שתף קטע נבחר

ברק: "להתגרש מהפלסטינים, שלא נידרדר לטרגדיה של מדינה אחת"

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, במראה המזוקן, השתתף עם מנהיגים לשעבר בפורום באקו העולמי לביטחון. "פתרון סכסוכים לא דומה לסיפור אהבה, אלא לגירושים כואבים". ציפי לבני נועדה עם נשיא אזרבייג'אן

 

 

 

"גם אם זה יהיה מדורג ורב-שלבים, יש להתחיל בגירושים הכואבים מהפלסטינים כדי לא להיתקע על מדרון חלקלק בדרך לטרגדיה של מדינה אחת". כך הזהיר היום (ה') ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק שהתייחס לסכסוך ישראלי-פלסטיני. ברק וחברת הכנסת ציפי לבני (המחנה הציוני) השתתפו בפורום באקו העולמי לביטחון שהתקיים באזרבייג'אן.

 

ברק הופיע בפאנל עם ראשי מדינה בעבר מפינלנד, נורבגיה, ניו זילנד, בולגריה, אלבניה, סרביה, מקדוניה ומונטנגרו - בדיון על פתרון סכסוכים בעולם. ברק אמר בוועידה כי במזרח התיכון, שהוא סביבה קשה באמת, נהוג להתבדח ש"פסימיסט זה אופטימיסט עם ניסיון".

מזהיר ממדינה אחת. ברק ()
מזהיר ממדינה אחת. ברק
 

לגבי ישראל והפלסטינים אמר ברק: "זה הזמן לקריאת השכמה, למנהיגות ולציבור בשני הצדדים. אף אחד לא יפתור את זה במקום מי שמעורבים. ישראל לעולם ובשום פנים לא תיכנע לטרור. הפלסטינים לא יקבלו שליטה ישראלית על גורלם כפתרון קבע, אבל ישראל חזקה וגם הפלסטינים יודעים זאת. פתרון סכסוכים לא דומה לסיפור אהבה, אלא לגירושין כואבים. מישות אחת יוצאות שתיים, ביוגוסלביה לשעבר למשל יצאו חצי תריסר ישויות. איש אינו יכול לדעת אם עיראק לא תתפרק לשלוש ישויות ואיש לא יכול לצפות האם סוריה לא תתפרק לכמה ישויות". 

 

אהוד ברק עם נשיא אזרבייג'ן. "זה הזמן לקריאת השכמה" ()
אהוד ברק עם נשיא אזרבייג'ן. "זה הזמן לקריאת השכמה"

לבני עם אלייב. "היחסים עם ישראל טובים ואסטרטגיים עבורנו" ()
לבני עם אלייב. "היחסים עם ישראל טובים ואסטרטגיים עבורנו"

לברק יש עמדה חד משמעית לגבי ארגון דאעש: "יש סוגי שחקנים שאין שום טעם לנסות להתפשר איתם, למשל דאעש. להתפשר איתם זה כמו להגיש חתיכת בשר לקרוקודיל ולצפות שהוא ישבע. ההפך יקרה. את דאעש חיוני להכריע. ביריות לא בדיבורים".

 

ברק הגיע לוועידה עם המראה המזוקן שאותו אימץ בשלושת החודשים האחרונים. מה שהתחיל כאופנה זמנית הפך לקבע: ברק חושב שהזקן הולם אותו ואין לו כוונות להיפרד ממנו.

 

ציפי לבני נועדה עם נשיא אזרבייג'אן הילאם אלייב. בפגישה שארכה כחצי שעה, שוחחו השניים על השינויים שעובר המזרח התיכון, הבריתות השונות והניסיונות של קיצונים לשלוח זרועות לתוך אזרבייג'אן. אלייב אמר בפגישה כי "היחסים עם ישראל טובים ואסטרטגיים עבורנו". הוא הבהיר שהיחסים יימשכו למרות הביקורת שהוא סופג מאותן מדינות שהן בעלות ברית שלו, אך עוינות את ישראל. לבני הבהירה לנשיא כי היחסים עם ארצו חשובים לכולם והם צריכים להיות דוגמה למדינות מוסלמיות נוספות.

 

לבני השתתפה בפאנל שדן בשיתוף פעולה אזורי נגד הטרור וההקצנה במזרח התיכון, לצד ראש ממשלת מלזיה וראש ממשלת ירדן לשעבר. משם תמשיך לבני לשטוקהולם וברלין לכנסי הסברה נגד ה-BDS והאנטישמיות. לבני אמרה כי דווקא לה, כמישהי שמצדדת בעיקרון שתי המדינות, קל יותר להסביר מדוע ה-BDS היא תנועה לא לגיטימית. "המבקרים של ישראל שנסחפים אחרי אותה תנועה קיקיונית, צריכים להבין שהיא שוללת בכלל את קיומה של ישראל, ובעד מדינה דו-לאומית אחת וחזרת פליטים - מה שמנוגד לחלוטין לאינטרס הישראלי והבינלאומי של שתי המדינות", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים