שתף קטע נבחר

גלגלו אותה: 3 מתכונים לרולדה

מעולם לא הכנתם רולדה? הנה הזדמנות ללמוד לגלגל: 3 מתכונים לרולדות שישאירו את הארחים שלכם רעבים לעוד - רולדת שוקולד עם דובדבנים, רולדת תותים וקצפת ורולדת טרמיסו

רולדת שוקולד ודובדבני אמרנה

המרכיבים:

לרולדת השוקולד:

 

לביסקוויט שוקולד מרגני:

5 כפות קמח

4 כפות קורנפלור

4 כפות אבקת קקאו

3/4 כוס סוכר

7 חלבונים

8 חלמונים

100 גרם חמאה מומסת

 

לקרם קצפת מסקרפונה: 

1/2 1 מכלים של שמנת מתוקה

100 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 מקל וניל

3 כפות שטוחות אבקת סוכר

 

לגנאש שוקולד ודובדבנים: 

כ-1/2 כוס דובדבני אמרנה עם הסירופ

גנאש שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת מתוקה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לקישוט:

200 גרם שוקולד חלב מומס עם כפית שמן

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ביסקוויט השוקולד המריגני: מנפים את הקמח, אבקת הקקאו והקורנפלור יחד.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ועדיין רך.
  3. ממיסים את החמאה ומצננים לטמפ' החדר.
  4. מערבבים את החלמונים בקערה ומסיפים, תוך כדי הקצפה איטית, לתערובת החלבונים.
  5. מקפלים בעדינות לתוך הקצף את תערובת הקמח, הקורנפלור והקקאו.
  6. מקפלים פנימה בעדינות את החמאה המומסת.
  7. משטחים את התערובת על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים תנור שחומם מראש לטמם' של 190 מעלות במשך כ-8-10 דקות. מצננים.
  8. מכינים את קרם הקצפת מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
  9. מכינים את גנאש השוקולד והדובדבנים: מרתיחים בסיר את השמנת מתוקה.
  10. מוסיפים לשמנת את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד לתוך השמנת.
  11. מרכיבים את הרולדה: מניחים את הרולדה על משטח העבודה.
  12. מורחים שכבה דקה של גנאש השוקולד ומקררים עד להתייצבות הגנאש.
  13. מורחים מעל קצפת מסקרפונה ומפזרים דובדבני אמרנה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  14. מגלגלים את הרולדה לגליל ומצננים שעתיים במקרר.
  15. מוציאים מהמקרר, טובלים בשוקולד מומס וברס, מקשטים עם דובדבני אמרנה.



 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

רולדת תותים וקצפת

המרכיבים:

לרולדת וניל:

1/2 כוס קמח

1/2כוס קורנפלור

7 חלבונים

3/4 כוס סוכר

6 חלמונים

 

לסירופ תות:

1/2 1 קופסאות תות שדה טרי

3 כפות סוכר

 

לקרם קצפת מסקרפונה:

2 מכלים של שמנת מתוקה

100 גר' מסקרפונה

1/2 מקל וניל

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

3 כפות אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל (אופציונאלי)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)


אופן ההכנה:

  1. מכינים את רולדת הווניל: מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה טורפים חלמונים ומקפלים פנימה לקצף החלבונים.
  3. מוסיפים לקערה בתנועות קיפול את הקמח והקורנפלור.
  4. משטחים את המסה על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-8 דקות.
  5. מכינים את סירופ התות: חותכים את התותים לרבעים (ומשאירים כ-4-5 תותים שלמים לקישוט).
  6. מניחים את התותים בקערה ומפזרים מעל את הסוכר ומשאירים לנוח כשעתיים.
  7. מסננים את התותים מהנוזלים (ושומרים אותם )ומניחים את התותים בצד עד לשימוש.
  8. מברישים את הרולדה (בעזרת מברשת אפייה) בנוזל שהתקבל מסינון התותים.
  9. מכינים את קרם קצפת המסקרפונה: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
  10. מרכיבים את הרולדה: מניחים את הרולדה על משטח העבודה ומורחים כ-3/4 מכמות הקצפת על הרולדה.
  11. מסדרים מעל את התותים ומגלגלים לגליל.
  12. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות (אפשר להקפיא).
  13. מזלפים את שארית הקצפת על הרולדה כמו בתמונה ומקשטים עם תותים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)


אוהבים לאפות? צפו בקרין גורן מכינה עוגת "מרבה רגליים":

 

רולדת טרמיסו

המרכיבים:

לרולדת וניל:

1/2 כוס קמח

1/2 כוס קורנפלור

7 חלבונים

3/4 כוס סוכר

6 חלמונים

1 כף נס קפה

 

לסירופ אספרסו:

3 שוטים של אספרסו

2 כפות מים חמים

1 כפית סוכר 

 

לקרם קצפת מסקרפונה:

מכל שמנת מתוקה

200 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 מקל וניל

3 כפות שטוחות אבקת סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את רולדת הווניל: מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה טורפים חלמונים ומקפלים פנימה לקצף החלבונים.
  3. מקפלים לתערובת את הקמח והקורנפלור והנס קפה.
  4. משטחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-8 דקות.
  5. מכינים את סירופ האספרסו: מערבבים יחד את כל החומרים.
  6. מכינים את קרם הקצפת מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
  7. מרכיבים את הרולדה: מניחים את הרולדה על משטח עבודה.
  8. מברישים את הרולדה בסירופ האספרסו בעזרת מברשת אפייה.
  9. מורחים 3/4 מקרם המסקרפונה על הרולדה ומגלגלים לגליל. מצננים במקרר לשעתיים.
  10. מזלפים את יתרת הקרם על הרולדה ומפדרים עם אבקת קקאו. 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המתכונים באדיבות מאיה רביבו, שף קונדיטור "דן גורמה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכונים לרולדה
צילום: ירון ברנר
מומלצים