהו אחר. אלה החיים שלי היום".

 

הדובר, קשה להאמין, הוא דני דנקנר (56). מי שהיה עד לפני כמה שנים איש עסקים רב-עוצמה והיו"ר של בנק הפועלים, הוא היום, בפעם השנייה בחייו, אסיר בכלא. ברגעים אלה הוא יושב מאחורי סורג ובריח בכלא מעשיהו, יחד עם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ושאר המורשעים בפרשת הולילנד.

 

בשבוע שעבר, פחות מ-24 שעות לפני שנכנס למאסר ובעודו אורז תיק שחור וגדול לשנתיים שיבואו, הוא הסכים לדבר. זו הייתה שיחה של ארבע שעות, במהלכה דיבר על הכל. על הפרשיות הפליליות, ההתרסקות הגדולה, החוויות הנוראיות בתקופת הכלא הראשונה, המצוקה הכלכלית אליה נקלעו הוא וששת ילדיו, וגם האכזבה מהדרך שבה המדינה מתנהלת והכעס הגדול על מערכת המשפט, שלטענתו עשתה לו עוול גדול בתיק האחרון שבו הורשע.

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)
 

בסוף דצמבר, ברוב של ארבעה שופטים מול אחד, דחה בית המשפט העליון את ערעורו של דנקנר על הרשעתו במתן שוחד למתווך, אך קיצר את עונש המאסר שלו משלוש שנים לשנתיים. יחד איתו הורשע בפרשה "המאכער" מאיר רבין, ואילו ראש מינהל מקרקעי ישראל לשעבר, יעקב אפרתי, שהוא דודו של רבין, זוכה.

 

למעשה, דנקנר, אז מבעלי חברת תעשיות מלח, הורשע בכך ששילם 1.3 מיליון שקל ל"מאכער" רבין, כדי שזה יניע את דודו אפרתי לפעול במשוא פנים לקידום פרויקט נדל"ן ענק של תעשיות מלח בעתלית.

 

"קודם כל החיבור לתיק הולילנד הזיק לי", אומר דנקנר. "התיק שלי עסק בכלל בפרשה אחרת. נכנסתי לכל הדבוקה הזאת, ואנשים אמרו לעצמם – אם הכל מושחת, אז הכל מושחת. מה הקשר שלי להולילנד?"

 

דני דנקנר נכנס לכלא (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
דני דנקנר נכנס לכלא(צילום: אלעד גרשגורן)

השופטים קבעו ששכרת את שירותיו של רבין בגלל קרבת המשפחה שלו לאפרתי.

"קודם כל, בכלל לא ידעתי שהוא אחיין של אפרתי כששכרתי אותו. מעבר לזה, מהרגע הראשון אמרתי בפירוש שאכן לקחתי מאכער שיקדם את ענייני תעשיות מלח מול המינהל. מה הבעיה, אני לא מבין? אני לא מכיר כמעט אף אחד שלא לוקח מאכער כשהוא מתנהל מול המדינה.

 

"בית המשפט קבע פה הלכה חדשה על הגב שלי: מצד אחד, להעסיק מאכער זה חוקי. מצד שני, איך תדע אם הוא לגיטימי או לא? היום כל אזרח שמשתמש במאכער כדי לסגור מרפסת מסתכן בהליכה לכלא. אני הורשעתי בתיק הזה שלא בצדק". 

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)

בשבע השנים האחרונות, שבהן היה שקוע עד צוואר בתיקים משפטיים, דנקנר לא עבד, והמצב הכלכלי שלו הלך והידרדר. "הילדים שלי היו רגילים למצב כלכלי מסוים, והיום אני במקום אחר. צריך להסביר להם שפתאום אין", הוא משתף. "כדי להתמודד עם הקושי אני מגייס המון הומור. למשל, כשאוכלים בחוץ אני יכול להגיד להם: ילדים, היום אתם משלמים".

 

הראיון המלא עם דני דנקנר – בסוף השבוע הקרוב במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים