שתף קטע נבחר

מרקל על ההפסד בבחירות: יום קשה למפלגתי

מפלגתה של קנצלרית גרמניה הפסידה בהצבעה בשלוש מדינות על רקע הזעם הציבורי ממדיניותה כלפי המהגרים. למרות ההפסד היא הבטיחה להמשיך לדחוף לעבר פתרון אירופי למשבר והודתה: "גרמניה הרוויחה ללא ספק מסגירת הגבולות במדינות הבלקן. פחות אנשים הגיעו אלינו"

 

מקום שני בשלוש מדינות למפלגתה של הקנצלרית. מרקל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מקום שני בשלוש מדינות למפלגתה של הקנצלרית. מרקל(צילום: רויטרס)

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום (יום ב') שהתוצאות העגומות שהשיגה מפלגתה השמרנית בבחירות אתמול בשלוש מדינות היו יום קשה למפלגת "האיחוד הנוצרי-דמוקרטי"(CDU) שבראשותה. עם זאת, היא הבטיחה להמשיך ולדחוף לכיוון השגת פתרון למשבר המהגרים הגדול באירופה שהיה הנושא המרכזי במערכת הבחירות בגרמניה ואפשר לימין הלאומני להתחזק על רקע הזעם הציבורי ממדיניותה של מרקל.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

 

"אנחנו צריכים לומר שאתמול היה יום קשה ל-CDU", אמרה מרקל במסיבת עיתונאים לאחר פגישה עם בכירים במפלגתה. "ללא ספק, הלכנו דרך ארוכה לכיוון פתרון סוגיית הפליטים, אבל עדיין אין לנו פתרון בר קיימא. אני משוכנעת לחלוטין שאנו צריכים פתרון אירופי ושהפתרון צריך עוד זמן".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מרקל אמרה גם שגרמניה הרוויחה ללא ספק מסגירת הגבולות במדינות הבלקן ומעצירת זרם המהגרים העצום צפונה, בייחוד לכיוון גרמניה. בשנה שעברה נכנסו למדינה יותר ממיליון מהגרים ופליטים. עם זאת, היא אמרה, נדרש פתרון אירופי למשבר המהגרים, החמור ביותר באירופה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

"בהתייחס לנתיב הבלקן, כן, אין ספק שגרמניה מרוויחה כרגע מהעובדה שמעט אנשים באים, וזה גם קשור לסגירת הגבול היווני-מקדוני", אמרה הקנצלרית.

 

"מעולם לא דיברתי נגד אמצעים לאומיים. דיברתי בעד ביקורת בגבולות, רישום טוב יותר, גירושים", היא אמרה לאחר שנשאלה אם צריך לנקוט אמצעים רבים יותר מצד המדינה בסוגיית המהגרים ולא כחלק מהמסגרת האירופית.

 

בשלוש המדינות שבהן נערכו אתמול הבחירות - באדן-וירטמברג, בריינלנד-פאלץ ובסקסוניה-אנהלט - הגיעה מפלגתה של מרקל למקום השני בלבד, ומי שרשמה הישג מרשים מבחינתה הייתה מפלגת "האלטרנטיבה" הלאומנית שהפכה למפלגה השלישית בגודלה בשלוש המדינות שהצביעו.

 

בשתי מדינות מחוז זכו מפלגות שמאל, הסוציאל-דמוקרטים והירוקים, התומכות במדיניות הפתיחות לפליטים ולמהגרים. למרות זאת, הישגיה המרשימים של מפלגת "האלטרנטיבה" בבחירות - הראשונות הנערכות בגרמניה מאז תחילת משבר הפליטים - מהווים הבעת אי-אמון ציבורית נרחבת למדי במדיניות פתיחת הגבולות של מרקל.

 

הישגיה של מפלגת "האלטרנטיבה" מרשימים בעיקר לנוכח התגייסותה של המערכת הפוליטית הממסדית והתקשורת בגרמניה נגד מפלגת הימין האולטרה-שמרנית, שהוקמה לפני כארבע שנים בתגובה למשבר האירו וחוסר שביעות הרצון הגובר בקרב העם הגרמני מניהול המשבר על-ידי האיחוד האירופי וממשלת גרמניה.

 

 

"האלטרנטיבה" כמעט נעלמה מהמפה הפוליטית בקיץ שעבר בעקבות יריבויות אישיות ורעיוניות פנימיות. עם זאת, משבר הפליטים והחלטת מרקל לפתוח את גבולות גרמניה בפני יותר ממיליון פליטים ומהגרים לא חוקיים החייתה את המפלגה, שלא הייתה בעלת ייצוג בשלוש מדינות המחוז שבהן נערכו הבחירות היום.

 

מרקל: לאנטישמיות אין מקום אצלנו

מרקל הופיעה גם בכנס חברי פרלמנט מ-31 מדינות שהתכנסו בברלין כדי לדון בדרכים להיאבק באנטישמיות, ובו הביעה תמיכה בדבריו של ראש הקהילה היהודית בגרמניה, יוזף שוסטר, שהתריע מפני ייבוא אנטישמיות ואנטי-ישראליות על-ידי הפליטים והמהגרים הלא-חוקיים שהגיעו לגרמניה ואירופה ממדינות המזרח התיכון בחודשים האחרונים. דבריו של שוסטר עוררו ביקורת רבה, אך מרקל הכריזה כי מדובר בהבעת דאגה לגיטימית לחלוטין. "לכל מי שחי בגרמניה, שנולד בה הוא הגיע לאחרונה, צריך להיות ברור שלאנטישמיות ודעות קדומות נגד אחרים אין מקום אצלנו. אנחנו גם לא נסבול פגיעה בחופש דעות ובשוויון בין גברים ונשים. שנאת יהודים ושנאת ישראל יוצרת בריתות שונות. כשמחללים בתי קברות בגרמניה מחללים את התרבות שלנו. כשבתי ספר הופכים יעד לשנאה, מדובר בפגיעה ביסודות החברה שלנו".

  

סגן נשיא נציבות האיחוד האירופי, פראנס טימרמאנס, התריע מפני התחזקות האנטישמיות ברחבי יבשת והצהיר כי החברה האירופית הייתה "ביישנית מדי ושתקנית מדי" בהודאה בממדי תופעת האנטישמיות, גם בקרב קהילות המוסלמיות. עם זאת, טימרמאנס ההולנדי הדגיש כי אין הבדל בין ילד יהודי שיורקים עליו כי הוא נושא כיפה לבין ילדה מוסלמית שיורקים עליה כי היא נושאת רעלה. בהתייחסו לתוצאות הבחירות אתמול בגרמניה, אמר סגן נשיא הנציבות, כי הוא אינו רואה בהן סיבה לייאוש. "האויב הגדול ביותר שלנו הוא אדישות. אסור לנו להיות אדישים. אנטישמיות היא קו אדום שאסור לנו לחצות. יהודים מפחדים ללכת עם כיפה, מורים מפחדים ללמד על השואה. זו לא יכולה להיות אירופה שלנו״. סגן נשיא הנציבות קרא ליישום החוקים למניעת אנטישמיות גם בקרב קהילות מהגרים, ולא להימנע מכך בשם "הגנה על אינטגרציה". הוא דרש אפס סובלנות לאנטישמיות במערכת החינוך בכל מדינות האיחוד האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים