שתף קטע נבחר

אבטחה באיחוד האירופי: "הם צריכים להחליף דיסקט"

ירון בלום, שעוסק בתחום אבטחת תעופה, הסביר כי האירופים עדיין לא שינו את הכללים, כיוון "שזה עניין תרבותי ופוליטי. הם צריכים פתאום להבין שהטרור הזה גם מאיים עליהם"

 

 

 

עד שלא יחול שינוי תפיסתי כולל באירופה לגבי הטרור - גם מערכי האבטחה לא ישתנו. כך הסביר הבוקר (ד') ירון בלום, שעוסק בתחום אבטחת תעופה ולשעבר בכיר בשב"כ, במשדר מיוחד של אולפן ynet, בעקבות הפיגועים בבלגיה

 

34 בני אדם נהרגו וכ-200 נפצעו לאחר ששלושה מחבלים שהגיעו במונית לנמל התעופה בבריסל פוצצו עצמם בטרמינל, והשלישי נמלט. כעבור שעה וחצי, בעיצומה של הפניקה, אירע פיצוץ במטרו בתחנת מאלבאק, והבלגים הבינו שהם קורבן למתקפת טרור. בזמן שנחקר קשר לפיגועים בפריז בנובמבר, מואשמות הרשויות במחדל, ולתושבים לא נותר אלא להתאבל על המתים ולעודד את עצמם.

 

בלום הסביר כי האירופים עדיין לא שינו את הכללים, כי "זה עניין תרבותי ופוליטי. הם צריכים פתאום להבין שהטרור הזה גם מאיים עליהם. משהו בתפיסה של הפוליטיקאים האירופאים צריך להשתנות, וכל עוד זה לא יקרה, אז מערך האבטחה והמודיעין המקומי בכל מדינה לא יהיה אותו דבר. אגב, יש גם שיתוף פעולה מודיעיני בין כל המדינות באירופה והם עושים את זה לא רע בכלל".

 

שדה התעופה שבו אירע הפיגוע  ()
שדה התעופה שבו אירע הפיגוע

המחבלים בדרכם לפיגוע ()
המחבלים בדרכם לפיגוע

אבטחה בבריסל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבטחה בבריסל(צילום: AFP)
 

בלום הוסיף כי גם בנתב"ג היו אירועי טרור וניסיונות פיגוע, אך "מעגלי אבטחה מתחילים כבר בסינון בכניסה לשדה התעופה. בנתב"ג אתה בא, מסתכלים עליך, רואים מיד איך אתה נראה".

 

לדבריו, השוני באבטחה בנתב"ג נובע מהעובדה ש"זו אבטחה ממלכתית, אך בחברות האמריקניות נעזרים בחברות פרטיות, ואז הן בעצם לא יודעות מי עושה את הבידוק הביטחוני".

 

פרשנים ביטחוניים סבורים כי כיוון שבלגיה הודיעה לפני זמן קצר מאוד שהיא תשתתף בהפצצת בירת דאעש, ראקה, אנשי הארגון מיהרו לנקום בה. רון בן ישי הסביר: "בלגיה וצרפת הן חממות של הטרור האיסלאמי הקיצוני. מדוע? מפני שטרורסיט יכול להיטמע בהן. יש בהן אוכלוסיות אדירות של מוסלמים יוצאי צפון אפריקה, חלקם אפילו דור שלישי. לדוג אותם מתוך האוכלוסייה הזאת זו משימה קשה מאוד".

 

בלום הדגיש: "בישראל חיים 8 מיליון תושבים, אבל באיחוד האירופי - 550 מיליון. אירופה פתוחה. אדם נכנס ליוון ויכול להגיע בלי שום מחסום לפריז. כך שמשהו בדיסקט צריך להשתנות. רק בצרפת יש 9 מיליון מוסלמים. ואם רק אחוז אחד תומך בדאעש, ומתוכו רק אחוז אחד יורד לשם, אז הם בבעיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים