שתף קטע נבחר

צולמתם בכביש המהיר בירושלים? אולי תזוכו

נהג שנתפס נוסע במהירות 120 קמ"ש במקום 80 ערער לבית המשפט, אחרי שפרקליטיו טענו כי ניתן להוכיח שהמצלמות הותקנו באופן לקוי. המשטרה, במקום להגן על הדו"ח, ביטלה את כתב האישום

האם נהגים רבים שצולמו במצלמות המהירות בכביש בגין בירושלים יכולים לדרוש את ביטול האישומים נגדם? בית המשפט לענייני תעבורה בירושלים זיכה השבוע נהג שצולם בכביש בגין מאישום של נהיגה במהירות גבוהה מהמותר. זאת לאחר שהמשטרה חזרה בה מכתב האישום לאחר שעורכי דינו של הנאשם הצביעו על ליקויים בהתקנת המצלמה ודרישה שהמשטרה תציג הסברים לבית המשפט.

 

מצלמת מהירות. מכוונות לתת פחות דו"חות? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מצלמת מהירות. מכוונות לתת פחות דו"חות?(צילום: ירון ברנר)

עורכי הדין ספי גבאי (מימין) וצבי ויתקין ()
עורכי הדין ספי גבאי (מימין) וצבי ויתקין

מדובר בנהג שצולם נוהג בכביש בגין במהירות של 120 קמ"ש במקום שבו המהירות המותרת היא 80 קמ"ש. על עבירות אלו יש בחוק עונש של קנס, צבירת עשר נקודות וכן לעתים פסילת רישיון. יש לציין כי רוב הנהגים המקבלים דו"חות ממצלמות מהירות נוהגים להודות בעבירות כדי לקצר את ההליך ולסכם במהירות על עונש במסגרת הסדר טיעון מקל שהמשטרה מציעה. בבית המשפט טענו עורכי הדין ספי גבאי וצבי ויתקין כי נפלו ליקויים באופן התקנת המצלמות. להפתעתם, המשטרה לא ביקשה להגן על חוקיות המצלמה בבית משפט אלא החליטה לבטל את הדו"ח לאור הטענות שהועלו. מאגף התנועה במשטרה נמסר: "הדו"ח בוטל עקב טעות סופר נקודתית הנוגעת לתיק הספציפי של הנאשם".

 

מעורכי הדין ספי גבאי וצבי ויתקין נמסר בתגובה: "נהגים רבים שברובם נורמטיביים לחלוטין ללא עבר תעבורתי, אינם מודעים כלל כי בחירתם לגשת למשפט בתיק תעבורה מבלי להסתייע בעורך דין הבקי בתחום מצמצמת באופן ניכר את האפשרות לעונש מקל או לזיכוי מוחלט. נהגים רצים

ל'הסדר טיעון' שלאו דווקא מיטיב איתם ושמכיל הרשעה שלעתים גוררת קורס רענון נהיגה, מבחני תיאוריה וטסט מחדש ועוד".

 

בשבוע שעבר פורסם דו"ח חמור של מבקר המדינה שבו פרק מטריד עם ביקורת קשה על מערך מצלמות האכיפה האלקטרוניות שהציב המשרד לביטחון פנים. בין היתר, מצוין בדו"ח כי חלק מהמצלמות כוילו שלא בהתאם לנהלים רק כדי לאכוף עבירות מהירות גבוהה באופן לא ריאלי, כדי לצמצם את מספר הדו"חות. הדו"ח מבקר קשות את משטרת ישראל על גרירת רגליים תמוהה בטיפול בעברייני תנועה מתוך המשטרה עצמה, לרבות קצינים בכירים. לדברי המבקר, אף שגם מערך השפיטה של עברייני תנועה אינו פועל כהלכה, במשטרה ובמשרד לביטחון פנים ממשיכים לבזבז כספים לריק ומתכננים להרחיב את פריסת המצלמות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים