שתף קטע נבחר

81% מהרווקים: שיקרנו באתר היכרויות

היועץ העסקי התגלה כמובטל, הרופא הפך לסטודנט לרפואה סינית, והיה את הגרוש שהפך לפרוד פלוס והתגלה בסוף כנשוי. רוב הרווקים משקרים באתרי ההיכרויות השונים, אבל זה לא חייב להיות ככה ויש מי שכבר נלחם בתופעה

בשיתוף אלפא

 

פורים ורווקות הולכים יד ביד. כמו בפורים, גם עולם הרווקות עמוס בשכבות כבדות מידי של מייקאפ. תחשבו למשל על הדייט הראשון, אותו אירוע מגוחך שבו שני זרים נפגשים לכמה שעות שבהן הם עוטים על עצמם את התכונות הכי טובות, מצחצחים ומברישים את החיוך והשיניים, מקשטים את ארגז הסיפורים המעניינים או המצחיקים ביותר, ומתאמצים לשדר החוצה רק את המסכה הכי פוטוגנית שלהם (כאשר את הנוירוזות והאובססיות הם משאירים מחוץ לשולחן, עוטפים אותם טוב-טוב בסלוטייפ ומקווים שאף חיסרון לא יציץ או ידלוף חלילה החוצה).

 

ולמרות זאת, יש שקר ויש שקר. כולנו מחזיקים בשלדים מכוערים בארון שוודאי שלא נרצה לשתף אותם על תחילת הקשר, אבל מה קורה כשהשקרים נעשים כבר בשלב הראשוני, עוד באתר או באפליקציית ההיכרויות? ובכן, זה בדיוק מה שקרה למיכל (השם האמיתי שמור במערכת), בת 28 מפתח תקווה, שהבחור שאיתו יצאה העיד על עצמו באתר ההיכרויות שהוא "יועץ עסקי".

 

כששאלה אילו חברות נמנות בין לקוחותיו, השיב שמדובר בחברות פרטיות וממשלתיות, וציין שמטעמי חיסיון הוא מעדיף שלא לפרט. מיכל קיבלה את תשובתו כמובן, והשניים יצאו לדייט, שם... איך נאמר? התברר כי היועץ העסקי והחשוב הוא בכלל מובטל. "שקרים בנושאי מקצוע הם שקרים די שכיחים באתרי היכרויות", טוענת שני (32), רווקה מנוסה שרשומה במספר אתרים בו זמנית וכבר הספיקה לצאת לכמעט 50 דייטים לדבריה. "מניסיוני, אם הבחור אומר לך שהוא 'בין עבודות', תבדקי טוב-טוב שהוא לא מובטל כבר חמש שנים ברצף".

 

"מטר שבעים? מטר שישים בקושי"

גם לדריה (35) שיקרו בנוגע למקצוע. "זה היה סטודנט שהציג את עצמו כרופא, ולא טרח לציין שמדובר ברפואה סינית!", היא אומרת במרירות. "היה גם את הדוקטורנט ההוא שהתברר שהוא 'רוצה תואר יום אחד'", היא נזכרת. מיכאל (29) מספר שגם נשים משקרות. "לא נתקלתי בשקרים הרי גורל, אבל היו לא מעט נשים ששיקרו בנוגע לעיר המגורים שלהן וגם לא הודו שהן בדיוק נפרדו מהחבר ושבליבן הן אף פעם לא התגברו עליו".

נשף המסכות מתרחש מידי יום באתר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נשף המסכות מתרחש מידי יום באתר(צילום: shutterstock)

ואילו עוד שקרים נפוצים באתרי ההיכרויות השונים? כשאני שואלת את השאלה הזאת בקבוצת נשים בפייסבוק, נפתח דיון שלם כשהשקר הנפוץ ביותר עוסק בגובה הבחור. "מטר שבעים מתגלים כמטר שישים בקושי", מעידה אחת הבנות, ובחורה אחרת מציינת שהיא כבר למדה מראש להוריד באופן אוטומטי חמישה סנטימטרים מהגובה שהבחור מציין באתר.

 

אבל אולי אחד הסיפורים המכעיסים ביותר אירע לדניאלה (30), שטוענת שיצא לה להכיר בחור שבדייט הראשון היה גרוש, בדייט השלישי הפך לפרוד + 3, ובדייט הרביעי הודה שהם עדיין גרים באותו הבית. העובדה המבאסת היא שתופעת אי אמירת האמת באתרי ההיכרויות רחבה בהרבה משנדמה:מחקר שנערך באוניברסיטת וויסקונסין-מדיסון, בחן מעל מיליון פרופילים של רווקים ורווקות באתרי ההיכרויות השונים, ומצא שאנחנו מוקפים בשקרנים, כשלא פחות מ-81% מהרווקים והרווקות באתרים השונים מציגים חוסר דיוקים באשר לגובה, למשקל ולגיל שלהם.

 

נשים למשל, נוטות להוריד שלושה קילוגרמים בממוצע ממשקל גופן, ואילו גברים נוטים להוסיף לעצמם כסנטימטר וחצי בממוצע לגובה. מחקר נוסף מצא שתמונות שנשים שמות בדרך כלל מיושנות בשנה וחצי וגברים בחצי שנה, אף על פי שאם תשאלו את הרווקות בקבוצת הפייסבוק הישראלית, הן יספרו שנתקלו ביותר מידי גברים שהעלו לאתרים השונים תמונות מיושנות בהרבה.

אל תגלו שהתמונה שלי לא מעודכנת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תגלו שהתמונה שלי לא מעודכנת(צילום: shutterstock)
 

שקרים אמיתיים

אבל למה הם משקרים? הרי השקרים הללו גם ככה יתגלו במוקדם או במאוחר. "מחקרים מראים שאנשים משקרים מספר פעמים ביום, וכמות השקרים מושפעת ממידת הריחוק הרגשי והפיזי שאנשים חשים כלפי הסיטואציה", טוענת עמית רז, פסיכולוגית אתר אלפא. לדבריה, בעת מפגש ראשוני עם אדם זר - כמות השקרים עולה אף יותר. "הסיבה לכך לא פעם ובמיוחד בסיטואציה של היכרות רומנטית, היא העיסוק ביצירת רושם חיובי. כפי שבטבע תוכלו לראות ציפורים פורשות לראווה את נוצותיהן הצבעוניות - המטרה היא לסייע לאינדיבידואל להרשים ובסופו של דבר להתרבות", היא מסבירה.

 

זה תקף רק לרושם הראשוני?

"בעיקר. המחקר בתחום מראה שישנה נטייה בקרב בני אדם לשקר פחות ככל שמידת ההיכרות עולה, כך שבני משפחה משקרים פחות זה לזה, אך שני זרים שנפגשים לדייט ראשון - סביר שישקרו יותר. בדרך זו אנשים חשים כי הם מעלים את מידת האטרקטיביות שלהם ואת יוקרם בעיני בן/בת הזוג שמולם. בנוסף, מחקר שפורסם ב-Journal Of Applied Social Psychology מדגיש כי המדיום שבו אנו עושים שימוש משפיע על מידת השקרים שאנשים מייצרים".

 

תסבירי.

"המחקר מצא כי אנשים משקרים פי חמישה יותר במייל מאשר בשיחה הנערכת פנים מול פנים, ופי שלושה יותר כאשר אנו עושים שימוש בתוכנות שונות להודעות מיידיות אל מול שיחה פנים מול פנים. ההסבר לכך נעוץ בכך שככל שישנו ריחוק פיזי רב יותר בין שני אנשים - כך נוצר גם ריחוק פסיכולוגי בין השניים, והאדם חש את עצמו משוחרר יותר לשקר. מעבר לכך, ישנם גם אנשים אשר עושים שימוש באנונימיות שמספקת להם הרשת על מנת 'לשחק' עם הזהות שלהם, לתרגל אופני חיים וזהויות שטרם ניסו, והרצון הזה שכולנו מכירים מתוך חווית ההתחפשות בפורים - מביא אותם לשקר".

 

"בנוסף, ישנם אנשים שמשקרים בשל הפרעות אישיות קשות (כגון אישיות נרקסיסטית, אישיות אנטי-סוציאלית, ועוד), בשל נטייה לשקרנות פתולוגית, ואצלם לא נצפית ירידה בכמות השקרים לאחר תקופת חיזור ראשונית והיכרות מעמיקה יותר עם העומד מולם".

 

זאת הסיבה שעומדת מאחורי מערך המיון שלכם?

"אכן כן. כל הנרשמים לאתר נדרשים למלא את קורות חייהם בפן התעסוקתי, בין אם במלל חופשי ובין אם בצירוף קובץ קו"ח. המידע שמועבר נבחן על ידי צוות המיון שלנו אשר בוחן את תפקידיו של האדם כיום ובעברו התעסוקתי, וכן את השכלתו. בנוסף, הצוות שם דגש על בירור מצבו המשפחתי של הפונה, ויתרה מכך, כל אדם שנרשם ל'אלפא' נדרש לחתום על הצהרה משפטית בה הוא מתחייב כי הפרטים שמסר הינם אמיתיים - הצהרה אשר הינה בעלת תוקף משפטי וניתן לעשות בה שימוש במידה ומתגלה כי האדם שיקר בפרטים שמסר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כולם משקרים. ששש!
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים