שתף קטע נבחר

קים איים וקיים: צפון קוריאה שיגרה טילים בליסטיים

על רקע המתיחות בין הקוריאות והסנקציות שהטיל אובמה על פיונגיאנג, דווח בדרום קוריאה על שני טילים ששוגרו לעבר הים

עמד במילתו. רק שלשום הבטיח מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און כי מדינתו תערוך בטווח הקרוב שורה של ניסויים, בהם שיגור טילים בליסטיים המסוגלים לשאת ראשי נפץ גרעיניים. הלילה (ה'), על רקע המתיחות עם קוריאה הדרומית והכרזתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה על הטלת סנקציות "חדשות ואיתנות" פיונגיאנג, שיגרה קוריאה הצפונית שני טילים בליסטיים לעבר הים המזרחי. כך דווח בסוכנות הידיעות "יונהאפ" של השכנה מדרום.

 

שיגור טיל בליסטי מצפון קוריאה בחודש שעבר (צילום: AP) (צילום: AP)
שיגור טיל בליסטי מצפון קוריאה בחודש שעבר(צילום: AP)

מהמטות המשולבים של צבא דרום קוריאה נמסר כי הטיל הראשון נורה מאזור הסמוך לחוף המערבי במדינה השכנה, צפונית לבירה פיונגיאנג, וטס למרחק של 800 קילומטרים עד שהתרסק בים. עם זאת, עדיין לא ברור איזה טיל נורה, אם כי בדרום העריכו כי מדובר בטיל בליסטי לטווח בינוני מדגם "רודונג". גורם ביטחון בכיר בדרום קוריאה הבהיר כי מדובר בטיל הראשון לטווח בינוני שקוריאה הצפונית שיגרה מאז אפריל 2014. גם בארצות הברית אישרו את הירי מצפון קוריאה וגורם רשמי בפנטגון הבהיר כי הניסוי מפר החלטות רבות של מועצת הביטחון של האו"ם. ברשת CNN ציטטו גורם ביטחון בכיר במשרד ההגנה שטען כי במסגרת הניסוי אותרו שני טילים שנורו מצפון קוריאה.

 

שיגור הטילים מגיע על רקע יחסים מתוחים במיוחד בין קוריאה הצפונית לשכנתה מדרום, וימים ספורים בלבד לאחר תיעוד תרגיל החפה משותף רחב היקף שערכו סיאול וארה"ב. במסגרת התרגיל, שבו השתתפו כ-300 אלף חיילים מדרום קוריאה ו-17 אלף אמריקנים,

עלו על החוף חיילים בכלים אמפיביים. הכוחות מתאמנים במשך שמונה שבועות, ובסיאול אומרים שזה התרגיל הגדול מסוגו שנערך במדינה אי פעם.

 

התרגיל זכה לביקורת נרחבת מצד פיונגיאנג שאף הגדירה אותו "מהלך צבאי גרעיני", ואיימה להגיב במתקפה כוללת. פיונגיאנג הזהירה שהיא נערכת לבלום את הכוחות האמריקניים והדרום קוריאניים ב"מהלומת בזק בסגנון קוריאני. כוחות צבא המהפכה דרוכים להשמיד את האויב וממתינים להוראת הפיקוד העליון לפתוח במתקפה מקדימה וצודקת". 

 

ביום חמישי שעבר צפה קים בכוחותיו שירו לים שני טילים לטווח קצר, ומתחילת החודש ביצעה צפון קוריאה ניסוי גם במשגרי רקטות חדשים. קים אף אמר לאחרונה שמדינתו הקטינה את ראשי הנפץ הגרעיניים כדי שיתאימו לטילים בליסטיים, אך ארה"ב ודרום קוריאה הביעו ספקות אם הדבר אכן נעשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ממשיך בשלו. קים ג'ונג און
צילום: EPA
מומלצים