שתף קטע נבחר

סקר ישראלי מגלה: מי קם לילדים בלילה?

חשבתם שרק אצלכם בבית יש ויכוחים על מי מחליף חיתול לילד ומי קם בלילה לבדוק למה הוא בוכה? על פי סקר חדש, העייפות היא הקושי המרכזי של הורים צעירים שלא יודעים מה היו עושים בלי עזרה של סבים וסבתות

הפכתם להורים וכל החיים השתנו ברגע? אתם לא לבד. מסקר ישראלי חדש, שבוצע בקרב 250 הורים טריים, עולה כי 42% מההורים מתייחסים למיעוט בשעות השינה כקושי הגדול ביותר מאז לידת התינוק, כאשר 37% מספרים שהם לא ישנים יותר משלוש שעות רצופות בלילה, ורק 2% מהאבות טוענים שהם קמים יותר מאשר האמהות כדי לטפל בתינוק במהלך הלילה.

 

עוד בערוץ הורים:

על מה אבות חושבים?

אחרי הלידה - מנוחה או התינוק צמוד אלייך?

צפו: מה ששכחו לספר לך על הריון

 

למקרה ששכחת, אני קמתי אתמול בלילה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
למקרה ששכחת, אני קמתי אתמול בלילה(צילום: shutterstock)

על פי הסקר, שבוצע על ידי חברת אבוט (לרגל השקת סימילאק אדבנס פלוס - פורמולה נוזלית מוכנה לשימוש), עולה כי הקושי השני של הורים לאחר מיעוט בשעות שינה הוא הסנכרון בין המשימות היומיומיות של הטיפול בתינוק לטיפול בבית (13%), לאחר מכן הריבוי בעצות על ידי הסביבה (8%) והרגשה של חוסר יכולת להבין את התינוק (7%).

 

5% העידו כי הקושי הגדול ביותר הוא חוסר זמן לעצמם ורק 3% ציינו את הקשר עם בן הזוג כקושי הגדול ביותר. בין ההורים שציינו תשובות אחרות עלו הקשיים כמו חוסר מצב רוח, בדידות, התמודדות עם האחים הגדולים, התאוששות פיזית לאחר הלידה וקשיים בהנקה.

 

80% מהאמהות אמרו שהן אלו שקמות רוב הזמן באמצע הלילה לתינוק, ו-16% אמרו שהן והאב קמים לסירוגין. כאמור, רק 2% מהאבות הם אלה שקמים באמצע הלילה יותר מאשר האם.

 ( )
 

 

צריכים עזרה

38% מההורים העידו שהסבים והסבתות עוזרים בתקופה שלאחר הלידה ברמה יום-יומית. לעומתם, 17% מההורים לא מקבלים עזרה מהסבים והסבתות כלל. 29% עוזרים פעם עד פעמיים בשבוע, 9% עוזרים אחת לשבועיים ו-7 אחוז נרתמים לעזרה פעם אחת בחודש בממוצע.

 

עוד נשאלו ההורים מהו השירות בלעדיו לא היו מסתדרים מאז הפיכתם להורים, כאשר הבייביסיטר או המטפלת זכו למירב התשובות עם 28% מההורים שלא היו מוותרים עליהן. 20% לא היו מסתדרים בלי בישול ואוכל מוכן ו-19 לא היו מסתדרים בלי שירותי ניקיון.

 

כמה שעות בממוצע הורים באמת ישנים ברציפות לאחר הלידה? 37% מההורים לא ישנים יותר משלוש שעות ברציפות, 35% ישנים ארבע-חמש שעות ברציפות ו-17.5% מצליחים להשיג שש שעות שינה רצופות או יותר. מנגד, 8% לא ישנים יותר משעה וחצי ברציפות ו-2% לא ישנים כלל בלילה אבל מצליחים לנמנם כמה דקות בעיקר במשך היום.

 

 ( )

רוצים חופשת לידה ארוכה יותר

ומה לוקח הכי הרבה זמן מהרגע שיש תינוק חדש בבית? לפי שני שליש מהמשיבים (66%) הנקה והאכלה מבקבוק הן המשימות שלוקחות הכי הרבה זמן בחודש הראשון לאחר הלידה. בפער גדול נמצאות הכביסות עם 12% מהמשיבים ולאחר מכן החתלה ואמבטיות עם 10% משיבים לכל אחת מהתשובות.

 

כשהמשתתפים בסדר נשאלו באיזה אופן המדינה הכי צריכה לעזור להורים טריים, התשובה הרווחת ביותר (מעל 50%) הייתה חופשת לידה ארוכה יותר. 30% ענו שמענק לידה מוגדל הוא האופן בו המדינה צריכה לעזור. 6% חושבים שחופשת לידה חובה גם לאב היא העזרה הטובה ביותר, 5% בחרו בסדנאות הדרכה להורים, 4% בביקור אחות טיפת חלב או רופא ילדים בבית ו-2% היו רוצים שיתאפשר לצאת לחופשת הלידה טרם הלידה עצמה.

  

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו

 

41% מהאמהות היו בוחרות להאריך את חופשת הלידה מעבר לחצי שנה אם זה היה תלוי בהן או היו מעדיפות לא לחזור כלל לעבודה. 3% היו מוכנות לחזור לעבודה כבר לאחר מספר שבועות ופחות משלושה חודשים.

 

כצפוי, התקופה שלאחר הלידה עם הצטרפותו של התינוק למשפחה, משפיעה לרוב על היחסים בין בני הזוג ההורים הטריים. 27% מההורים ענו שהיחסים עם בן הזוג או בת הזוג קרובים וטובים יותר בעקבות הלידה. אחוז זהה של הורים ענו כי שני בני הזוג עדיין מסתגלים למצב החדש. 7% ענו כי היחסים טעונים מאוד וכי בני הזוג רגישים ואף עצבניים יותר ורק 2% ענו כי הם ובני הזוג התרחקו מאז הלידה. 32% ענו שלא היה שינוי.

 

תקופה לא קלה לאף אחד

רונית דוייב, מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק, מסבירה כי "החודש הראשון לאחר הלידה זו לא תקופה קלה לאם, לאב וגם לא לתינוק. מדובר בימים אינטנסיביים בהם יש לעיתים תחושת הצפה, מיעוט שעות שינה, שגרת יום שאינה מסודרת, לא תמיד זוכרים לטפל בעצמנו ולאכול כמו שצריך ומוקפים באנשים שמצד אחד עוזרים ומצד אחד עלולים לבלבל ולהפריע".

 

עוד היא מוסיפה: "השתדלו שלא יווצר מצב שרק אחד מבני הזוג חוקר ולומד לבד את כל מה שנוגע לטריטוריה של הטיפול בתינוק וגידול ילדים. אין ספק שכל זה קורה על רקע חוסר שעות שינה, שמוביל לחוסר סבלנות לפעמים, אך קחו אוויר ותנסו לאזן אחד את השני".






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אי אפשר לישון בבית הזה?
צילום: shutterstock
מומלצים