שתף קטע נבחר

אורחים בבודפשט: תכנית לקידום יזמות ערבית

בין הדוברים המרכזיים בועידת הסטארטאפים הראשונה בבודפשט - מקימי תוכנית Hybrid לקידום יזמים ישראלים ערבים: "שותפות לא רגילה עם שותף לא רגיל"

מקימי תוכנית Hybrid לקידום יזמים ערבים סטארטאפיסטים הוזמנו על ידי שגריר ישראל בהונגריה, אילן מור, להיות בין הדוברים המרכזיים בועידת הסטארטאפים הראשונה בבודפשט. הסיבה - השקת תוכנית הדגל של הרשות פיתוח כלכלי של המגזרים ומשרד הכלכלה לקידום סטארט-אפים במגזר הערבי בשבע שעבר בנצרת.

 

התוכנית, שמטרתה לסייע בקידום היזמות במגזר הערבי, שואפת להגדיל תוך מספר שנים באופן משמעותי את כמות ואיכות היזמים במגזר הערבי ובכך לתרום להשתלבותם בכוח העבודה האיכותי במשק הישראלי. התוכנית הוקמה כיוזמה של החממה העסקית בנצרת, אשר הוקמה בפברואר 2012 והיתה עד היום בית לכ-70 חברות סטארטאפ שונות.

 

ביום חמישי בשבוע שעבר יצאה הנהלת התוכנית ב"קול קורא" לאיתור יזמים מתאימים, בעיקר מבין תושבי ישראל הערבים, מתוכם ייבחרו 6-10 סטארט-אפים לקחת חלק בתוכנית, אשר תיפתח רשמית במאי 2016, לאחר שפעלה באופן לא פומבי בחצי שנה האחרונה. ליבת Hybrid כוללת מסלול אינטנסיבי של מספר חודשים, אשר יטפח מספר של יזמים ערבים בולטים – שיזוהו על מנהלי התוכנית שהם ערבים ויהודים ישראליים, כבעלי הפוטנציאל הרב ביותר להצלחה במגזר ויצירת כמה שיותר חיבורים לטובת יזמים ערבים.

 

לשם כך היא פועלת בשיתוף עם עמותת בוגרי יחידת העילית 8200, המזוהה עם קידום יזמים ישראלים ומפעילה בהצלחה שתי תוכניות האצה אחרות, תוכנית היזמות של עמותת בוגרי EISP - 8200 והתוכנית החברתית של עמותת בוגרי 8200, לקידום סטארט-אפים ומיזמים חברתיים בהתאמה. את התוכנית היחודית למגזר הערבי מובילים בשותפות יהודית-ערבית מלאה פאדי סווידאן, מנהל החממה העסקית בנצרת; ואיתן סלע, יזם בעברו ובוגר 8200.

 

בעקבות החיבור החשוב והשונה מהרגיל , הוזמנו סלע וסווידן להיות דוברים מרכזיים ולשתף מהניסיון שלהם בעבודה המשותפת בהקמת התוכנית, בכנס החדשנות והסטארטאפים הראשון בבודפשט - think,BDPST. בודפשט שואפת להיות ההאב החדש של חדשנות וטכנולוגיה במרכז אירופה, ולכן היא שמה כיעד מרכזי את נושא החדשנות.

 

פאדי סווידאן, מנהל החממה העסקית בנצרת, סיכם בנאומו: "בשנה האחרונה בנינו שותפות לא רגילה עם שותף לא רגיל. שמועות מתפשטות מהר, והמודל ההיברידי שפיתחנו מעניין לא רק את ישראל. הוא מעניין קהילות יזמות נוספות בעולם, כי החדשנות שאנחנו מביאים היא לא רק בכמות הסטארטאפים והטכנולוגיה, אלא גם במודל שיצמיח סטארטאפים נוספים - מודל Hybrid בין נצרת לת"א, בין היזמים הערבים לסטארטאפ-ניישן".

 

סלע מוסיף: "חשוב להבין שאנחנו לא עושים לאף אחד טובה. הרי כולם מחפשים הזדמנויות נוספות: משקיעים מחפשים להגדיל את כמות החברות האפשריות להשקיע בהן; תוכניות יזמות מחפשות מועמדים נוספים; והשוק הישראלי מחפש שווקים חדשים לפרוץ אליהם, כמו השוק של המדינות דוברות הערבית שמגיע למעל 300 מליון משתמשים. אנחנו עובדים קשה כדי ליצור סיפורי הצלחה שיגרמו לאנשים נוספים לרצות להיות יזמים ולהאמין שהם יכולים להצליח בגדול. אנחנו כאן בשביל סיבה אחת בלבד: לייצר עוד הזדמנויות עבור הסטארטאפ ניישן, כדי שישראל תמשיך להיות כל חדשנית ומובילה בקרב מדינות העולם."

 

השגריר הישראלי בהונגריה אילן מור סיכם: "השתתפותם של שני הנציגים הישראלים היוותה אטרקציה בפני עצמה הפני באי הכנס שהגיעו מכל רחבי אירופה בעיקר לנוכח המסר שהם הביאו: ניתן ליצר דו קיום בשלום בין מיעוטים גם באמצעות החדשנות והיוזמה. אני מברך על הגעתם להונגריה ועל הצגת המודל שלהם שהוא יחודי וחשוב״.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים