שתף קטע נבחר

האו"ם מגבש רשימה שחורה של עסקים ישראליים ביו"ש

בהחלטה של מועצת זכויות האדם של האו"ם, שעברה ברוב של 32 מדינות מול 15 נמנעות, הוסכם לגבש רשימת עסקים הפועלים בהתנחלויות, במזרח ירושלים וברמת הגולן. ישראל בתגובה: "ההצבעה מוכיחה שהמועצה זקוקה לטיפול נפשי"

מועצת זכויות האדם של האו"ם אישרה היום (ה') החלטה לגבש רשימה שחורה של עסקים עסקים ישראליים ובינלאומיים שפועלים במישרין או בעקיפין בהתנחלויות בגדה המערבית, במזרח ירושלים וברמת הגולן. רשימה זו תתעדכן משנה לשנה.

 

ישראל וארצות הברית ניסו לסכל את ההחלטה תוך ניסיון לגייס את תמיכת מדינות אירופה. ואולם, בסופו של דבר ההחלטה עברה ברוב של 32 מדינות בעד ו-15 נמנעות. ההחלטה לסמן עסקים ברשימה שחורה התקבלה במסגרת דיון בפרק 7 על סדר יומה של המועצה, פרק שלם המוקדש לסדרת החלטות נגד ישראל.

 

פועלים במפעל ליפסקי בברקן שבשומרון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פועלים במפעל ליפסקי בברקן שבשומרון(צילום: AFP)

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "המועצה לזכויות אדם של האו"ם הפכה לקרקס אנטי ישראלי, תוקפת את הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון ומתעלמת מההפרות הבוטות באיראן, סוריה וצפון קוריאה. האבסורד הוא שבמקום לעסוק בפיגועי הטרור של הפלסטינים ובפיגועים של דאעש באירופה, היא מחליטה לגנות את ישראל. ישראל קוראת לממשלות האחראיות שלא לכבד את החלטות המועצה שמפלות את ישראל".

 

שגריר ישראל באו"ם דני דנון מסר בתגובה: "כשהאו"ם מסמן עסקים של יהודים בכדי להחרימם זה מזכיר תקופות אפלות בהיסטוריה של האנושות. מועצת זכויות האדם הפכה להיות כלי שרת של תנועת החרם (BDS), והיא פועלת מתוך תפיסה אנטישמית ואנטי ישראלית". משרד החוץ בתגובה: "תוצאות ההצבעה במועצה לזכויות האדם מהוות הוכחה נוספת לאובססיה החולנית של הגוף הזה העוסק בעיקר בישראל ומתעלם מהזירות העיקריות של הפרת זכויות אדם בעולם ובראשן סוריה, לוב וצפון קוריאה".

 

"בשעה שבה הטרור האיסלאמיסטי משתולל בעולם וכאשר מאות אלפים נהרגו במלחמה בסוריה ומפיגועי טרור ברחבי המזרח התיכון, המועצה לזכויות אדם מוכיחה שוב כי היא גוף ציני וצבוע, מנותק מהמציאות וחסר אחריות. שגריר ישראל למוסדות האו"ם בג'נבה אביתר מנור אמר החודש בנאומו במועצה כי 'המועצה הזאת זקוקה לטיפול נפשי'. ההצבעה היום מוכיחה זאת שוב".

 

הנשיא ריבלין במפגש עם יצרנים מההתנחלויות (צילום: מארק ניימן) (צילום: מארק ניימן)
הנשיא ריבלין במפגש עם יצרנים מההתנחלויות(צילום: מארק ניימן)

אתמול נפגש נשיא המדינה ראובן ריבלין עם סוחרים מההתנחלויות שמתמודדים עם חרם כלכלי, והצהיר כי "ה-BDS היא אחת מהזרועות של אנטישמיות מובהקת הבאה לידי ביטוי ברצון לפגוע בישראל ולהטיל ספק בשאלת קיומה של ישראל".

 

"לא ניתן להטיל ספק בקשר ההיסטורי שלנו לארץ ישראל, לארצנו ומולדתנו. החרמות נובעים מהתנגדות לקיומה של ישראל", אמר הנשיא ליצרנים. "אחד הדברים החשובים ליצירת שלום בינינו לשכנינו,

הערבים הפלסטינים, הוא יצירה ובנייה של אמון, והחשוב בכך זו היכולת של כולנו לחיות טוב בארץ הזו ולשתף פעולה. המפעלים המשותפים שבהם יהודים וערבים עובדים יחד הם דוגמה ליצירת האמון הזה, וזה בא לידי ביטוי לא רק בירושלים וחיפה אלא גם ביהודה ושומרון".

 

כזכור, בחודש נובמבר 2015 אישרה נציבות האיחוד האירופי בבריסל אישרה החלטה מספטמבר האחרון לסמן מוצרים מהשטחים שנכבשו ב-1967: ההתנחלויות, מזרח ירושלים ורמת הגולן. "מדובר בהליך טכני, לא פוליטי. השטחים הכבושים הם לא חלק מישראל הריבונית, אז אי אפשר למכור אותם תחת התיוג 'מיוצר בישראל'", אמר אז גורם בנציבות לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

כמה ימים לאחר מכן החליט הכלבו היוקרתי קה-דה-ווה (KaDeWe) בברלין, הנחשב לשני בגודלו באירופה, להסיר מהמדפים מוצרים מההתנחלויות עד להבהרת נושא סימון המוצרים לפי הנחיית האיחוד האירופי. יממה לאחר מכן חזרה בה הנהלת הכלבו מההודעה ופרסמה הודעת התנצלות שבה נכתב: "פעלנו באופן נחפז ולא רגיש".

 

"ידיעות אחרונות" ו-ynet יערכו ועידה מיוחדת בנושא המאבק ב-BDS בהשתתפות נשיא המדינה, שרים, חברי כנסת ודמויות מפתח מתחומי התרבות, הכלכלה, האקדמיה והמשפט מישראל ומהעולם. הוועידה תתקיים ביום שני הקרוב, 28 במרס 2016, בבנייני האומה בירושלים. לפרטים נוספים והרשמה - לחצו כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מעלה אדומים. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים