שתף קטע נבחר

"מגנות על עתידה של המדינה"

פרויקט מהנדסות העתיד הגיע לסיומו באירוע מיוחד באו"ם בו אמר שגריר ישראל דני דנון "אתן לוקחות חלק בלתי נפרד במאבק על שימור אופייה של מדינת ישראל כאומת הסטארט אפ", ואליענה פישלר, סמנכ"ל התקשורת ודוברת התעשייה האווירית, חיזקה והוסיפה כי "האתגר של טיפוח דור העתיד הוא בנפשה של החברה הישראלית בכלל ושל התעשייה האווירית בפרט"

בשיתוף התעשייה האווירית

 

מיזם "מהנדסות העתיד" יצא לדרך לפני כחמישה חודשים בחיפוש אחר הדור הבא של החדשנות הישראלית ולשם כך חנכו התעשייה האווירית, ynet ו"ידיעות אחרונות"  מועדון יוקרתי לתלמידות מצטיינות, כשהמטרה היא לחשוף את התלמידות המשתתפות לדמויות ולפיתוחים מעוררי השראה. המטרה היתה: למצוא את המהנדסות המובילות של השנים הבאות.

 

מהנדסות העתיד: במסלול למעלה

 

המיזם הגיע לסיומו בשבוע שעבר (ד') באירוע מיוחד באו"ם, פרי יוזמתו של שגריר ישראל באו"ם דני דנן, שנשא דברים והתייחס דנון להצגתו של פרויקט "מהנדסות העתיד" באו"ם ככלי המסייע בידי ההסברה הישראלית: "כדי לנצח את הדה לגיטימציה נגד ישראל, על כל פעולה שלילית נגדנו, עלינו לייצר פעולה חיובית כפולה ומכופלת" אמר דנון והוסיף: "מיזם 'מהנדסות העתיד' יראה לעולם את ישראל המתקדמת, את אומת הסטארט-אפ במיטבה. זאת היא התשובה שלנו לכל אלו המנסים להחרים אותנו ולפגוע בנו."

 

 

 
בהמשך האירוע התייחס דנון לנערות עצמן ואמר: "אתן אלה המגנות על עתידה של מדינת ישראל. בעצם העיסוק הטכנולוגי שלכם, בעצם יוזמת הפרויקט המדהים הזה, אתן לוקחות חלק בלתי נפרד במאבק על שימור אופייה של מדינת ישראל כאומת הסטארט אפ, ועל כך אני מודה לכן". 

 

 
שלוש מבין 100 התלמידות שהשתתפו בפרויקט הוזמנו היום (ד') להציג את הפרויקט במטה האו"ם, בפני כ-120 מוזמנים: שגרירים ממדינות העולם, נציגי ארגון World Jewish Congress שאירח את המשלחת, סמנכ"ל התקשורת ודוברת התעשייה האווירית, אליענה פישלר ותלמידות תיכון למדעים בארה"ב. באירוע השתתפו גם שניים מבכירי ארגון האומות המאוחדות - סגנית המזכ"ל וסמנכ"לית המידע של האו"ם, הגברת אטפה ריאזי, ושליח המזכ"ל לנוער, מר אחמד אלחדנאווי.
 
 
פישלר אמרה כי "פרוייקט מהנדסות העתיד הינו הוכחה חיה ליכולת של התעשייה האווירית להמשיך ולפרוץ גבולות ולפעול תמיד כגורם משפיע ומוביל בתעשייה, המערכת הביטחון, בטכנולוגיה, ובחברה הישראלית. האתגר של טיפוח דור העתיד הוא בנפשה של החברה הישראלית בכלל ושל התעשייה האווירית בפרט. אפשר לומר שעשינו צעד משמעותי בדרך הזו, ואנו תקווה ואמונה שזוהי רק ההתחלה."

 

 

אוולין סומר, יו"ר World Jewish Congress צפון אמריקה, אמרה: "אנחנו מתרגשים כי יש לנו היום הזדמנות לראות את הצד השני של המטבע, לראות את הדינמיות, החדשנות, והמובילות של החברה הישראלית. הבנות שמתארחות כאן הן ההווה והעתיד של קהילת המהנדסים בישראל."

 

הקונגרס היהודי העולמי אירח את המשלחת הישראלית בניו יורק והיה שותף לאירוע "מהנדסות העתיד" באו"ם. הארגון פועל במטרה לטפח את אחדות העם היהודי, לייצג את הקהילות החברות ואת העם היהודי בעולם, ולפעול בשמו מול ממשלות, רשויות ממשלתיות, ארגונים ורשויות בינלאומיים ובין-ממשלתיים. 

 

ד"ר קירה רדינסקי, מדענית ישראלית מהטכניון, שהדליקה משואה בשנה שעברה והייתה בוועדת ההיגוי של הפרויקט אמרה: "היה לנו מזל להיוולד במדינה שבה היו לנשים זכויות שוות מראשיתה. מאות רבות של נשים נלחמו, וממשיכות להילחם על זכות יסוד זו לשוויון, שאנו לוקחים כיום כמובן מאליו.

 

"אם מסתכלים כמאה שנים אחורה, לא היה מתקבל על הדעת עבור אישה להיות מדענית או לדבר ולהשתתף בכנסים דיפלומטיים. נשים מדהימות כמו מארי קירי, סללו את הדרך לנשים להגיע לפריצות דרך מדעיות ולזכות בפרסי נובל. אבל מאות מיליונים של נשים אחרות נשארו אנונימיות, גם בעודי עומדת כאן היום. הן לא נהנו מהמותרות לחלום, או מקבלה של החברה. ואם הן לא יכולות לחלום, איך תוכלנה לפעול?

 

"אני עומדת כאן ומדברת בשם אותם קולות אנונימיים. בכל רחבי העולם ישנו דור חדש של חולמים, שיכול לשנות את העולם. בוא נחלום שבעוד כמה שנים כבר לא נצטרך יום מיוחד שיוקדש לנשים. בואו נחלום שמדעניות ונשים רבות יותר בטכנולוגיה, יניעו את השינוי ויעזרו להבטיח שוויון מגדרי אמיתי ברחבי העולם, כי אנחנו דור של חולמים - גברים ונשים כאחד, ואנחנו בהחלט נשנה את העולם."

 

התלמידות הציגו לשגרירי העולם את הפתרונות ההנדסיים החדשניים שגיבשו במהלך הפרויקט, וסיפרו על החוויות האישיות שעברו.  

 

 

דורין כהן מטירת הכרמל הציגה פיתוח הנדסי שיתריע בפני נהגי הסעות אם ישנם ילדים שנשכחו ברכב ההסעה. 

 

 
עומר פריבס ממושב אורות הציגה אבטיפוס של כלי טיס עתידני לשימוש אישי, על מנת לפתור את מצוקות התחבורה בכבישים.
 
 
גאיה נחשון מהרצליה הציגה פיתוח המאפשר לשלב רחפני צילום באפליקציות למיפוי תנועה, על מנת לנטר מכשולי דרך, לתעד תאונות דרכים, לאפשר לכוחות חירום והצלה לאתר נתיבים פתוחים, ולסייע להקלה על גודש התנועה במטרופולינים.
 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שגריר ישראל באו"ם דני דנון
צילום: AFP
סמנכ"ל התקשורת ודוברת התעשייה האווירית, אליענה פישלר
צילום: Shahar Azran
דורין כהן, גאיה נחשון, דני דנון, עומר פריבס ואליענה פישלר (מימין לשמאל)
צילום: Shahar Azran
מומלצים