שתף קטע נבחר

לכל אופרה יש עוגה

מה הקשר בין עוגות לאופרה ואיך מעצבים אחת מבצק סוכר? יפעת פרי דפנא, אמנית עוגות, הגיעה לאולפן ynet לספר כיצד היא משלבת בין שתי האהבות הגדולות שלה

לאכול את האמנות ולהשאיר אותה שלמה: יפעת פרי דפנא היא אמנית עוגות המשלבת בין אהבה למתוק לבין יצירות אופרה. בתערוכה חדשה היא מציגה עוגות המעוצבות בהשראת אופרות מוכרות כמו "כרמן" ו"רומיאו ויוליה", ואפילו היצירה הקלאסית של "אגם הברבורים", הצליחה להשתחל לשם.

 

 

לוח מודעות של פעם (תמונה למטה משמאל): הומאז' לכרזות - איך אפשר שלא להתחבר לנוסטלגיה וללוחות המודעות של פעם? בלי פייסבוק, בלי טלוויזיה, בלי שום אמצעי אלקטרוני - הדרך לפרסם את האופרות היתה באמצעות כרזות הפירסום המהממות שהתנוססו על גבי לוחות המודעות, תחנות הרכבת וחלונות הראווה.

 

טכניקה: עיטוף והדבקה של בצק סוכר ודפי סוכר,פיסול ידני, משטח רואיל אייסינג

 

חומרי גלם: גאם פייסט,בצק סוכר, דפים אכילים, רויאל אייסינג

 

כך עושות כולן (מימין): כולן בוגדות? בזה עוסקת האופרה של מוצרט "כך עושות כולן". "את העוגה הכנתי בהשראה נשית מובהקת עם דגש חזק על מורכבות, מיניות ונשיות", מסבירה דפנא.

 

"בכל קומה יש דגש נשי: בקומה הראשונה, אישה עם שמלת ערב מסולסלת, בקומה השנייה, גוף האישה כשהשדיים בולטים החוצה במחשוף עמוק. בקומה השלישית, המחוך המפורסם שנמצא בכל שמלת אופרה ומייצג את השמלות של המאה ה-19 וחלק מהמאה ה-20, ובקומה הרביעית, וילונות וביניהם נשות האופרה בכבודן ובעצמן בהבעות שונות.

 

טכניקה: עיטוף, זילוף, חותכנים, צביעה ידנית, פיסול ידני, סיליקון, סטנסיל, פסיפס

 

חומרי גלם: דפי זהב 24 קארט, בצק סוכר, גאם פייסט, רויאל אייסינג, זהב אכיל

 

תחתית: קרמיקה מותאמת לעוגה

 

רומיאו ויוליה (משמאל): "העוגה הקלאסית המתבקשת היא המרפסת המפורסמת ואני בחרתי להציב אותה בארמון לתחושת רומנטיקה מושלמת", מסבירה דפנא.

 

טכניקה: רידוד ועיטוף, פיסול ידני, חותכנים, רואיל אייסינג

חומרי גלם: בצק סוכר, גאם פייסט, פאסטלייג', צבעי מאכל-ג'ל ואבקות, רואיל אייסינג

 

זמרת האופרה (מימין): "זמרת האופרה, שמתנוססת על גבי ההזמנה לתערוכה, מייצגת עבורי תחושה כללית שאני פוגשת כמעט בכל אופרה בה אני מבקרת", מסבירה דפנא. "לזמרת האופרה הראשית יש תפקיד עם נוכחות מחייבת אותה ליצור תחושת ריחוק ויראת כבוד

 

טכניקה: פיסול ידני, זילוף, סיליקון

 

חומרי גלם: בצק סוכר, אם פייסט, רויאל אייסינג, זהב אכיל

 

 

ערב הפתיחה של התערוכה יתקיים ביום חמישי ה-7 באפריל בשעה 18:30 בגלריית בית האופרה של המשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב, שם תוצג התערוכה עד לתאריך ה-7 במאי. אוצר התערוכה - אודי רוזנויין

 

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 04/04/2016 15:35

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה עוגה זה? עוגות מעוצבות בהשראת אופרות קלאסיות
מומלצים