שתף קטע נבחר

יוזמה בבריטניה: חופשת מחזור לנשים

חברה בריטית פרסמה יוזמה חדשה להחלת "חופשת מחזור" במהלך הווסת החודשית של הנשים העובדות, מבלי שתצטרכנה לבקש ימי מחלה. בחברה מסבירים: "מדובר בסנכרון העבודה עם המחזורים הטבעיים של הגוף"

במשך שנים דובר רבות על השפעות המחזור החודשי על האישה בכלל והפרודקטיביות שלה בפרט. ברחבי העולם נשים רבות מתלוננות על כאבים בלתי נסבלים בימים אלה של החודש, ומתוך כך נאלצות לקחת ימי מחלה ולהיעדר מהעבודה. 

 

לכתבות נוספות בערוץ הכלכלה

פותרים בעיות אקטואריות על גב הנשים

אושר טרומית: עדיפות לנשים במכרזי הרשויות המקומיות

תביעה: היקף המשרה שלי קוצץ בגלל ההיריון

 

חברה בריטית בשם Coexist החליטה להקל על העובדות שלה בעניין זה. ב-Daily Mail הבריטי דווח, כי החברה צפויה ליצור "מדיניות מחזור" המעניקה לנשים חופשה מהעבודה במהלך המחזור החודשי שלהן, מבלי שתצטרכנה לקחת ימי מחלה מיוחדים. כוונת היוזמה החדשה היא להקשיב ל"קצב הטבעי" של העובדות על מנת ליצור סביבת עבודה שמחה ופרודוקטיבית יותר.

 

יוזמת המהלך היא מנהלת החברה, בקס באקסטר, שמעסיקה 31 עובדים, מתוכם 24 נשים. לטענתה, היא רוצה לשנות את הסטיגמה סביב "בעיות של נשים". בקס בת ה-40 אומרת כי "במהלך השנים ניהלתי עובדות רבות שסבלו מאוד מכאב מהמחזור החודשי, אך למרות זאת הרגישו שהן לא יכולות ללכת הביתה כיוון שלא הגדירו עצמן כחולות".

 

       (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בקס אומרת כי היא מוצאת את המצב כלא הוגן. "אם אחד העובדים בחברה נמצא בכאבים, לא משנה מאיזה סוג, אנחנו מעודדים אותו או אותה ללכת הביתה. ובכל זאת, על מנת שלא נצטרך לתייג את הסיטואציה כמחלה, החלטנו על מדיניות מבוססת המכירה בהשפעות ומאפשרת לקחת חופש לטובת המחזור החודשי".

 

באשר לפרודוקטיביות בחברה אומרת בקס, כי "יש תפישה שגויה לכך שלקיחת חופש הופכת את העסק ללא פרודוקטיבי. למעשה מדובר בסנכרון העבודה עם המחזורים הטבעיים של הגוף". לדבריה, גם היא עצמה סובלת מאוד מתופעות הווסת החודשית, "הצוות שלי היה מאוד נדיב עד כה, הייתי יכולה לקחת חופש כשהייתי זקוקה לכך. אבל עד עכשיו לא היו קווים מנחים רשמיים בנושא".

 

בקס מוסיפה: "לא מדובר רק בחופש מהעבודה כשמרגישים לא טוב, מדובר בהעצמה של אנשים להיות העצמי המיטבי שלהם. אם אנחנו עובדים לפי המקצב הטבעי שלנו, היצירתיות והאינטליגנציה ממומשות יותר וזה טוב לעסקים".

 

הרעיון התקבל בברכה בחברה על ידי עובדים משני המינים. בחברה טוענים, כי אם גברים היו שותפים לאותן התופעות - מדיניות כזו כבר היתה מונהגת מוקדם יותר.

 

לא דבר חדש

חברת Coexist היא אמנם פורצת דרך בתחום, אך בוודאי אינה הראשונה שפעלה בכיוון זה. כבר ב-1947 הונהגו יוזמות וחוקים דומים במדינות מזרח אסיה כמו יפן, דרום קוריאה, טייוואן ואינדונזיה,

 

כמו כן, במחוז אנהוי בסין התקבלה לאחרונה הצעת חוק להענקת חופשה בתשלום לנשים בעקבות מחזור, אם הן מביאות אישור מרופא. בדומה למדינות אלה, ענקית הספורט, נייק, נחשבת לחברה הגלובלית היחידה המאפשרת באופן רשמי חופשת מחזור כחלק מקוד ההתנהגות של החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים