שתף קטע נבחר

"הטרור בבריסל יכול לחזק את כלכלת אירופה"

מהן ההשלכות הכלכליות של הפיגועים האחרונים בבריסל על האיחוד האירופי והכלכלה המדשדשת שלו? האם בריטניה קרובה לצאת מהאיחוד? צפו בראיון אולפן עם ד"ר יעקב שיינין וד"ר אסתר לופטין

"הפיגועים האחרונים יכולים להשפיע דווקא לחיוב על בלגיה וצרפת ולהוציא אותן מהמיתון אם הן יבנו לעצמם ארגון כמו FBI או השב"כ. אם יבנו מנגנוני אבטחה של אנשים שעובדים בטרמינלים ובשאר אמצעי התחבורה, זה ישפר את הפעילות הכלכלית שלהם", כך אומר ד"ר יעקב שיינין, מנכ"ל מודלים כלכליים. צפו בראיון עמו באולפן ynet בשיתוף עם ד"ר אסתר לופטין, מומחית לאיחוד האירופי. 

 

 

שיינין הוסיף: "באיחוד האירופי חיים 500 מיליון בני אדם ומתגלגלים שם 18 טריליון דולר, זו כלכלה שגדולה יותר מכלכלת ארה"ב ובינתיים היא לא משלמת הרבה נוכח הפיגועים האחרונים. הכלכלה הזו נמצאת במצב של 9% מובטלים".

 

לופטין אמרה כי "לפיגועים האחרונים לצד העלייה במספר המהגרים באירופה יש השפעות מרחיקות לכת. כשהאיחוד האירופי קם הייתה תחושה שהוא יביא לרווחה כלכלית ולשגשוג וכיום רוב אזרחי האיחוד מרגישים בדיוק להפך. יש משבר כלכלי, גלי ההגירה אינם פוסקים והתחושה הכללית היא שהביטחון האישי הופקר ושהחברות באיחוד איננה משתלמת".

 

"ביוני הקרוב הבריטים הולכים למשאל עם להצביע האם הם הולכים להישאר באיחוד האירופי. יציאה של בריטניה מהאיחוד יכולה להביא לאפקט דומינו", הוסיפה לופטין. שיינין הסכים ואמר כי "בריטניה היא 60 מיליון בני אדם והיא חלק מאוד דומיננטי. הציר החזק של האיחוד האירופי הוא גרמניה בריטניה וצרפת ואם מוציאים את הבריטים מהמשולש הזה תהיה בו פגיעה קשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים