שתף קטע נבחר

קודם אלוהים: ברזיל נגד הפלות גם בצל הזיקה

סקר בברזיל מגלה שרוב ברור של הברזילאים מתנגד להקלה על הפלות - גם כשמדובר בנשים שהעובר ברחמן סובל ממיקרוצפליה, תופעה של גולגולת קטנה ונזק מוחי שלפי החשד נגרמת גם מנגיף הזיקה

סקר חדש בברזיל מגלה כי ההתנגדות במדינה לאישור הפלות היא כה גדולה, עד שרוב התושבים מתנגדים לאישור הפלה גם במקרה שהעובר סובל ממיקרוצפליה – תופעה שבה התינוקות נולדים עם גולגולת קטנה ונזק מוחי. יש חשד שהתופעה הזו נגרמת גם מנגיף הזיקה שמתפשט במדינות דרום אמריקה ומרכזה בחודשים האחרונים.

 

לפי הסקר של "דטפוליה", שהתפרסם היום בעיתון בסאו פאולו, 51% מהברזילאים מתנגדים לריכוך החוקים נגד הפלות אפילו במקרים שבהם ברור שהעובר סובל ממיקרוצפליה. רק 39% תומכים בשינוי החוק כך שיקל את ביצוע ההפלות בנסיבות כאלה.

תינוקת הסובלת ממיקרוצפליה בריו דה ז'ניירו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תינוקת הסובלת ממיקרוצפליה בריו דה ז'ניירו(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

האו"ם קרא לאחרונה למדינות שבהן התפשט נגיף הזיקה לשקול לבטל את האיסור על הפלות. "החוקים והמדיניות שמגבילים גישה של נשים לשירותים ולייעוץ הנוגעים לפריון חייבים להיבחן מחדש בהתאם למחויבות כלפי זכויות אדם, כדי להבטיח את הזכות לבריאות לכול", אמר החודש הנציב העליון של האו"ם לענייני זכויות אדם, זייד רעד אל-חוסיין.

 

מומחים החלו לחשוד לאחרונה שיש קשר בין נגיף הזיקה לעלייה הדרמטית במספר מקרי המיקרוצפליה בברזיל ובמדינות נוספות באמריקה הלטינית. בשבועות האחרונים התפשט הנגיף כבר ליותר מ-20 מדינות, ובעקבות זאת הכריז ארגון הבריאות העולמי על מצב חירום גלובלי. הנגיף מועבר על-ידי יתוש, ומקרים שלו התגלו כבר בארצות הברית ובכמה מדינות באירופה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הפלות בברזיל מותרות רק כשההיריון מסכן את חיי האישה ההרה, כשהעובר חולה מכדי לשרוד או כשההיריון נוצר מאונס. אישה

שעוברת הפלה במקרים אחרים עלולה להישלח לעד שלוש שנות מאסר - אף שבפועל נדיר שאישה אכן נשלחת לכלא בגין ביצוע הפלה.

 

לפי הערכות, כ-850 אלף נשים בברזיל עוברות הפלה בלתי חוקית מדי שנה, בדרך כלל בתנאים מסוכנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אנה באטריס, תינוקת בת 4 חודשים הסובלת ממיקרוצפליה
צילום: EPA
מומלצים