שתף קטע נבחר

הבלגים ספרו את המחבלים המתאבדים במניין ההרוגים - ותיקנו

הרשויות בבלגיה עדכנו את מספר ההרוגים במתקפת הטרור בבריסל מ-31 ל-28 משום שבתחילה כללו בתוכו את המחבלים המתאבדים. שר הפנים הבלגי: "הזנחה של עשרות שנים גרמה לליקויים שהקשו עלינו להגיב לאיומים"

 

 

מתקפת הטרור בבריסל גבתה את חייהם של 28 בני אדם ולא 31 כפי שדווח בימים האחרונים. כך עדכנו היום (יום א') הרשויות בבלגיה, שהסבירו כי שלושת המחבלים המתאבדים בנמל התעופה זבנטם ובתחנת המטרו מאלבאק נכללו במניין ההרוגים בפיגועים שזעזעו את בירת האיחוד האירופי ואת העולם כולו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עד כה זוהו 24 הרוגים בפיגועים בבריסל - 14 נהרגו בנמל התעופה זבנטם ועשרה בתחנת המטרו במרכז הבירה הבלגית. 13 מההרוגים שזוהו הם אזרחים בלגים והנותרים שזוהו משמונה מדינות שונות. מספר ההרוגים עשוי לעלות בשל מספרם הגדול של פצועים קשה.

 

עושים סלפי באזור הבורסה של בריסל, באתר הזיכרון להרוגי הפיגועים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עושים סלפי באזור הבורסה של בריסל, באתר הזיכרון להרוגי הפיגועים(צילום: AFP)
שר הפנים של בלגיה יאן יאמבון אמר מוקדם יותר שהממשלה הבלגית השקיעה 600 מיליון אירו (670 מיליון דולר) במשטרה ובכוחות הביטחון במהלך השנתיים האחרונות, אך הודה שהזנחה של עשרות שנים גרמה לליקויים שהקשו על הרשויות להגיב בצורה יעילה לאיומי הטרור האחרונים.

 

הבלגים לא מצפים לתוצאות מיידיות להשקעה הכספית

השר הבלגי, שמכהן גם בתפקיד סגן ראש הממשלה, אמר שנעשו טעויות בימים שקדמו למתקפת הטרור ב-22 במרס, שבה נפצעו יותר מ-300 בני אדם. לדבריו, יעבור זמן עד שיתברר אם ההשקעות החדשות בכוחות הביטחון נושאות פרי, והוסיף ששכירת שירותיהם של מומחים למלחמה בטרור ורכישת ציוד מיוחד לא יקרו תוך כמה שבועות או חודשים.

 

"זה לא שעכשיו אתה שם כסף ומחר רואה את התוצאה של זה בשטח", אמר שר הפנים הבלגי.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
התביעה בבריסל הגישה כתב אישום נגד אדם נוסף בגין חברות בארגון טרור. כך דיווחה סוכנות הידיעות הבלגית Belga. הסוכנות מסרה ששמו של הנאשם הוא א' עבדר רחמן, שנפצע בסוף השבוע במהלך חילופי אש בעת מעצרו בשכונת שארבק בבריסל. לטענת הרשויות בבלגיה, רחמן חשוד במזימה לבצע פיגוע טרור בצרפת.

 

דיווח: מצוד אירופי אחר 8 חשודים בקשר לפיגועים בבריסל ופריז

העיתון הגרמני "די וולט אם זונטאג" דיווח כי סוכנויות ביון באירופה מנהלות מצוד אחר שמונה חשודים לפחות בקשר לפיגועים בבריסל ובפריז. מקורות ביטחוניים אמרו לעיתון שהחשודים, רובם אזרחי צרפת ובלגיה, נמצאים או בסוריה או באירופה.

 

עוד דווח בעיתון הגרמני שכל החשודים שאחריהם מתנהל מצוד היו בקשר עם עבד אל-חמיד עבאוד - האיש שתכנן את מתקפת הטרור בפריז ושנהרג ב-18 בנובמבר בפשיטה של כוחות הביטחון הצרפתיים על דירה ברובע סן דני בפריז - ועם סלאח עבד א-סלאם, המחבל שלא התפוצץ בפריז ונמלט לבלגיה ושנעצר בתחילת החודש.

 

כלי תקשורת בבלגיה דיווחו בסוף השבוע כי מאבטח באתר גרעיני נרצח ואישור הכניסה שלו נגנב. במקביל בטורקיה מתפרסמת אזהרה לפיה ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) יתקוף בתי כנסת וכנסיות. יורם שוייצר, חוקר בכיר במכון INSS, המכון למחקרי ביטחון לאומי, אמר בראיון לאולפן ynet ש"הפיגועים בבלגיה לא הפתיעו ברמה האסטרטגית כי אנחנו יודעים ש'המדינה האיסלאמית' מכשירה אלפי אירופאים וזרים בכלל, וברור שההכשרה של האנשים האלה לא נועדה רק כדי לשדר תעמולה ולא רק כדי להתפוצץ כמחבלים מתאבדים בעיראק ובסוריה, אלא גם כדי בסופו של דבר להפעיל אותם באירופה - וזה קרה".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"השקענו מאות מיליוני אירו בכוחות הביטחון". שר הפנים הבלגי ימבון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"השקענו מאות מיליוני אירו בכוחות הביטחון". שר הפנים הבלגי ימבון(צילום: AFP)

לדברי המומחה הישראלי, פיגועים נוספים מצד דאעש אפשריים על רקע החשש מתאים נוספים של הארגון שפועלים במדינות נוספות באירופה.

"כל מדינה שממנה יצאו אזרחים אירופאים לסוריה והוכשרו, גם ברמה האידיאולוגית-אינדוקטרינרית וגם ברמה הפרקטית, עלולים לחזור וצפויים לחזור כדי לבצע פיגועים, ויכולים גם לזוז ממדינה למדינה", אמר שוייצר, וציין כי יש מדינות אירופיות שנערכות טוב יותר לאיומי הטרור, "אך יש כאלה שלא הקצו מספיק כוח אדם כדי לעקוב אחרי כל החשודים הפוטנציאליים וחלק מהם בורח להן מהידיים".

 

שוייצר גם התייחס לאפשרות שדאעש יבצע פיגועים לא רק בכורים גרעיניים, אלא גם באירועי ספורט, כמו למשל אליפות אירופה לנבחרות שתיערך בקיץ בצרפת, והזכיר שרק במתקפת הטרור האחרונה בפריז, ב-13 בנובמבר, ניסו שלושה מחבלים מתאבדים להיכנס לתוך אצטדיון הכדורגל הלאומי, אך נעצרו והתפוצצו בחוץ. "זה היה תוצאה של נס, סיכול של שוטרים שלא ידעו אפילו מה הם מסכלים, זה לא קרה. אם זה היה קורה אני מניח שרמת האבטחה הייתה הרבה יותר גבוהה. אירועי ספורט ומוזיקה ובכלל אירועים המוניים הם יעד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אבטחה גבוהה בבריסל
צילום: AP
מומלצים