שתף קטע נבחר

אפקט איסטנבול: צפי לגידול בחופשות ליוון

עוד לפני מתקפת הטרור הרצחנית בטורקיה חל גידול משמעותי באיים המוצעים לנופשונים עבור הישראלים בקיץ הקרוב באיים. לאחר הפיגוע: צפי לגידול של עשרות אחוזים בדרישה. מנהל לשכת התיירות של יוון בישראל: "למרות המשבר הכלכלי אין כל מחסור במדינה"

עוד לפני הפיגוע בסוף השבוע באיסטנבול, יוון ואיי יוון היו צפויים להיות מיעדי הנופש המועדפים ביותר על הציבור הישראלי לאביב-קיץ 2016. לאחר הפיגוע הצפי הוא לגידול משמעותי במספר הנופשים מישראל שיגיעו לאיי יוון, נוכח ההיצע הגבוה בקרב סוכני הנסיעות בישראל.

יותר מתמיד טיסות ישירות לאיי יוון (עיצוב: עדי מזרחי)
יותר מתמיד טיסות ישירות לאיי יוון(עיצוב: עדי מזרחי)
 

על פי נתוני משרד התיירות היווני, מספר הישראלים שהגיעו בשנה שעברה לנפוש ביוון (כולל האיים) גדל ב-15% בהשוואה ל-2014. על פי הנתונים הרשמיים כ-410 אלף ישראלים הגיעו בשנה שעברה ליוון ולאיים בטיסות מישראל, בנוסף לרבבות שהגיעו לסיורים בהפלגות ולמספר בלתי ידוע של ישראלים שהגיעו דרך אירופה.

 

הזמנו חופשה בטורקיה: מה עושים?

טורקיש איירליינס: אין שינוי בטיסות

 

הנתונים מלמדים עוד כי מרבית האיים אליהם היו טיסות ישירות מתנב"ג בקיץ שעבר הציגו גידול במספר הישראלים שהגיעו אליהם, וכך גם ליבשת עצמה. זאת ועוד, שני האיים הפופולריים, כרתים ורודוס, זכו בקרוב משליש מכלל הישראלים שבחרו לנפוש ביוון. שאר הנופשים מישראל נחלקו בין היבשת (אתונה וסלוניקי) לבין האיים האחרים - קוס, קורפו, זקינטוס, סנטוריני, מיקונוס וקרפטוס. שני האחרונים הם היחידים שהציגו ירידה במספר הנופשים מישראל.

איי יוון. ימשיכו להיות התחליף לטורקיה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איי יוון. ימשיכו להיות התחליף לטורקיה(צילום: shutterstock)
 

"הישראלים, בעיקר בני המעמד הבינוני והעליון אוהבים חיים טובים. הם רוצים מלונות טובים. הם רוצים יעדים טובים. הם רוצים ליהנות בחופשה במועדונים, לאכול אוכל טוב ולקבל תמורה טובה בעד מה שהם משלמים", מסביר מייקל טרזימפאסיס, מנהל לשכת התיירות של יוון בישראל המציין בין השאר את הנהירה של ישראלים למועדונים ביוון, מה שמוביל לקאמבק של לא מעט זמרים יוונים.

אנטליה. התקווה לשובם של הישראלים נגוזה (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
אנטליה. התקווה לשובם של הישראלים נגוזה(צילום: דני שדה)
 

לדבריו, המשבר הכלכלי הקשה שפקד את יוון גרם לחששות כי תחול ירידה בתיירות הנכנסת, שכן המדינה לא תהיה מסוגלת לספק לתיירים את השירות שהם מצפים לקבל. "בפועל קרה בדיוק ההיפך.

התיירים נשארו נאמנים למוצר שלנו. הממשלה עשתה הכל כדי שהתיירות לא תיפגע ושהתיירים יזכו לקבל את השירות הטוב ביותר. בבתי המלון אין כל מחסור במוצרים ולמעשה, עד כמה שזה אולי יישמע מוזר, בשנה האחרונה היה גידול בתיירות הנכנסת ליוון מאירופה ומצפון אמריקה, כמו גם מישראל".

 

וזו רק ההתחלה. "בשנת 2018, כאשר יושלמו כל השלבים במדיניות השמיים הפתוחים בין ישראל לאירופה, יתווספו עוד חברות תעופה שיטוסו לתל אביב והמחירים ימשיכו לרדת", אומר טאזימפאסיס. "כיום טסות מתל אביב ליוון ולאיים כל חברות התעופה הישראליות וגם חברת 'אגיאן' היוונית ועוד כמה חברות שכר. אני יודע שכבר עכשיו בוחנים טיסות נוספות וספקי תיירות מישראל בודקים גם איים נוספים שהם רוצים לשווק בשנה הבאה, משום שהישראלים צמאים ליעדים חדשים ולנו יש הרבה מה להציע".

 

סמנכ"ל השיווק של איסתא, רונן קרסו, מסביר כי עוד לפני האירוע האחרון באיסטנבול תפסו איי יוון את מקומה של טורקיה לאחר החרם של הישראלים. "ביוון יש כל הזמן שילוב של יעדים חדשים ומלונות חדשים כדי לאפשר גיוון של המוצר ליוצאים לאיים. "יוון מתאימה למשפחות, לזוגות, לצעירים, אנחנו אוהבים את האוכל, את המוזיקה ואת הסגנון שלהם ולכן יש כל הזמן גידול ביציאות של ישראל ליוון".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איי יוון. פופולריות גוברת
צילום: shutterstock
מומלצים